Reklama

Reklama

VOD (1)

V Los Angeles vládne napětí mezi druhy. Lidský policajt a jeho orcký parťák narazí na věcičku s velkou mocí a zapletou se do prorokované války o území. (Netflix)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (527)

mzss1 

všechny recenze uživatele

(50%) Časy, kdy D.Ayer točil pecky, jsou pryč. Alespoň prozatím. Doufám, že se na tyhle žánrové mixy sci-fi už vysere, prostě mu to nesedí. Sebevražedný oddíl byl ještě relativně v pohodě, ale tento BRIGHT mě už skoro vůbec nebavil. Technicky je to natočeno dobře, potěší pár drsnějších přestřelek, ale i tak se tu najde dost digitálních výbuchů a scén. Takže akce mě moc nebavila. W.Smith se to snažil utáhnout sám a rozhodně ho chválím, bavil mě, ostatní herci tu už byli jen z povinnosti. Děj nebyl špatný, ještě tak v ½ mě to celkem bavilo, ale pak už mi bylo ukradené, jak to dopadne. Hudba průměr. Někteří si tu pochvalují, že se Ayer víceméně vrátil, že to připomínalo ty jeho staré snímky s drsnými gangstery apod. No já si toho moc nevšiml. Tohle je takový nevýrazný žánrový mix, který se snad ani nemůže rozhodnout, jakým směrem se začne film vyvíjet. Sračka to rozhodně není, ale mě to nesedlo a z úcty k Ayerovi dávám nejslabší možnou 3* a slabounký průměr. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem něco otřesného, když jsem uviděla ta modrá stvoření. Nicméně mě to hodně mile překvapilo. Musím uznat, že Willa nijak nevyhledávám, ale ani mi nevadí. Na tohle jsem se podívala jenom kvůli MGK, který má svou hudbu na konci filmu a musím říct, že se tam hodí skvěle. Celkově super akčňák, kde nechybí ani emoce. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Multikulti na druhou  a budoucnost Warcraftu.  Námět sliboval velkou podívanou, ale scenárista se zhlédl v Lebkounech a nabízí spíš protrahovanou vysvětlivku k pravidlům  karetní hry Magic World. Na první pohled  děsně cool, negře, ups, orku, na ten druhý, nic nového pod sluncem. Rasy se nemaj tři čtvrtě filmu vůbec rády a v  té poslední čtvrhodině ani nepřijde ten Velký Zlý, co by je možná znovu spojil, páč Will Smith je SPOILER a spasitel (bože můj) Takže přes veškerou snahu vlastně zase hovno.  Pekelní (Noomi!),  ti  byli moc fajn, jejich zrychtování lidského gangu  bylo jako z jiného filmu. Leštím dvě hůlky. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„JEN „JASNÝ“ MŮŽE OVLÁDAT MOC HŮLKY“… /// Zajímavě poskládanej fantasy svět. Normální, ale díky rasový odlišnosti a často nesnášenlivosti jednotlivejch druhů, vlastně jinej. (I když – vemte náš svět a zkuste si místo Orka Jakobyho dosadit Romáka Lakatoše.) Navíc je v něm dostatek magie na to, aby udělala trochu vzrůša. Akce není nic převratnýho, prostě to jen „pucá“ a bouchá. A i když často stačí, aby Ayer vykrádal svoji Patrolu, má to svoje kouzlo – navíc i dobrý hlášky. Ano, tahle pohádka klidně mohla běžet v kině. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zajímá mě integrace nepřizpůsobivejch do společnosti. 2.) Baví mě, když se všechno točí kolem klacku (i Noomi Rapace). 3.) Thx za titule „Sarinka.luc a czmimi“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ ne ()

castor 

všechny recenze uživatele

Chlapíky z Patroly (od stejného režiséra) čekaly rovněž perné chvíle v nebezpečných ulicích. Jenže z nich byly ony obavy skutečně cítit. Tady svištíme za cool hávem, ovšem bez opravdové syrovosti film ztrácí trochu na věrohodnosti a působí tak trochu usedle (i když jde o eRko a o krev není nouze). Navíc nabízí pozoruhodný mix. Vedle klasických smrtelníků totiž po světě pobíhají i elfové, orci a další magické bytosti. Přidejme si k tomu kouzelnou hůlku i snahu oživit Temného pána, Willa Smithe nebo vůbec prvního orka, jenž se rozhodl dát k policii, nějaký ten ultra drsný pouliční gang, a máme z toho docela zajímavý guláš. Rozhodně ovšem mohl a měl být poživatelnější. Ústřední duo totiž od jistého momentu jen přebíhá z místa na místo, někoho sejme, jiného seřeže, chemie mezi nimi ani ze čtvrtiny nedosahuje hašteření mezi odepsaným detektivem Joem Hallenbeckem a hráčem amerického fotbalu Jimmy Dixem z Posledního skauta, pak se objeví Noomi Rapace, která mrknutím oka rozkrájí SWAT jednotku, ovšem naše dvojka ji úspěšně vzdoruje, fantasy finále pak už dokonale nudí. Netflix pomýšlí po několika seriálových peckách na velké projekty a snaží se tak stát důležitým hráčem na filmovém kolbišti. Nevím, zda se tady na jedné straně dbalo o představení nového světa a vysvětlení jeho pravidel a na druhé zapomnělo na nosný příběh, ovšem mě chybělo i to, co jsem psal na začátku: špinavé ulice plné zoufalců a vrahů nemají atmosféru a akce rozhodně není tak intenzivní a živočišná jako u dřívějšího Ayera. ()

Galerie (153)

Zajímavosti (12)

  • S rozpočtom 90 miliónov $ ide o doteraz najdrahší film od Netflixu. Len Max Landis si za svoj scenár odniesol 3 500 000 $. (Astonko)
  • Když se rozdělují policisté do služebních vozů, padne jméno Hancock. Jedná se o odkaz na film Hancock (2008), kde herec Will Smith ztvárnil ústřední roli hrdiny. (Yoshitsune)

Související novinky

Nový film Willa Smitha se odsouvá na příští rok

Nový film Willa Smitha se odsouvá na příští rok

10.05.2022

Příběh o tom, jak Willu Smithovi (Já, legenda, Král Richard) jedna facka změnila život, se bude psát nejspíš ještě nějakou dobu. V tuto chvíli má herec desetiletý zákaz účasti na Oscarech, přišel o… (více)

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

07.05.2022

Poslední snímky režiséra Davida Ayera (Drsný časy, Králové ulice) nebyly přijímány vůbec dobře. Sypat se to začalo už Sabotáží z roku 2014, následovala komiksárna od DC Sebevražedný oddíl, který se… (více)

Pokračování Bright s Willem Smithem zrušeno

Pokračování Bright s Willem Smithem zrušeno

22.04.2022

A už je to tu zase. Po skandálu Willa Smithe (Král Richard: Zrození šampiónek) na letošním oscarovém ceremoniálu, během nějž herec neudržel nervy na uzdě a během přímého přenosu udeřil do obličeje… (více)

Reklama

Reklama