Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Léta normalizace. Pekárkovi je na přímluvu z vyšších míst přidělena Volha a nastupuje do redakce humoru a lidové zábavy. Ve víru televizních estrád, sexuálních dobrodružství a hromadění finančních bonusů jako by zapomněl nejen na rodinu, ale i na svůj faustovský úděl. Laxní spolupráce s StB mu neprochází, a tak musí přitvrdit. Opatrně začíná udávat své spolupracovníky. Ale ani on nezůstane bez škraloupu a je degradován na vrátného. Je mu jasné, že zpátky do sedla se dostane, jen když někoho obětuje. Režisérka Válová je první na řadě. Standa má vlastní omluvu: „Stejně to jsou všechno blbci, co se akorát nad nás, pracující, povyšujou.“ (Česká televize)

(více)

Recenze (65)

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mno, nejsem si jistý, jestli jsou si tvůrci vědomi, že si kálejí do vlastního hnízda. Protože v ČT se dodnes nic nezměnilo, je to tam i dnes stejné, jako v tom, co předvádějí jako hrůzy komunismu (takže nejde ani tak o režim, jako prohnilý systém na samotných Kavkách fungující na principu pomluv a udávání kvůli kariérnímu postupu - ostatně reálný případ dvou holek na vrátnici, které se staly šéfkami programu, mluví za vše). Obávám se, že ani poslední díl k takové sebereflexi nepovede, že se nadále ponese na vlnu jasánkovských agitek, jak byli všichni hajzlové, jen někteří, ti správní samozřejmě, bojovali "statečně" proti totalitě. Ten seriál vypadá jak z jiného vesmíru. A mám pocit, že pan Hynie tu knížku napsal především ne jako obžalobu komunismu, ale právě těch pokřivených praktik v celé Česk(oslovensk)é televizi, kde vládly a vládnou dodnes rodinné klany, nepotismus a přátelské a příbuzenské vztahy. ()

FOCKE_WULF 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už jsem se nějak sžil s antihrdinou Hádkem, jeho primitivismus a vtipy o nachcané klouzačce už mne neiritují. Atmosféra socialismu perfektně vystižena - chlast, zaprané záclony a pohlavní styky v sešeřelých zasedačkách. Omlouvám se herečce Kláře Melíškové, že jsem o ní napsal, že má kuní ksicht; měl jsem pocit, že je jí teď všude plno. A v obličeji mi připomíná ondatru či surikatu. ()

Reklama

Klik odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhý díl jsem nevzdal i když jsem chtěl. Stále nevím co si mám o tom myslet. Opakování vtipu s kontrolou podprsenek ve vrátnici je zbytečné.  Pekárek se jako postava vyvíjí hlavně v tom, že už neříká voe ale pěkně vole. No to je fakt málo. A nechci být hnidopich, ale když přeřadí mladého redaktora do armádní redakce bylo naprosto zbytečné natočit scénu jak jezdí po cvičišti tanky a jeho ošplíchne bahno. Drahá a zbytečná scéna.  A jenom se ptám, jestli veřejnoprávní televize má za potřebí tímto způsobem oslavovat svoje výročí. Snad to bude pozitivní aspoň v tom, že to ovlivní (negativně) hodnocení kandidatury stávajícího pana ředitele. Sledovanost i přes masívní mediální masírku padá. 1.díl / 1mil třista , 2. díl / 900 tis. klik ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Redakce tumoru, soudružského humoru.“ Atmosféra houstne, společenské bahno řídne, nachcávání manželské klouzačky pokračuje. Tentokrát nevěrník zjistí, že kudy chodí tudy plodí, my zjistíme, že je Standa sympaticky zásadový člověk („Zásadně nepiju, je to špatné na prut.“) a do jaké prdele na vrátnici porušení zásad vede. Ještě že je uniforma vrátného respekt budící a náplň práce tak zajímavá. Kontrolovat docházku a přítomnost... podprsenek.  ZAMŘÍŽOVANÉ OKÉNKO: [][] Jaké poznatky Standa vytěžil ze své spolupráce s StB: A) Že je to fajn a vlastně o nic nejde, jen říkat co kdo říkal. B) Že zkoušet na soudruhy z kachlíkárny švejkování je o přeshubu. C) Že režisérka Válová díky Standovi dostala klidnější práci. Prý je ráda. D) Že když v Československé televizi někdo „přikrýval“, StBáci mu dali „deku“. [][] Ušklíbám se pobaveně Standovým vtipům, směju se soudruhům. Hurónsky. Pláču při vzpomínkách. Hořce. ()

Mlle odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak bohužel. Zajímavé špionážní nebo etické drama se z příběhu o zbytečném člověku nevyklubalo. Takže nějak nechápu PROČ. Proč natočit film o bezpáteřním hajzlíkovi, se kterým je od začátku do konce jen samá nuda? Proč se tvářit, že je to něco jako „dokument“ o sedmdesátých letech? Ne, toto opravdu není „výpověď o době“, tímto způsobem žilo 5 % lidí. I proto si nejspíš pan režisér myslel, že bude postava zajímavá. Jenže nuda zkrátka zajímavá není, ať je sebevulgárnější a sebevychcanější. A tak – proč ztrácet něčím takovým čas? To by snad byla užitečnější či zábavnější rozprava v poslanecké sněmovně, a to je hodně nízká laťka :))) ()

Galerie (52)

Zajímavosti (1)

  • V této epizodě, která se odehrává v letech 1971–1972, se dvakrát objeví veřejný telefonní automat MPM90. Ten však byl do provozu nasazen až po roce 1980. (JSy)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno