Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Tým detektivů pod vedením Marie Výrové má nový případ – vraždu muže, kterého nejdříve někdo postřelil kuší a ihned poté několikrát přejel jeho vlastním vozem. Vyšetřování detektivy zavede do prostředí exkluzivního lukostřeleckého klubu, jehož členy jsou dnes bývalí vysokoškolští spolužáci – ambiciózní náměstek primátora, který řeší rozvodovou situaci, uznávaný chirurg, který udržuje vztah s prostitutkou, existenčně zajištěný rentiér, a kontroverzní podnikatel. Situace nabere dramatický obrat, když vyšetřovatelé i potenciální oběti pochopí, že kdosi systematicky usiluje o jejich životy… Východiskem závěrečné detektivní minisérie z cyklu Detektivové od Nejsvětější trojice se opět stala předloha Michala Sýkory, kterou pro televizní obrazovku adaptoval scenárista Petr Jarchovský. (Česká televize)

(více)

Recenze (116)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Solidní náběh s odhodlaným mstiTellem, špičkováním Mráze s nadřízenou a možností poukázat na dlouhodobý přátelský vztah peněz a spravedlnosti se v posledním díle přetvořil do fraškovité beztvaré hmoty, z které kapalo dramaturgické lajdáctví a já na tu nekonzistenci čuměl jak otec vyšetřovatelky Marie. Při scéně s parasailingem už jen scházela Magneho ústřední melodie z Fantomase.. ()

Lupes 

všechny recenze uživatele

U této série může člověk ulevit své frustraci ze vší té zbohatlické pakáže. A právě v tematizované frustraci nad řádem současného světa je série skvělá. Není v ní kladných hrdinů, jen nezletilých obětí a rodičovské bolesti. Zcela pochopitelně tak spěje děj do finále v rytmu Deseti malých černoušků, čemuž je podřízeno vše a vyšetřovatelé jsou pouhou stafáží. Slovní výměny jsou sice brilantně černé, jen by to chtělo zpomalit (takhle pohotově prostořeký není ani Kraus). Produkční tým se navíc zbláznil a policajty usadil do open spacového akvária na kraji polí. Sterilně a nevěrohodně působí i ostatní lokace, pramálo humoru se vytěžilo z neschopnosti české policie kohokoli uhlídat. Krobot je kořením celé série, zde je však bohužel zbytečným přídavkem. A chorvatské finále i přiznání v nemocničním pokoji na závěr jsou spíchnuté tak neuměle, až to vzbuzuje rozpaky, případně otázky. Došly peníze? Došla nálada? Nebyl čas? Nebo se realizační tým opil, a pak vjel do dětí na procházce? ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Při porovnání ostatních sérií je nutné podotknout, že Živé terče jsou asi nejpovedenější částí celé pentalogie. Dialogy dávají smysl, celý případ je od počátku zajímavý. Marie Výrová jako by snad ani z typologicky podobných případů nevyšla. Znovu řeší pochybení předchůdců, zametání pod koberec, vyšší vlivy, úplatky apod. Všechny série jsou na tomhle vlastně alespoň zčásti postaveny. Možná to chtělo něco originálnějšího. Na druhé straně vidíme, kam vede v podstatě nepotrestaný zločin a arogance moci. Kdo je viník a kdo oběť? Živé terče oplývají i výbornou kamerou, scénářem, ale hlavně hudbou. Ta je opravdu výborná. Závěr patří mistrům a po některých částech, které byly skutečně příšerné je toto více než důstojné zakončení. Kdyby se takto výborně natočily i předchozí skoro by mi ukápla slza, že se nepokračuje. ()

doriana.g 

všechny recenze uživatele

Zatím docela bavilo. Tip na vraha/SPOILER: Obsluha ve střeleckém klubu měla i v tom polosvětle poměrně dobře rozpoznatelný nosík (momentálně nejhezčí v ČR a okolí). A páč je Stach uveden v obsazení, tipuju, že to bude tatík některého z těch přejetých dítek. Uvidíme. Aktualizováno: Třetí díl naprostá tragédie. Najely závěrečné titulky a já byla silně vytočená. Ne - nasraná jsem byla. Důvody přesně vystihl ve svém komentáři tba4u. Původně po 1. části 3*, ale jako celek si to nezaslouží ani jednu. Ale dobře, jednu dám, Orozovičovi. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Nepovedená finální série se slušným startem a oproti němu neskutečně špatným dojezdem. Případ je zajímavý v prvních dílech, kdy se odhalují jednotlivé dílky všech lží, ovšem jakmile dojde na "kdo a proč," opět to značně pokulhává a vykládá karty na stůl až moc brzo. Herecky tu nevyčnívá nikdo a Pauhofovou by radši měli nechat mluvit slovensky. ()

Galerie (201)

Zajímavosti (3)

  • Když procházejí policisté kamerový záznam, na kterém byla zachycena vražda Karla Sedláka (Václav Hanzl), je na něm zřetelně vidět rok pořízení záznamu 2018. Děj se přitom odehrává v roce 2016. (akvidzerp)
  • Seriál se natáčel převážně v Olomouci, ale byt dr. Kuželíka (Michal Isteník) jsou ve skutečnosti budovy PřF UK v Praze na Albertově. (rakovnik)

Reklama

Reklama