Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V piatom pokračovaní série sa musí legendárny Fin Shepard (Ian Ziering) so svojou rodinou opäť postaviť proti žraločiemu tornádu a zachrániť všetko, čo tento prírodný úkaz ešte nedokázal zničiť. Tentokrát však nie sú v ohrození len jeho blízki, ale celý svet. (Marceloo)

Videa (1)

Trailer

Recenze (64)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ti, co se dívají na „Sharknado 5: Global Swarming“ se k filmu dostali nejspíš náhodou, anebo proto, že si sérii zamilovali. Moc jiných možností není, protože pokud se vám nelíbil první film, dál jste asi už nepokračovali. Já jsem si sérii zamiloval a budu nedočkavě vyčkávat šestý díl, který určitě bude taky krásně šílený a kde se snad zase vrátí všechny postavy, které jsem si oblíbil. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Tak bohužel pravidlo o lichém díle který by měl být lepší než sudý se nepotvrdilo. Tahle podivnost měla skončit kultovní trojkou, která byla opravdu dobrá, ne nedělám si prdel. Trojka měla vtip, zábavný...no asi scénář, laserové motorovky, bitku ve vesmíru a Myče Bukanýra. Tímhle debilním ale zábavným twistem to mělo skončit. Už od čtyřky to nemá co nabídnou, vtipy ani cameo role nefungují, bitky se omrzí a Tara Reid je opravdu kurva děsivá. Bohužel to nezachrání ani Lundgren, ani výborný Chris Kattan který je z celého obsazení aspoň jediný zábavný. Šestku dám, ale jen kvůli slibu, že to je opravdu poslední díl.35%. ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Žraločí tornádo 5. Já myslím, že jen název vypovídá o všem, navíc každý kdo zná tuto ,,slavnou,, sérii, též už ví, co očekávat, jenže zatímco v prvních dílech to byla ještě fakt jako velká, ze řetězu utržená prdel, kde si tvůrci nekladli absolutně žádné meze a jen nepřetržitě vršili jednu nezapomenutelnou šílenou scénu na druhou, tak postupem času jim už začali docházet nápady, což se zde již jen potvrdilo, a tak je začali nahrazovat dialogy a pokusy o alespoň nějaký smysluplnější děj, což je ovšem to nejhorší, co mohli udělat, jelikož šílenou zábavu nahradili hrůzostrašnými větami, padajících z úst hrůzostrašně přehrávajících herců, s děsivě pitomou, ale hlavně otravně nudnou zápletkou, no prostě katastrofa a především nuda. Ubylo i všech těch náramných ultralacinných céčkových efektů, které mi jinak také dělali fakt upřímnou radost, ubylo šíleností, ubylo akce, ubylo prostě všeho, co předtím bylo tak zábavně pitomé, a zde to zůstalo už jen pitomé. Série Sharknado tak sice i nadále bude právem patřit v jistých kruzích mezi ty nejkultovnější záležitosti vůbec, na druhou stranu je ale prostě fakt, že se zároveň již jedná o sérii zcela vyčerpanou, tvůrcům už evidentně došli nápady a tohle skutečně již působí jen jako kruté trápení a bezradné, a hlavně nezábavné, plácání se na suchu. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo ještě rychlejší, zběsilejší a ujetější, než třeba taková čtyřka, která už tak prezentovala samé šílené nápady. Hrozně mě překvapilo, kam všude se děj podíval - ať to byl Londýn, Tokyo, či Egypt, zkrátka procestoval půl světa. Pak tu bylo x pomrknutí na známé franšízy, jako byl třeba Indiana Jones, Godzilla, apod. Vše se střídalo v neskutečném tempu, absolutně nedávalo smysl a skoro nenavazovalo, ale zdálo se přitom nekonečné. Ano, 90 minut se zde i přes to všechno táhne a popravdě jsem po půlce měl už co dělat, abych si udržel pozornost, protože děj šel od ničeho k ničemu a byť se snažil bavit šílenostmi, dělal to hrozně neohrabaným stylem, který akorát poukazoval na to, že tvůrci získali až příliš volnosti a rozpočtu, aby jej rozházeli na všem možném. Nemluvě o cameu některých celebrit (ten Tony Hawk mě rozsekal). Je to zkrátka magořina, co nemá dobré efekty, příběh, dialogy, ani postavy a vládne mu režisérská i herecká neohrabanost, ale překypuje nápady, které tvůrci prezentují ve vším nadhledu a s takovou vášní, že si dovolím jednu hvězdu navrch přidat. Jsem dost zvědavý, s čím se vytasí poslední díl. Mohl by teoreticky aspoň částečně ukojit mou touhu po něčem alespoň maličko smysluplnějším, co může tato série ještě nabídnout. Ale nebudu si dělat velké naděje. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Pre mna táto séria bola ťažko stráviteľnou a  hnusnou zábavou, ktorá sa u mna začínala stavať mŕtvou a stále som si hovoril, že už to bude naozaj posledná a tak som sa dostal až k tejto.  A pri každej časti som sa len vždy filmovo mrzačil. Ale niekde som čítal, že táto časť je z nich najlepšia a hla, tá osoba sa nemýlila a aj keď mám ešte na pozretie zatial poslednú  časť, tak myslím si, že túto už žiadna ďalšia časť neprekoná a to mi naozaj nehrablo. Táto časť sa serie do všetkého, do čoho sa srať dá. Zlikvidujeme Stonehenge, prídeme do Buckinghamského paláca, aby sme zo žraloka vytiahli korunu a dali ju sparodizovanej kráľovnej, neviem si ináč predstaviť, čo iné by mala tá hrôza znamenať. Pobozkáme prsteň pápežovi v Ríme, pôjdeme do Rio de Janeiro za Ježišom a v Sydney zistime na čo naozaj slúži opera a zistime i to, koho naozaj uctievali starý Egypťania a to všetko s postavou Iana  Indiana Jonesa. Pre niekoho trápnosť, no ja sa bavím už len pri písaní tohto komentára a aj som sa bavil. Po tomto diele by si April aj Fina mal adoptovať Marvel, určite by k jeho hrdinom mali blízko. Po tomto čo tu dokazovali, tak určite, len či by to ich hrdinovia ustáli. Najlepšou scénou v celej sérii bola jazda na lyžiach za sprievodu Offspringu a aj keď by sa mi tu viac hodila Lords of the Boards od Guano Apes i táto skladbička sa do svižnej scény veľmi hodila. Je to stále strašná kravina, ale pre jej dobrodružnosť a celkom i vtipnosť, môžem v pohode dať tú silnú 3* aj keď po štvorke by som tomu vôbec neveril, že je to možné. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (13)

  • V čase 13:21 prednesie Gill (Billy Barratt) vetu: „They're back,“ rovnakým tónom ako Schwarzenegger povie vo filme Terminátor (1984): „I'll be back.“ (ČSFD)
  • Ian Ziering (Fin Shepard) zobral za piatu časť Sharknada pol milióna americký dolárov z 3 - miliónového rozpočtu, čo je desaťnásobne viac, než honorár aký dostal za prvý diel série. (Raccoon.city)
  • Cameo jednej z dievčat, ktoré v úvode asistujú Nove (Cassanda Scerbo), je Yanet Garcia, mexická rosnička a topmodelka. (ČSFD)

Související novinky

Zemřela herečka Olivia Newton-John

Zemřela herečka Olivia Newton-John

08.08.2022

Další smutná zpráva z filmového světa. Ve věku 73 let zemřela australská tanečnice, zpěvačka a herečka Olivia Newton-John, kterou diváci budou pravděpodobně nejvíce znát díky její roli v legendárním… (více)

Reklama

Reklama