Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na půdorysu parodování televizních zpráv, dokumentů a reklam vznikla zábavná reflexe své doby se solidním nadčasovým přesahem. Na konci každého dílu se objevovala krátká "sklepácká" parodie jazykových kursů němčiny Alles gute v podání Milana Šteindlera a Davida Vávry. Prvních pět dílů moderoval Vlastimil Zavřel, zbytek Petr Čtvrtníček. S minimálním rozpočtem se dařilo vytvářet solidní napodobeniny předražených televizních reklam, nevybíravé satirické šlehy se nevyhnuly patrně žádnému z významých politiků a hrubozrnný humor se čas od času setkal se silným odporem "postižených" celebrit, jejichž protesty patrně přispěly ke stažení pořadu z vysílacího schématu České televize. Kultovní televizní pořad devadesátých let. (MarekMotor)

(více)

Recenze (258)

Gastovski 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem kompilát těch nejšťavnatějších momentů české sody, ale dostal jsem pravý opak - to nejnudnější a nejsušší z celého cyklu. Skoro celý "film" je slepenec úplně prvotních dílů, kde je naprostá absence vtipu zato notné dávky trapnosti. Od mizérie to zachraňuje jako vždy vynikající Alles Gute. Pokud se chcete opravdu zasmát, doporučuji Českou sodu tak od 10. dílu. Tomuhle se obloukem vyhněte! ()

StanislachKo odpad!

všechny recenze uživatele

Väčší omyl som tu v rebríku nevidel! A dosť sa divím ako tak skrolujem komenty, že som v tomto sám. Síce nie som "Husákový dítě" a teda argumenty, že tomu nemôžem rozumieť, nech sa páči... Ale toto je vážne kktina bez námahy, bez akejkoľvek ambície urobiť niečo čo by minimálne formou mohlo chytiť aspoň priemernú úroveň. Bezkonkurenčne najhoršia vec, čo som od bratov videl. ()

Reklama

kubilov 

všechny recenze uživatele

Česká soda, v dnešní době již kult, který si v nelehkých létech devadesátých dělal srandu z čehokoliv vážného od politiky až po němce. Přesto, že je to všemi opěvovaný seriál/film, mě až tolik jak jsem čekal nenadchl, zvlášť s vtipy, které byly možná vtipné před patnácti lety, ale do dnešní doby strašně zestárly. Samozřejmě třeba Čtvrtníčkovy zprávy nebo Alles gute jsou naprosto skvělé, bohužel mezi nimi je až příliš hluchých míst. Nezapomeňte svým manželkám koupit prací prášek Árijec! Aby bylo vaše dítě zářivě bílé! ()

stainboy 

všechny recenze uživatele

Nějak nedokážu sdílet všeobecné nadšení a srovnání s Monty Pythonem je podle mě úplně mimo mísu. Pythoni jsou totiž nejen naprosto brutálním způsobem praštění, ale zároveň neskutečně vzdělaní a inteligentní. Na to Čtvrtníček se Šteindlerem s prominutím nemají, a tak to dohánějí vulgaritami a černým humorem. Ale na druhou stranu, mnohé skeče jsou opravdu vydařené. ()

Merenre odpad!

všechny recenze uživatele

Seriál měl tu a tam světlé okamžiky alespoň k pousmání .... toto už je holé zoufalství v nejčistší podobě. Politické vtipy, což je sama o sobě největší ubohost, v té nejubožejší podobě. Prostě výtěr z žumpy, čemuž dokonale odpovídají i obsazené ksichty typu čtvrtníčka, šteindlera, žilkové nebo zavřela, ti si ani nezaslouží příjmení s velkým písmenem... dokonalí kokoti předvádějící dokonale kokotskou pseudošou. Fekál první třídy... ()

Zajímavosti (6)

  • Neshody autorů, kteří se podíleli na tvorbě pořadu plného drsné satiry, způsobily, že celovečerní film Česká soda už nemůže ani do kin, ani na televizní obrazovky. Kromě jediného místa, a to Pardubic. V roce 2007 totiž získaly Pardubice povolení, že film mohou promítnout. Smlouva však nemá datum ukončení, takže Pardubice jsou dnes jediným místem, kde mohou lidé Českou sodu vidět. (hippyman)
  • Tvář, která se objevuje v úvodní znělce, patří fotografovi Karlu Mesnerovi, příteli Fera Feniče. (sator)

Reklama

Reklama