Reklama

Reklama

Seal Team 6

(seriál)
  • USA Six
Trailer
USA, (2017–2018), 12 h 51 min (Minutáž: 42–48 min)

Hrají:

Barry Sloane, Kyle Schmid, Juan Pablo Raba, Edwin Hodge, Brianne Davis, Nadine Velazquez, Walton Goggins, Rus Blackwell, Donny Boaz, Angela Relucio (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(18)

Obsahy(1)

Toto válečné akční drama, které napsal na Oscara nominovaný scenárista a veterán z vietnamské války William Broyles (Trosečník, Apollo 13, Mariňák) spolu se svým synem Davidem Broylesem, bývalým příslušníkem vojenské jednotky pro zvláštní operace, sleduje bratrstvo novodobých amerických válečníků z jednotky Námořnictva SEAL Team 6, ty nejlepší z nejlepších, jejichž mise s cílem zlikvidovat jistého talibanského lídra se zhatí, když odhalí amerického občana, který spolupracuje s teroristy coby džihádistický bojovník. Osmidílný seriál inspirovaný skutečnými událostmi zachycuje práci těchto příslušníků SEALu, složitost jejich soukromého života a jejich rozhodování v momentech, kdy jim jde o život. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele IvoB k tomuto seriálu (9)

Seal Team 6 (2017) 

Poměrně fajn vojenská minisérie, která se ale ve které se ale projevuje trošku plochý děj a některé epizody jsou tak spíše výplňové. První a závěrečné epizody však výsledný dojem přeci jenom zlepšují a vytahují mé hodnocení na chvalitebné. Potenciál tu ale byl o dost vyšší. Tady je celá recenze. ()

Pilot (2017) (S01E01) 

Six je maximálně autentická vojenská akce, která je nejsilnější právě v akčních scénách, kdy naplno využívá jedinečnost svého zasazení i morální rozporuplnost některých událostí. Takových scén je zatím bohužel docela málo. V osobitějších dějových liniích to zatím trošku drhne, což lze u prvního dílu ještě omluvit – je nutno představit hlavní postavy. Naznačené směřování ale vypadá docela slibně. Celá recenze zde ()

Jmenuje se Esther (2017) (S01E02) 

Fajn vojenské drama, které i ve své druhé epizodě nakouslo mnoho témat a dějových linek – žádnou z nich však nedokáže dostatečně rozvést. Ohromně to ztrácí na tempu a celé to postrádá něco pamětihodného či jedinečného, co by se vymykalo. Celá recenze zde. ()

Volání povinnosti (2017) (S01E03) 

Nadmíru podařená epizoda, jež napravuje spoustu nedostatků. Především se dává více prostoru ústřední zápletce ze zajateckého tábora. Nudné a osobní dějové linky zde mají menší prostor, a když už se nějaká objeví, tak májí své opodstatnění v charakterizaci postav, vysvětlují díry v příběhu a posouvají příběh dále. Epizoda se tak nikde nezastavuje a velmi pěkně odsýpá. Některé postavy by sice zasloužili trošku lepší představení a přesuny mezi dějovými liniemi mohli být trošku přirozenější a méně uspěchané, ale to už jsou jen menší nedostatky. Mé výsledné dojmy jsou veskrze pozitivní. Snad nastolené tempo vydrží i do dalších epizod. Tady je celá recenze. ()

Zásah (2017) (S01E04) 

Seriál si docela dobře drží svoji kvalitu. Tempo zde sice opět trochu pokulhává, kdy pomalé a nudné scény střídají napínavé akční scény takřka s náznaky geniality. Plusem však je, že se děj přece jen sune docela zajímavým a nepředvídatelným směrem. Rodinné dilemata vojáků mi zde sice nejsou moc po chuti, ale co se dá dělat. Alespoň to dneska nezabralo celý díl. Akční závěr rozhodně stál za to. Tady je celá recenze. ()

Vedlejší ztráty (2017) (S01E05) 

Epizoda se na chvíli pozastavuje, aby plně prezentovala důsledky z akcí postav v minulé epizodě. A to se jí také daří, bohužel je tato podzápletka možná až příliš natahovaná. Nějaké akce či výraznějšího posunu v příběhu se nám tento týden nedostává. Tedy docela fajn epizoda, avšak oproti předchozím trošku slabší. Tady je celá recenze. ()

Doznání (2017) (S01E06) 

Další epizoda Six v poměrně standardní kvalitě. Je však docela škoda, že veškeré rádoby zvraty vyšumí do prázdna a veškeré dění se tak nějak točí stále v kruhu. Na můj vkus docela pomalý vývoj zápletky. Na druhou stranu se to drží poměrně realistického konceptu a celkově přináší svým fanouškům přesně to, co očekávají. Bohužel ale nezvládá přijít s něčím opravdu překvapivým. Tady je celá recenze. ()

Pokrevní bratři (2017) (S01E07) 

Jedna z nejlepších epizod této minisérie. Záporák nabývá na zajímavosti, děj se už konečně pohnul zajímavým směrem a konečně se kašle na veškeré výplňové pasáže. Naopak je zde přesně to, co chci – povedené a napínavé vojenské drama od začátku do konce. Moc pěkný obrat. Tady je celá recenze. ()

Koncovka (2017) (S01E08) 

Six ve své poslední epizodě ukázalo svůj plný potenciál a přednosti, přičemž zdatně uzavřel hlavní dějovou linii a trošku naznačil další možné pokračování. Víc jsem vlastně ani nechtěl. | Podrobnější dojmy z epizody i celé řady zde ()

Reklama

Reklama