Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Tým detektivů pod vedením Marie Výrové má nový případ – vraždu muže, kterého nejdříve někdo postřelil kuší a ihned poté několikrát přejel jeho vlastním vozem. Vyšetřování detektivy zavede do prostředí exkluzivního lukostřeleckého klubu, jehož členy jsou dnes bývalí vysokoškolští spolužáci – ambiciózní náměstek primátora, který řeší rozvodovou situaci, uznávaný chirurg, který udržuje vztah s prostitutkou, existenčně zajištěný rentiér, a kontroverzní podnikatel. Situace nabere dramatický obrat, když vyšetřovatelé i potenciální oběti pochopí, že kdosi systematicky usiluje o jejich životy… Východiskem závěrečné detektivní minisérie z cyklu Detektivové od Nejsvětější trojice se opět stala předloha Michala Sýkory, kterou pro televizní obrazovku adaptoval scenárista Petr Jarchovský. (Česká televize)

(více)

Recenze (116)

Ironhead 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak poslední díl to úplně zabil, tam skoro nic nedávalo smysl... dost hloupé střihy/zvraty, chvílema to vážně připomínalo spíš parodii (doktor jako nepozná na dovolený svojí sestru z nemocnice, co ho vozí po moři na padáku... jak policajti zničehožnic zjistili, že za zmizením ženy má prsty manžel, když v tu chvíli ani nevěděli, že je mrtvá a neměl jim to ani kdo říct nebo aspoň popřít zavinění na jejím zmizení?!?... muška elitního střelce v kostele na pár metrů taky "parádní", a naopak megapřesný výstřel plicajta hned na to :_) prostě těch wtf momentů tam bylo moc). Musím říct, že teda zlatej Vodník. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Kdyby se Hřebejk nedopustil tak nechutně přiblblého konce, vůbec by mi závěr série o detektivech pod vedením Marie Výrové nevadil. Konečně rozuzlení celého příběhu mělo koneckonců lepší gradaci než tak předem “nahajpený” Vodník. Ale zakončit sérii cliffhangerem, na který se už nikdy nenaváže, je prostě blbost. Jako kdyby ve střižně udělali chybu. ()

Reklama

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Z celé série Detektivů od nejsvětější trojice asi nejslabší. Celkově moc přímočaré, způsob vyprávění, kdy v půlce najednou znáte vraha mi přišel jako by mě autoři o něco okradli. A ve srovnání s předchozími případy mi i ta atmosféra přišla jako dost tuctová. Ta jinakost, pro kterou jsem případy olomouckých detektivů obdivoval, se nějak vytratila. Navíc úplný závěr trochu nelogický a nedotažený ... Škoda, měl jsem tuhle sérii rád a čekal jsem ve finiši něco lepšího. ()

Rada 

všechny recenze uživatele

Je velká škoda, že zajímavé téma tvůrci nedokázali profesionálně zpracovat, výsledkem je, že místo kvalitní kriminálky divák vidí slátaninu s mizernými hereckými výkony. Klára Melíšková podala ubohý výkon, její stejná mimika, ať mluví o počasí nebo o vraždě, tón hlasu, kdy je schopná pouze zvýšit nepatrně hlas bez jakéhokoliv zabarvení, vypovídá o neschopnosti této herečky a následně o neschopnosti jinak dobrého režiséra. Za mě, totální ztráta času. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po Vodníkovi jsem čekal alespoň nějaký nárůst kvality, tvůrcům se ale daleko víc líbila možnost návratu ke kořenům a mé hodnocení tomu odpovídá. Pokud šlo o herecké výkony, vypadalo to jako cyklistický závod: v obrovském úniku všem ujížděl Viktor Preiss, marně se ho snažila stíhat osamocená Klára Melíšková, a na tu se zase marně snažil dotáhnout peloton ostatních herců. Příběh byl zoufale neoriginální, tvůrci se navíc rozhodli vrátit k nevalné kvalitě z počátku cyklu a rozhodně mě nepotěšili. ()

Galerie (201)

Zajímavosti (3)

  • Seriál se natáčel převážně v Olomouci, ale byt dr. Kuželíka (Michal Isteník) jsou ve skutečnosti budovy PřF UK v Praze na Albertově. (rakovnik)
  • Když procházejí policisté kamerový záznam, na kterém byla zachycena vražda Karla Sedláka (Václav Hanzl), je na něm zřetelně vidět rok pořízení záznamu 2018. Děj se přitom odehrává v roce 2016. (akvidzerp)

Reklama

Reklama