Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od oscarového® režiséra Rona Howarda, Oheň je strhující, emocemi nabitý thriller o nebezpečném životě profesionálních hasičů. Kurt Russell a William Baldwin jsou dva znesváření bratři, pracující podle rodinné tradice jako hasiči v Chicagu. Když se objeví podivné série požárů, které spojuje stejný žhářský rukopis, jsou bratři donuceni dát své spory stranou a věnovat se jejich vyřešení. (Magic Box)

(více)

Recenze (295)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Utahaný těžkopádný film. 1)  Snímek nabízí dojákoidní klišé, kterých jsem už viděl spousty a obávám se, že pokud neoslepnu, ještě další spousty uvidím. Budiž, ale hvězdičky za to nečekejte._____ 2)  Backdraft mám v hlavě od devadesátých let, kdy jsem viděl v zábavném parku Universal Studios Hollywood v Los Angeles jednu z atrakcí, věnovanou právě tomuto filmu. Stáli jsme na kovové plošině, před námi šlehaly hrozivě vyhlížející plameny, kolem duněly výbuchy a nakonec se plošina o pár centimetrů propadla, což zavdalo podnět k hysterické reakci některých návštěvnic. Pyrotechnická extáze. Bylo to vlastně daleko zajímavější, než sám film, jak jsem právě teď zjistil._____ 3)  Půvabný 28letý William Baldwin (mladší bratr Brian), 40letý stále pěkný Kurt Russell (starší bratr Stephen) a 26letý Jason Gedrick (hasičský nováček Tim) mi nepříliš zajímavý snímek zpříjemnili. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Najpôsobivejsou vecou na celom filme su fantasticke akcne sceny v ktorych sa Howardovi podarilo urobit z ohňa regulerneho ziveho a neskutocne nebezpecneho zaporaka. V kontraste s tym su vsetky ludske postavy na ktorych su najzaujimavejsou vecou ich slavny predstavitelia. Ale bohuzial nikto z nich nepredvadza nic, co by stalo za zmienku. Snad len s vynimkou Roberta De Nira, ktory ako jediny tu vyfasoval zaujimavu postavu. Ostatni su uplne nevyrazni. A samotny pribeh je zase tuctova detektivka s pointou, ktora vysumi do stratena. Ked odhliadnem od famoznej technickej stranky akcnych scen, tak akakolvek epizoda venujuca sa poziarnikom zo serialu Third Watch je stokrat napinavejsia. 6/10. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Čas je mocný čaroděj. Za pouhé dvě dekády udělá z určitě napínavého a strhujícího akčního filmu takřka sebeparodickou blbinu. Nepřestávám se divit, jak všechny ty zpomalené záběry, patetické dialogy a dramatická hudba vůbec kdy mohly na někoho působit. Řemeslně je to klasický zručný Howard, triky velice pěkné. Ale opět mě Ron nestrhnul. Backdraft patří minulosti. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Nejlepší film o hasičích vůbec, skvělé herecké obsazení, příběh a režijní práce. U tohoto filmu jsem cítil teplo, kouř a napjatě sledoval každou minutu. Největší výtku mám k Baldwinovy, který je mě dost nesympatický a ani zde jsem si k němu cestičku neudělal. Kurt Russell extratřída, do této role si nedokáži představit nikoho lepšího. Silný film se smutným koncem, který i po několika zhlédnutí nenudí, mé hodnocení silné 4 hvězdičky… ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

ron howard ked chce vie byt velmi zaujimavym a zrucnym reziserom. ohen je ale v prvom rade o dobrom hereckom obsadeni, ci uz kurt russell a jeho diablosky pohlad alebo jeho bracho v podani williama baldwina, na celu posadku sa dobre pozera. nad priemerom tento film skoncil hlavne vdaka zaverecnej dvadstaminutovke, ktora je plna napatia, odvahy, vernosti a dojimavych scen. na piatok vecer do telky tak akurat. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (19)

  • Donald Rimgale, kterého ve filmu ztvárnil Robert De Niro, byl skutečným žhářským vyšetřovatelem v Chicagském hasičském úřadu  pro vyšetřování požárů. (Trajektt)
  • Kurt Russell se na film připravoval tak, že jezdil s hasiči na opravdové výjezdy. (virus10)
  • Kvůli co nejvěrněji podané scéně byl kameraman několikrát oblečen do ohni odolného obleku a vržen i s kamerou přímo do plamenů. (POMO)

Reklama

Reklama