Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stalo je jednou, že se v pekle uklízelo. Čerti se jen hemžili, ale protože si k práci neuměli šikovně zajít, navzájem si překáželi a klopýtali jeden přes druhého, prostě hotový blázinec. Toho zmatku využili dva mladí čerti, kteří schválně ještě víc při uklízení překáželi. A pak se to stalo. Jeden zakopl, padl na druhého a oba povalili kotel s hříšnou duší. Toho využila hříšná duše. Rozběhla se k otevřené bráně, kterou zrovna staří čerti větrali a než se kdo nadál, byla pryč. Bylo zle. Luciper se rozhodl pro trest – čerti musí jít na svět a každý přivést do pekla jednu hříšnou duši. Pak jim bude odpuštěno. (CinemArt)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (194)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Celkom komplikovane napísaný scenár, rozumej v tom zmysle, že na scéne sa stále objavujú nové a nové postavy a všetko stále viac komplikujú. Nakoniec sa ale ukazuje, že všetko je inak, jednoduchšie a akosi sa to aj dalo čakať, čo je ale ku prospechu veci. Troška si dal záležať aj na lokáciách, čiže Čertoviny vyzerajú doslova krásne, napriek tomu ale stále televízne. V televízii je to v poriadku, ale vážne si neviem predstaviť, ako by som sa cítil v multiplexe, kde by som si za film zaplatil plné vstupné. Neviem čím to je, že dodať filmovosť súčasným rozprávkam je taký problém. ()

bloodcountes 

všechny recenze uživatele

Naprostá spokojenost. Čerti mě hodně bavili (to je tedy co říct) a jejich kouzla mi přišla neotřelá a zábavná (nojo, možná jsem neviděla všechny pohádky, které to podle někoho má vykrádat). Písničky jsem tak nějak vcelku poklidně odignorovala a celý příběh mi přišel celkem pěkně poskládaný. Exteriéry prostě vymazlené, radost pohledět. Jediné wtf jsem maličko měla z podivného konečného zmizení vládce pekla (takové nevýrazné "pšouk, mizím, ale nenechte se rušit"), ale budiž. Po letech ignorace Trošky jsem se pustila odvážně do zkoumání jeho pohádek a musím říci, není to vůbec tak hrozné, jak jsem čekala. No a jelikož mi přijde pohádka dost podhodnocená, měním silnější tři hvězdy rovnou na čtyři. Ať nežeru:))) ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

TAKY JSEM KDYSI MĚLA RÁDA CHLAPCE, JAKO TADY JAN. Často dost falické (radost nad pořádným klackem, zpěv o dlouhé píšťaličce, Sara Sandeva v kratší sukýnce taktéž vybudí k lecčemu), jak je zvykem u Trošky, dost uřvané, ale pořád je to jeho nejlepší pohádka od Nejkrásnější hádanky. Nebýt písniček, které zdržovaly a pár folklórních lapsů (nářečí), uteče film i díky některým dobrým hercům (Navrátil, Nosek) dřív, než si stačíte uvědomit, že je dost blbě obšlehnutým příběhem snímku S čerty nejsou žerty a dalších. 30%. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Začátek s ukřičenými čerty vypadal opravdu hrozivě. Prachař ani jeho kolega se navíc vzhledem k charakteru svých rolí nemohli dostatečně projevit a je možné, že si v průběhu sledování uvědomíte, že jste o nich už půl hodiny neslyšeli. Příběh sedlákovy Haničky zamilované do čeledína Jana se ale nakonec zamotá do zajímavé taškařice, která diváka rozhodně neurazí tolik jako Troškova "Čertova nevěsta". P. S. Navrátil už by si měl ty zlotřilé dědky toužící po zlaťácích nechat patentovat. ()

marrjaana 

všechny recenze uživatele

Nápad pěkný, postavy všechny dobře odsazené i ve většině případů dobře zahrané, "kulisy" úchvatné a kostýmy taktéž (jako u všech Troškových pohádek ať je výsledek potom jakýkoliv) samozřejmostí je i pár povedených vtipů. pohádka je jinak celkem taková klasika. Nejvíc mi tady na té pohádce vadila stopáž, bylo v ní celkem dost hluchých míst, které vyplňovalo opakování toho co jsme slyšeli již dříve (on nám svatbu nedovolí, ty jsi má,tak utečeme, mám nemocnou maminku, je bohatej, je chudej) přičemž se tohle celé točilo kolem ústřední hodné lidské dvojice, která byla až nepřirozeně nudná a hodná a vlastně sama o sobě neprovedla žádnou interakci (on se teda na konci zmohl na jeden čin) a celou dobu přihlíželi co se kolem nich děje a jak ti zlí jsou zlejší a zlejší. Jinak celá pohádka pro mě osobně stoupala a padala se sedlákem Kopytem (bo jak se jmenoval) když byl on na scéně tak to nádherně gradovalo a děj se posouval, zatím co u ostatních postav- at lidí nebo čertů- se vlastně nic nedělo. On byl nejlepší a nejpropracovanější postava a nejspíš i nejlépe zahraná. České pohádkové zlo má od této chvíle svého krále. Nejdokonalejší záporná postava českých pohádek, protože zatím co Haniččin táta byl klasický záporák z pohádek,tak Kopyto jej přerostl a to tím, že byl všeho schopný- vymyslet, naplánovat i navést další. Btw. velké plus pohádky byla i dobrá duše, která se ujala úlohy komickéo společníka a to více než na výbornou. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (17)

  • Ve filmu se objevuje část Jihočeského baroka lidového umělce Jakuba Bursy, který je shodou okolností prapředek režiséra Zdeňka Trošky. (ZHODNOTITEL)
  • „Bába“, kterou čerti odvezou zkraje filmu na trakaři domů, sbírá borové větve pod břízami. (ČSFD)

Reklama

Reklama