Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Středoškolák Jakub (Oldřich Kaiser) musí během léta absolvovat prázdninový jazykový kurz. Hned po příjezdu jej ale čeká nepříjemné překvapení: lektorkou kurzu je učitelka Klára Fišerová (Daniela Kolářová), která Jakuba nechala propadnout. Rozvedená učitelka s sebou má pětiletého syna Davida (Tomáš Holý) a Jakub tak naplánuje brilantní pomstu. Akce se mu však vymkne z rukou i ze srdce... (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (210)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Nebezpečná téma nerovnej lásky, a Kachyňa to zvládol s prehľadom. Neskĺzlo to do žiadnej slaďáriny, ani mravného kázania, jednoducho príjemný film o šťastnom detstve a zopár nereálnych veciach, aké sa dejú asi len vo filme. Celá ústredná herecká trojica je výborná, bez malého Tomáša by to celé nebolo ono. Skoda, že aj v tomto filme mnohí dokážu nasilu nájsť komunistickú propagandu. Ja som ju nevnímal, ale videl som v závere tancujúcich hipisákov a vlastne ako hlavnú myšlienku voľnú lasku bez predsudkov, hoci aj s netradičnou predohrou. –––– Ty se bojíš mojí mámy? Já ne. Tedy někdy... –––– Nechtěl by sis ji vzít? Byli bysme proti ní dva. –––– Musí to být peklo, co? Přijet a natahovat 269 hodin. –––– Jedno dítě na krku máš, to by ti mohlo stačit. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Neuváženě namíchaný koktejl veselých chvilek a pseudozakázaných emocí, které režisér jednu chvíli prezentuje jako dramatickou událost s nejzávažnějšími důsledky, aby to vzápětí spláchnul řešením uváženým a uvěřitelným jako slova Vojtěcha Filipa o pouhých 170 obětech komunistického (respektive socialistického) režimu. Rebelující trio hlavních hrdinů dá realitě na frak především pohádkovým závěrem, který vás zdaleka nezahřeje na duši jako "angličtina" Daniely Kolářové (ta vám totiž alespoň zvedne sebevědomí). ()

Reklama

jatamansi 

všechny recenze uživatele

Filmová klasika se sympaticky mladým a dosud se nepitvořícím Oldou Kaiserem, ale současně nesympatickou (a nejen rolí) Kolářovou. Tu nějak nemusím. I když objektivně musím uznat, že ztrápenou rozvedenou úču střihla brilantně. No, a Tomáš Holý, to byl jistý tah na bránu. Zvláštní, ten kluk se fakt nepřejedl. Možná i proto, že na to vlastně neměl čas. „Promiňte, nevěděl jsem, že jste tak stará. Tak strašně stará.“ No, byla, ale fakt je se pak dokázala skoro odvázat. Jen ten český sex pod dekou v koupelně mi moc neseděl. Ponechme na fantazii laskavého diváka, jak asi letní románek učitelky a studenta nakonec dopadnul. Snad nikoho nenapadne chtít to natočit po třiceti letech… ()

Madluska 

všechny recenze uživatele

V tomhle červenci jsem se setkala se známým Tomášem Holým (raubířským jako vždycky), známou Danielou Kolářovou (kultivovanou a aristokraticky odměřenou jako vždycky) a dosud neznámým Oldřichem Kaiserem (překvapivě civilním). Ústřední trojice skvělá a zajímavá, vše ostatní (především otravní studenti a jejich bezbřehé veselí) mě míjelo. Sečteno a podtrženo: "jen" lepší 3*. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

To je spíše romantická komedie. A víc romantika než komedie. A jak už jsem mnohokrát zmínil - romantiku Češi neumí. Je to docela milý letní film. Daniela Kolářová, mladý Oldřich Kaiser a Tomáš Holý. Na nedělní deštivé odpoledne docela odpočinkový. Ale jinak to není zrovna snímek, ke kterému bych se rád vracel. A angličtina za socialismu na škole? ()

Galerie (24)

Zajímavosti (10)

  • Natáčení probíhalo na zámku Roztěž u Kutné Hory (stejně jako později seriál Život na zámku). Film se natáčel od 14. dubna do 12. září 1977. (AndewMX)
  • Mejdany po večerech byly na denním pořádku. „Táboráky a veselí pokračovalo i v privátní podobě," přiznala Eliška Kachyňová, dcera slavného režiséra, která měla na starosti kostýmy. (Zdroj: ahaonline.cz) (DexMASTER094)

Reklama

Reklama