Reklama

Reklama

Film Hrdinové ohně, natočený na motivy skutečné události, vypráví hrdinský příběh provinčního hasičského sboru, který se díky naději, odhodlání a obětavosti svých členů stal jedním z nejelitnějších hasičských týmů ve Spojených státech. Jejich nesmírná odvaha a jedinečné spojenectví vyvstane ve chvíli, kdy bojují proti katastrofálnímu požáru, který ohrožuje vše, co je jim blízké. (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (420)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem tak moc nebrečel. Emocionální rána. Dokonalá filmařina. Čest jejich památce. Tohle jsou pravý hrdinové, hrdinové které by jsme měli znát, měli by jsme znát jejich jména a jejich osudy a činy a né nějaký buzeranty v pláštěnkách. Zabilo, rozbilo, roztrhalo mi to srdce. Odpočívejte v pokoji borci. Byly jste nejlepší. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Jestli jste tak natvrdlí jako já a o filmu nic nevíte, tak komentář pro Vás může obsahovat SPOILERY!! Pro mě asi jeden z nejlépe natočených filmů podle skutečných událostí. Ano, je tedy pravda, že pro hasiče mám slabost, protože jsou to pro mě hrdinové a zaslouží si respekt a věřím, že nejsem jediná, kdo sdílí můj názor. Na kvalitě mi i přispívá fakt, že jsem vůbec netušila, co mě čeká. I když mohla jsem si domyslet, jak to celé dopadne. Proč by jinak byl film natočený, že? Aby ukázali, jak jsou v Americe prostě skvělí hasiči? Ale kousek mě stále doufal v happy end, který se bohužel nedostavil. Proto mě možná ten závěr, tak uzemnil. Film jsem si už pustila po druhé! Josh Brolin pro mě nikdy nebyl nějak oblíbený herec, ale pomalu začíná a tohle rolí stoupl o hodně! Teller mě zatím neohromil, ale tady mi nevadil. Příběh klasický, ze života.. jak chtějí pánové dosáhnout svého a hlavně bojovat a zachraňovat!! A závěr prostě top, smutný top :o( Nevím jak působí na ostatní, ale pro mě nic přehnaného, žádná citová vydíračka a závěrečné titulky krásné! A docela mě zarazilo, jak se povedlo vybrat herce, kteří byli svým představitelům tak podobní. Pro mě rozhodně film, který se řadí mezi oblíbené! ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Fight Fire With Fire. Tak takhle se vzdává hold nefalšovaným hrdinům. Ne že jejich činy nafouknete a přepálíte do nerealistických božích zásahů shůry, ne tak že jejich vlastnosti zbavíte byť jen náznaku vad charakteru, ne tak že pro samý patos, vlající vlajky a vzletné proslovy není prostor na nic jiného. Naopak, většinu stopáže věnujete postavám, vztahům mezi nimi a jejich nedostatkům i vadám; prostě boji se sebou samými. Důsledkem je, že tím jak jsou napsané (a zahrané!) přirostou k srdci a v závěrečném (doslova i do písmene) infernu si hnedle můžete dovolit naředit jinak sympaticky realistický přístup k látce i neznatelnou trochou toho patosu a... A projde vám to, jelikož to rázem má nebývale upřímný emocionální dopad (navzdory tomu, že od počátku víte k čemu to neodvratně směřuje) jako žádný jiný katastrofický snímek blahé paměti. Nemluvě o celkovém režijním podání. Od Kosinského se sice promyšlený a působivý audiovizuál (majestátní požáry tu mají až vyloženě hypnotický rozměr) dal očekávat, tentokrát se k tomu však přidal i scénář, který zdánlivě jasnou lacině oslavnou žánrovku dokázal povýšit v poctivé pomalu budované drama stavící na postavách. Nenechá vás to chladnými. Což navzdory ožehavému tématu není u podobného typu snímků ani zdaleka samozřejmostí. PS: Pokud vás to zaujalo, tak doporučím dokumentární minisérii Fire Chasers. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

V tuto chvíli neexistuje aktuálnějšího filmu, než jsou právě Hrdinové ohně. Zatímco se totiž v Californii prohání nekonečný oheň, který za sebou nechává mrtvé a spálená vřesoviště, tak se u nás objevil film, který o lidech, co se snaží zachránit alespoň kus nedotčené krajiny, pojednává. Pro českého diváka je to něco neuvěřitelného, ale v rámci amerického patriotismu je to nejlépe natočený, v podstatě, katastrofický film za hodně dlouhou dobu. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Požiar u Yarnell, kde pri zásahu došlo k najväčšiemu úmrtiu požiarnikov od útoku 11.septembra. Celý dej je poňatý prirodzene, reálne, skrátka tak, ako sa veci skutočne majú. Nie je tu žiadna hlavná postava. Každý je tu sám za seba so svojimi pracovnými aj súkromnými problémami a radosťami. Devízou je ohromné ​​kamarátstvo a emocionálny boj jednotlivca. Scenérie hôr a kopcov sú nádherným doplnením stavu prírody a hrozby takéhoto mohutného požiaru. Aj CGI je úplne na jednotku. Životný dej plynie prirodzene a vedie k zamysleniu nad niektorými charaktermi. Každý bojuje s vlastným osudom a všetci spoločne s požiarom. Koniec rozprávania však úplne šokuje. Je to film o druhej šanci v živote, o chybách a zodpovednosti, kamarátstve a tvrdej práci. Rieši sa tu najzákladnejšia otázka medzi nebezpečne-náročnou prácou a osobným životom, ale tak nejako civilne, bez zbytočného patosu. Nesnaží sa za každú cenu z nich robiť hrdinov. V okamihu každého príde doba, keď sa bude musieť rozhodnúť či rodina - či nebezpečná, ale rešpekt a uznanie vzbudzujúca práca. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (14)

  • Ken Nolan a Eric Singer napsali scénář na základě článku s názvem „No Exit“, který vyšel v pánském měsíčníku GQ (Gentlemen's Quarterly). (Dr Lizal)
  • Jednalo se o nejnebezpečnější americký požár od roku 1933 a největší ztrátu hasičů od útoku 11. září 2001. (ARI50)
  • Herečka Jennifer Connelly (Amanda Marsh) strávila během přípravy na svou roli mnoho času se skutečnou Amandou Marshovou. (Dr Lizal)

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama