Reklama

Reklama

VOD (1)

Snímek "12 hrdinů" se odehrává v trýznivých dnech, které následovaly po událostech 11. září 2001. Americká speciální jednotka vedená kapitánem Mitchem Nelsonem (Hemsworth) je vybrána, aby byla jako první poslána do Afghánistánu na velice nebezpečnou misi. Musí zde v drsných horách přesvědčit generála Severní Aliance Dostuma, aby se k nim připojil v boji proti společnému nepříteli: Talibánu a jejich spojencům z Al-Káidy. Kromě překonání vzájemné nedůvěry a obrovských kulturních rozdílů musí Američané – zvyklí na moderní způsob boje – přijmout prastarou strategii válčení na koních. Navzdory této rozpačité alianci musí noví spojenci čelit drtivé převaze – nelítostnému nepříteli, který nebere zajatce. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (234)

Packal13 

všechny recenze uživatele

Holt už nejsou devadesátky, akční filmy o blízkým východu dneška musí začínat klasickou větičkou "based on true story", musí být lehce zašpiněné prachem a hlínou, musí proběhnout klasická sterilní akce, a především už nekřičí "MURICA FUCK YEAH" ale pouze to šeptá, neb křik by mohl vyvolat vlnu kritiky. Úvodní 20 minutovka je klasicky extrémně křečovitá a americky červeno bílá, když se snaží vyvolat pocity čehosi další rekapitulací 11. září. Thor má novej tým, Peňa hraje Peňu a všechno je to takové, nijaké. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

AKční masakr vypadal dobře, ale způsob vyprávěný vůbec neměl šťávu je to skoro až neuvěřitelný, aby takový příběh působil nudně, ale působil toho se chopit Bay, Fuga tak to by bylo žrádlo. Ještě by mě zajímalo, jak to bylo v reálu, protože mě to přišlo až neskutečný, jít do toho takhle po hlavě a jen se zamazat od bahna. Bejt já, tak určitě zařvu. ()

Reklama

Happens 

všechny recenze uživatele

Když opomenu nesmyslné detaily, které by se v realitě nemohly stát a bohužel shazují film o pár stupňů níž. Tak mi stále zůstávají dvě lopaty patosu, přes který je hodně obtížné se prožrat, absolutně degradující dialogy. A když se dostanu na jádro, tak nevidím herecké výkony, spíš nějakou do termínu na poslední chvíli odevzdanou práci. Víc jak dvě hodiny smuténky, smutnější je už jen ten fakt, že tam opravdu muselo být 12 chlapů, který vyhráli velký kus války s nasazením životů a natočí se o nich toto. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Film o jednom družstve amíkov pod vedeník Thora, ktorí idú do Afgánu strieľať Talibancov. Samozrejme za masívnej podpory miestneho kmeňa severnej aliancie a.k.a. veľa mužov s AK-čkami. Celé je to podľa skutočnej udalosti a hlavne je to aj relatívne pozeratelné. Samozrejme, Thor počas celeho filmu prebije len raz a talibanci sa nevedia trafiť do par metrov od nich stojacich nepriateľov. Film je ale postavený na informatívnom úvode, kde sa spoznáme s tímom, zistíme, aké majú zázemie a čo ich poháňa. Následne presun na miesto určenia, prvotné konflikty a privolavanie leteckej bombovej podpory na určené ciele. Druhá hodina si už ale ide svoje. Je to vlastne jedna kontinuálna akčná scéna, plná streľby, koní, tankov, sovietskych raketometov a zbiesilých útokov. Nebolo to natočene prehnane a pritom z toho bolo cítiť tú špinavosť a atmosféru. Za mňa solídne 3 z 5 ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Oslava amerikanismu v celé své kráse. Tento ideologicky postavený film zachraňují casting a panoramata pohoří Džabal Sindžár v guvernorátu Ninive. Nejvtipnější na filmu je sebevědomí poručíka, který nikdy nebyl v terénu, ale je chytrej jak sousedovic Amina. 60% Celosvětový příjem k 20. 2. 2019: $67,450,815, což je 1,93 násobek rozpočtu ()

Galerie (51)

Zajímavosti (12)

  • Zbraně použité ve filmu byly také útočná puška m4, AK-47, AKU, kulomet PK a RPG-7. Ve filmu se objevil tank T-72, vozidlo pěchoty BVP a raketomety BM-21 Grad. Vrtulník, který vezl vojáky do hor, byl C-47 Chinok. (K98)
  • Meno uzbeckého generála – Dostum (Navid Negahban) – v preklade z uzbečtiny znamená "môj najlepší priateľ". (Astonko)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno