Reklama

Reklama

American Horror Story - Freak Show

(série)
  • USA Freak Show (více)
USA, (2014–2015), 10 h 44 min (Minutáž: 44–61 min)

Hrají:

Jessica Lange, Sarah Paulson, Evan Peters, Finn Wittrock, Kathy Bates, Michael Chiklis, Denis O'Hare, Angela Bassett, Emma Roberts, Naomi Grossman, Mat Fraser (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

V pořadí čtvrtá série s názvem Freak Show je zaměřená na jedno z mála posledních panoptik v Americe 50. let. Vypráví příběhy lidí a příšerek, kteří spolu putují po státech a vystupují, aby v tehdejším světě vůbec přežili. Lidé jim za vystoupení sice platí, zároveň jimi ale opovrhují a myslí si o nich jen to nejhorší, což jim dávají najevo především, když je potkají na veřejnosti. Právě lidé se mnohdy ukážou být většími netvory než samotné příšerky. Kromě tohoto životního údělu čelí ještě dvěma podvodníkům, kteří mají v plánu je zabít a vydělat si na prodeji jejich těl do muzea kuriozit a bohatému rozmazlenému psychopatovi, který je posedlý touhou získat pro sebe siamská dvojčata, která se k panoptiku nedávno přidala, a je pro to ochotný udělat cokoliv. Freak Show oproti prvním třem sériím sice funguje spíše na stinných stránkách lidské povahy, ale i tak zde nalezneme prvky nadpřirozena a dvě vyloženě duchařské epizody. (Bohnice05)

(více)

Recenze (171)

Nach 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak bohužel Freak Show dojíždí na to, že již nemá moc co nového nabídnout, kromě neokoukaných kulis a různě deformovaných postav. Příběh je tupý až to občas bolí. Pozitivních záblesků v podobě muže s démonskou hlavou v týlu je minimálně a spíše než zajímavý příběh se sází na brutalitu a bolest. A to mě moc mrzí, protože ty kvality tu mohly být. Prostě seriál opakuje jedno a to samé stále dokola, což si bere svou cenu hlavně na uvadající kvalitě a zhruba v polovině to dospělo k bodu, kdy jsem si od tohoto seriálu dal několikaletou pauzu a Freak Show dokoukal až v říjnu 2018. To myslím svědčí o mnohém. Ještě dám šanci lépe hodnocenému Hotelu a pak uvidíme jestli se podívám na nějakou další sérii. 65% ()

kajas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po tragickém "Covenu" jsem si tímhle panoptikem trochu spravila chuť, ale první dvě série zůstávají dál nepřekonány. Možná je dobře, že se Jessica rozhodla ze seriálu odejít, nepozoruji u jejích postav žádný progres. Pořád mě ale baví "Quicksilver" Peters a nejlepší zrůdou (zajímavý obrat) vyhlašuji siamská dvojčata Sarah Paulson. Hodně zaujal také mazánek Dandy, budu se těšit na Finnovy další herecké kreace. Zkrátka, na čtvrté AHS se dalo dívat, ale reprízy vyhledávat nebudu. ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

AHS Freak Show sú spolu s Asylum doteraz najlepšími sériami, nakoľko Elsa,Dandy, Jimmy, Dell či Ma Petite sú postavami, ktoré si rýchlo obľúbite a samotné prostredie panoptika pridáva seriálu skvelú atmosféru. Tentokrát je po Covene, kde boli hlavnou témou rasové predsudky, hlavnou témou predsudky voči postihnutým ľuďom a inak orientovaným jedincom a opäť si seriál servítku pred ústa nedáva. Miernym sklamaním je úplný koniec, avšak celkovému dojmu to príliš neuškodilo. ()

Bonaparte. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

4. série je zatím nejvíce melodramatická, naopak prvky horroru se jaksi vytratily. Opět velmi originální prostředí, žel stejně jako každá série postupem děje ztrácí na své atraktivnosti a závěrem je dějová linka poměrně vleklá a zmatečná (alespoň do posledních dvou dílů, až tam si režisér vzpomněl, že už mu moc dílů nezbývá a posledním dílem to de facto vyřešil). Freak Show se nám snaží nabídnout co největší rozsah postav, výsledkem pak jsou kvalitou střídající se díly a empatie k nějaké postavě se nedostává. I když v paměti mně zůstane díl o Pepper, který nám krásně prováže dvě různé série. No jsem zvědav, co předvede AHS v další sérii... už to chce nějakou pořádnou horrorovou podívanou a dostát svému názvu. ()

novoten 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poklona před padající oponou je atmosférická až do poslední maringotky, ale přesto po ní zůstává pocit zbytečného zklamání. Herecké obsazení je totiž ještě o něco hvězdnější, dějové zvraty vyhrocenější a některé postavy zvrácenější, ale příběhová linka působí jako hádka pěti scénáristů. Hlavním tématem totiž nezůstane ani kontrast lidských zrůd a ohavných lidí, ani konflikt Jimmyho s Dandym a nakonec snad ani Elsina touha po posledním střípku slávy. Z Freak Show je tak exhibice skvělých hostů s místy nepochopitelnou psychologií hlavních postav a prapodivnými vztahy a emocemi mezi nimi. Hlavně je ale toulavý přírůstek do AHS knihovny svázán jen velmi ledabyle. V tomhle cirkuse totiž Ryan Murphy srdce nenechal. ()

Galerie (456)

Zajímavosti (20)

  • V magickom svete štvrtej série sa vyskytuje množstvo anachronizmov, napr. Elsa Mars (Jessica Lange) na vystúpení vo svojej piesni spomína Jima Morrisona, Jimmy Darling (Evan Peters) zas spieva pieseň "Come As You Are", pričom spevák Nirvany Kurt Cobain sa narodil až v roku 1967. (BlackTom)
  • Tato série je propojena se sérií Roanoke (2016) skrze rodinu Mottových (Finn Wittrock a Frances Conroy), jelikož je nám v ní představen jejich dávný předek Edward Philippe Mott (Evan Peters), stavitel slavného domu, po němž pravděpodobně Dandy sdělil své násilné sklony. (hansel97)
  • Ben Wolf, ktorý stvárnil Meepa, sa objavil v prvej sérii ako znetvorené dieťa Thaddeus Montgomery, známy aj ako Infantata. (Carol Pifková)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno