Reklama

Reklama

Bright

Trailer 1

VOD (1)

V Los Angeles vládne napětí mezi druhy. Lidský policajt a jeho orcký parťák narazí na věcičku s velkou mocí a zapletou se do prorokované války o území. (Netflix)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (527)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Městská fantazy s malinko detektivní zápletkou se vyznačuje přeplácaností a minimem důrazu na charaktery hlavních hrdinů, takže nikomu z nich jsem neměla chuť fandit. Film jakoby se soustředil jen na vykreslení světa, kde vedle sebe žijí pohádkové bytosti a lidé, ale už neměl energii nechat ten svět skutečně žít. Spíš je to prolog k nějakým dalším snímkům, které ale vyhledávat nebudu. SHRNUTÍ: Američani mají fakt šeredné víly./můj hodnocený film č. 6 600/. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(50%) Časy, kdy D.Ayer točil pecky, jsou pryč. Alespoň prozatím. Doufám, že se na tyhle žánrové mixy sci-fi už vysere, prostě mu to nesedí. Sebevražedný oddíl byl ještě relativně v pohodě, ale tento BRIGHT mě už skoro vůbec nebavil. Technicky je to natočeno dobře, potěší pár drsnějších přestřelek, ale i tak se tu najde dost digitálních výbuchů a scén. Takže akce mě moc nebavila. W.Smith se to snažil utáhnout sám a rozhodně ho chválím, bavil mě, ostatní herci tu už byli jen z povinnosti. Děj nebyl špatný, ještě tak v ½ mě to celkem bavilo, ale pak už mi bylo ukradené, jak to dopadne. Hudba průměr. Někteří si tu pochvalují, že se Ayer víceméně vrátil, že to připomínalo ty jeho staré snímky s drsnými gangstery apod. No já si toho moc nevšiml. Tohle je takový nevýrazný žánrový mix, který se snad ani nemůže rozhodnout, jakým směrem se začne film vyvíjet. Sračka to rozhodně není, ale mě to nesedlo a z úcty k Ayerovi dávám nejslabší možnou 3* a slabounký průměr. ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Dobře obsazená blbost. Will Smith je furt borec, ale kombo drsnýho pouličního akčňáku a fantasy prostě něfunguje a ani ty jeho hlášky to nezachránily. Měli prostě vynechat magický píčoviny a bylo by to fajn. I když ten ork byl docela fajn a držkou a hlasem mi připomínal Kryťáka. A vůbec nechápu proč tam bylo to duo magický FBI. Neudělali za celej film nic. Skoro jako kdyby Edgar Ramirez prohrál sázku a musel za trest ve filmu vypadat co nevíc debilně, tak je připsali do scénáře :) ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Tak hned z první ruky musím přiznat, že kdyby byl film jen o trošku tmavší, už bych mohl být rovnou slepý, protože by to nebyl film, ale audiozáznam. Hodně povedená akční fantasy, přenesená do dnešní doby. Kam se hrabe Gandalf nebo ten kokot s bleskem na čele. Bright jim nekompromisně flusnul do xichtu a naznačil, jak se také může v dnešní době točit fantasy bez nějakých trapných čurákovin a přiteplených teenagerů v hlavní roli. Prostě z dnešního světa udělat začarovaný les a nebojácné skorolidi poslat pěkně do hnízda čarodějnic. K dokonalosti tomuhle kousku chybí ještě slušných pár krůčků, ale už to, že se na tu cestu Max Landis vydal, je super počin a plácám jej virtuálně po rameni. Jen tak dál a snad jednou podobná taškařice zazáří na předních příčkách žebříčků v návštěvnosti a tržbách. 70% ()

choze 

všechny recenze uživatele

L.A. BRIGHTEST. Ayerovy policejní filmy mám rád, ale do tohohle se mi moc nechtělo, protože fantasy nemusím a SEBEVRAŽEDNÝ ODDÍL byl otravnej nudnej shit. Max Landis ale ve scénáři zábavně zkombinoval drsné ayerovské cop buddy movies s gangy spolu s fantasy světem (kterážto kombinace i postava dobráckého orkského poldy připomenou LEBKOUNY) s night runaways, dodal sympatické hlavní postavy a akční děj svižně se pohybující z jedné lokace na druhou, kde se fuckuje a střílí jako o závod. A Ayer to řemeslně natočil. Jen ta záporačka je totálně plochá. ()

Galerie (153)

Zajímavosti (12)

  • Když se rozdělují policisté do služebních vozů, padne jméno Hancock. Jedná se o odkaz na film Hancock (2008), kde herec Will Smith ztvárnil ústřední roli hrdiny. (Yoshitsune)
  • S rozpočtom 90 miliónov $ ide o doteraz najdrahší film od Netflixu. Len Max Landis si za svoj scenár odniesol 3 500 000 $. (Astonko)

Související novinky

Nový film Willa Smitha se odsouvá na příští rok

Nový film Willa Smitha se odsouvá na příští rok

10.05.2022

Příběh o tom, jak Willu Smithovi (Já, legenda, Král Richard) jedna facka změnila život, se bude psát nejspíš ještě nějakou dobu. V tuto chvíli má herec desetiletý zákaz účasti na Oscarech, přišel o… (více)

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

07.05.2022

Poslední snímky režiséra Davida Ayera (Drsný časy, Králové ulice) nebyly přijímány vůbec dobře. Sypat se to začalo už Sabotáží z roku 2014, následovala komiksárna od DC Sebevražedný oddíl, který se… (více)

Pokračování Bright s Willem Smithem zrušeno

Pokračování Bright s Willem Smithem zrušeno

22.04.2022

A už je to tu zase. Po skandálu Willa Smithe (Král Richard: Zrození šampiónek) na letošním oscarovém ceremoniálu, během nějž herec neudržel nervy na uzdě a během přímého přenosu udeřil do obličeje… (více)

Reklama

Reklama