Reklama

Reklama

Existuje jedna zajímavá teorie - teorie chaosu neboli efekt motýlích křídel... Napínavý thriller odehrávající se mezi minulostí, přítomností a budoucností. Mladý fyzik Evan Treborn (Ashton Kutcher) se vydává díky svým zápiskům z dětství na riskantní cestu do minulosti, aby ji změnil, napravil své chyby a setkal se s láskou svého života. Nebezpečný experiment se mu však vymkne z ruky a následky jsou hrůzostrašné... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 580)

movie 

všechny recenze uživatele

Výtečný snímek postavený na domněnce, že i sebemenší událost může zásadně ovlivnit váš život ... Škoda některých logických trhlin, jinak by to bylo za 5*. Nechybí tomu atmosféra, svižný děj a především spousta skvělých scén, ale mohlo to být skutečně lepší, takhle je to jen nedodělanější bráška DVANÁCTI OPIC. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Po prvním shlédnutí se OD rázem vyšplhal do mé top 75 všech dob (75 proto, že za každej rok mýho oblíbenýho filmovýho období mám jeden top film a někdy to bylo docela perný vybírání, přestože nové tisíciletí mi příliš práce s výběrem nedává). Mám rád časové paradoxy a hrdiny, kteří se snaží zachránit svůj svět a dojít štěstí s milovanou ženou. Tady je to podpořeno ještě solidními hereckými výkony a rychlým dějem, kterému nechybí zajímavý příběh a neobvyklá zápletka. Ke konci sice jde celou hodinu předtím pracně budovaná logika drobínek do háje, ale v té chvíli mi to už moc nevadilo, protože tak povznášející a zábavný majstrštyk jsem už moc dlouho neviděl a prostě mi to bodlo. Navíc tak zábavný a povznášející kus natočený dokonce deset let pSs (po Statečném srdci). Nedivím se, že do toho Kutchera vložil tolik prostředků, práce i přemlouvání. Vyplatilo se mu to. A to že pro roli své lásky získal Amy Smart filmu taky dost prospělo, protože je to prostě roztomilá pusina :) A takové malé upozornění pro všechny (a navíc i spoilerové varování). Tento film má tři možné konce, které tvůrci natočili. Jeden dobrý (žijí spolu šťastně až do smrti), druhý neutrální (žijí, ale ne spolu, šťastně až do smrti) a třetí špatný (přinejmenším jeden z nich žije šťastně až do smrti). Nejsolidnější zážitek z tohoto filmu budete mít s tím špatným, který je v režisérské verzi. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Od Ashtona Kutchera prekvapenie po hereckej stránke a konečne hrá znesiteľnú postavu a nie len nejakí komický žváchanec, celý príbeh poskladaný z niekoľkých dejových línii sa nesie v strhujúcom tempe s určitou dávkou sci-fi, o tom ako každá drobnosť môže pomeniť chod života a čakaný efekt môže nakoniec vyznieť úplne opačne než by hlavný hrdina, so schopnosťami putovať v čase čakal. Záchytný bod sa tu stáva životný denník a priamo cez napísané vety v ňom sa dá vrátiť do minulosti a pomeniť chod udalostí... Film je svojou témou a spracovaním dosť jedinečný a naplno dokáže zaujať zmysli po celý čas trvania, od neznámych režisérov ako Jonathan Mackye Gruber a Eric Bress je to prvotriedny debut a už len na vybudované zázemie treba nadviazať aby presvedčili že to nebola len náhoda. Z hercov sa tu ešte dobre uviedla Amy Smart dobre dopĺňajúca Kutchera. ║Rozpočet $13miliónovTržby USA $57,938,693Tržby Celosvetovo $96,060,858║ prípad keď za málo peňazí je veľa muziky ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Výborně propracované sci-fi, kterému nemám prakticky co vytknout. Hlavní díky patří bezesporu scénáristům, kteří nevymysleli úplně originální scénář (něco podobného jsme viděli třeba ve Věčném svitu neposkvrněné mysli), ale zato hodně chytlivý. Ashton Kutcher mě velmi mile překvapil a přesvědčil, že je schopen zahrát i jiné než komediální role. Dávám sice pět hvězdiček, ale nemůžu se zbavit pocitu, že na umístění v TOP200 je snímek trochu nadhodnocený....... ()

Galerie (39)

Zajímavosti (38)

  • Když se Evan (Ashton Kutcher) a Kayleigh (Amy Smart) jdou spolu projít, sedají si na lavičku a Kayleigh nabízí Evanovi tyčinku. Přitom lze spatřit ruku technika, který hýbal s Evanovými protézami. (orkadimenza)
  • Kayleigh (Amy Smart) po odjezdu z kina opouští auto zadními dveřmi, Trebornovi však mají auto třídveřové. (StarPlate)
  • Scénář k filmu byl jeden z těch nejčtenějších mezi producenty, přehazovali si ho jako horký brambor, než do projektu vstoupil Ashton Kutcher. Pak se ho okamžitě chopili v New Line Cinema. (don corleone)

Související novinky

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

28.12.2010

Byl by hřích opomenout při příležitosti končícího prvního desetiletí nového milénia souhrn nejlepších filmů daného období. Zde vám přinášíme žebříček třiceti nejlepších celovečerních filmů dle… (více)

Další dotek osudu

Další dotek osudu

17.01.2006

Efekt motýlích křídel časové smyčky v nízkorozpočtovém (13 mil. dolarů) snímku Osudový dotek vzbudil před dvěma lety velmi kladné reakce publika a celosvětové tržby 96 mil. byly pro producenty více… (více)

Reklama

Reklama