Reklama

Reklama

Když skupina X-Menů vyrazí na celkem rutinní záchrannou misi na oběžné dráze k ohrožené posádce raketoplánu, zdá se, že mají vše pod kontrolou a operace probíhá zdárně. Ale zdání klame. Jean Grey (Sophie Turner) je zasažena neznámou a smrtící kosmickou silou, která ji promění v jednoho z nejsilnějších mutantů. I s podporou ostatních X-Menů Jean zápasí nejen se svou nově nabitou a nestabilní silou, ale i se svými osobními démony. Postupně se dostává do děsivé spirály a ztrácí nad sebou kontrolu. Navíc její myšlení začíná ovlivňovat tajemná postava (Jessica Chastain), která přichází s nebezpečnými návrhy na využití její ničivé síly. Grey se mění v Dark Phoenix a stává se hrozbou nejen pro své nyní již bývalé přátele z řad mutantů, ale pro celou planetu. X-Meni tak musí čelit svému nejbližšímu i nejničivějšímu nepříteli – jednomu z nich. (Cinemart)

(více)

Videa (9)

Trailer 3

Recenze (603)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

X-Men: Temný Podbradok Uf. Som veľký fanúšik X-Men. Všetky diely vrátane spin-offov som videl v kine, všetky mám na BR a X2 stále považujem za najlepší komiksový film všetkých čias. Ale toto naozaj nie je dobrý film a úprimne závidím všetkým, čo ho označujú za znesiteľný priemer. Minimálne dve tretiny filmu som sa pekelne nudil. Polodebilný scenár s nechcene smiešnymi, akože psychologickými dialógmi, nevýrazné alebo vyslovene zlé herecké výkony (Sophie Turner by už nemala v ničom hrať), matné akčné scény a hnusné triky. No a potom odrazu vypukne finále, ktoré je nadupané, dobre natočené a plné zábavných nápadov. Na ničom už síce nezáleží, hlavné postavy si tam pokojne môžu pokapať a ja ani nežmurknem, ale aspoň to má šmrnc a gule. Celkovo asi 5/10, ale bez tej poslednej akčnej scény by som viac ako 4/10 nedal, hádam aj menej. Škoda... ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Spoilery! Nedovedu si představit jiný důvod vzniku tohoto nadpozemsky debilního dílu, než že vznikl z toho důvodu, že se mě někdo pokusil pořádně nasrat. Bohužel naprosto úspěšně. Sledovat skoro dvě hodiny jakousi ubrečenou píču v naprosto šablonovitém ději, který byl přesycen neposlouchatelnými žvásty, které muselo zřejmě napsat nějaké dítě předškolního věku při ranní stolici, byl úkol nadlidský. Více než 2 hvězdičky snad nemůže dát žádný divák s trojciferným IQ a alespoň malým náznakem vkusu. Opravdu totální čurákovina, kterou nespasila ani závěrečná 30 minutovka, kdy všechny ubohé postavy konečně zavřely držku a pro změnu se pokoušeli si je vzájemně rozbít, což vzhledem k faktu, že je polovina postav nesmrtelných a druhá polovina postav téměř nesmrtelných, tak nevedlo úplně k úspěchu. Ani navzdory příjemnému faktu, že chcíply dvě největší a nejotravnější píče celého X-Men projektu, tak se jednalo o tak těžce nestravitelný užvaněný kus hovna, že o mém hodnocení nemohu ani na nanosekundu zapochybovat. S takovou píčovinou, milí tvůrci, jděte opravdu do píče. Jako velký fanoušek se cítím brutálně uražen tímto pokusem o film, který vaří z hoven a podle toho to i vypadá. Kinberg je na režisérské židli naprosto neschopné hovado a měl by se držet oblastí, kde se mu daří. Toto je v podstatě Apokalypsa, když si z ní zkusíte odmyslet děj, zajímavou akci, nadhled, humor a hlášky a namísto toho si dosadíte melancholickou pohádku o 500x omletém traumatu z dětství, nezničitelnou superhrdinku (čti nesnesitelně otravnou superpíču), antihumor, uplakánky a 2 hodiny povrchních keců. ()

Reklama

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Když se vám film líbí a zároveň vás neskutečně se*e. "Dark Phoenix" má nejlepší efekty z celé série, výbornou hudbu, která funguje jak při akčních (raketoplán, vlak...), tak při dramatických scénách (různá úmrtí, závěr...), opravdu působí ponuře a DARK a vzhledem k tomu, kdo v 1. polovině filmu zemře, měl zároveň obrovský potenciál pro super-emotivní grandfinále. A tady se dostáváme ke kameni úrazu. Tam, kde omlazení "X-Meni" vždy fungovali jako dobře namazaný stroj (tj. emoce, dialogy a vzájemná chemie), je najednou rez a skřípot. Chápu, že postavy stárnou a jisté změny v charakterech jsou proto nevyhnutelné, ale Charlesův vztah k ostatním (především pak k Raven a Ericovi), který je pro tuto sérii stěžejní, se změnil tak šíleným způsobem, že to budu asi ještě dlouho rozdýchávat. A abych řekla pravdu, nejsem nadšená ani z toho, kolik pozornosti a lásky se z ničeho nic dostává Jean (prkenná Sophie Turner), která se poprvé objevila až ve třetím díle (!), kde se jí navíc většina mutantů ještě stále bála (!). Závěrečná šachová partie je sakra hořká, lepší poslední scénu než Charles/Eric jsem si ale nemohla přát. *fňuk* ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„MĚLA BÝT MRTVÁ!...“ /// Ženská páchající zlo – takže nic novýho. Vlastně tahle je výjimečná, páč je v hledáčku emzáků… Jde o to, jak vás chytne příběh. To ostatní je standardní Xmenovka. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Mám na svědomí matku (i fotra). 2.) Sežral(la) jsem kus vesmíru. 3.) Thx za titule „need4seed“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE **** NAPĚTÍ * ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Kvalitou sa to blíži skôr k X-Men 3 a Origins: Wolverine, ale aj tie ma bavili. Dark Phoenix ma moc nenudil a navyše je to krátke oproti predošlým dielom o dobrých 20 minút, čiže to ubehne ako voda. No prijal by som viac scén a aj viac akcie, pretože okrem super scény vo vlaku nič strhujúce tam nieje, tie drobné šarvátky nerátam. Simon Kinberg na to nejde cez akciu ako Singer v Apocalypse, skôr kladie dôraz na Jean Grey a atmosféru (ktorá pasuje k nastavenému Singerovemu tonu), no problém je to, že to funguje tak napol. Mladí X-Meni neťahajú tak ako starí a okrem MCAvoya a Fassbendera tu moc hereckých es čo by utiahli film nenájdete. Navyše im to ich postavy a ani príbeh moc neumožňujú, kedže stredobodom pozornosti je Sophie Turner a Jessica Chastain. No a tie moc nezaujmú. Rozlúčka zo sériou sa moc nepodarila a po tých rokoch fandenia obľúbeným mutantom tento film vo mne nezanechal žiadne emócie. Sklamanie je aj hudba. Zimmer ponúkne mix svojich posledných soundtrackov a dunivej hudby a nemôžem povedať, že by to tam nepasovalo, ale v poslednom filme by som rád počul hudbu a motív X-Menov od Johna Ottmana. Kinberg skrátka nieje Singer. Ako debut a zároveň film s X- Men serie je to fajn, ale ako finále je to slabé. P.S.: za titulkami nič nenájdete. 75% - 4* ()

Galerie (34)

Zajímavosti (33)

  • Celosvětová premiéra proběhla 14. května 2019 v Mexico City. (Varan)
  • Původně se plánovalo, aby byl závěrečný díl série X-Men dvoudílný podobně jako Avengers: Infinity War (2018) a Endgame (2019). Kvůli produkčním problémům se od nápadu upustilo. (Kinofil)
  • Na „brazilském Comic-Conu“ v roce 2018, známém jako CCXP, měli prezentaci také tvůrci tohoto filmu. Simon Kinberg prozradil, že i když Dark Phoenix v žádném případě není součástí Marvel Cinematic Universe, na filmu se kreativně podílel šéf Marvelu Kevin Feige. (3T)

Související novinky

Noví mutanti mají požehnání Marvelu

Noví mutanti mají požehnání Marvelu

25.12.2019

Původní mutantí univerzum de facto skončilo s filmem X-Men: Dark Phoenix. Škarohlídi by dokonce mohli říct, že skončilo už s Loganem v roce 2017. Existuje však ještě jeden snímek z téhož světa, který… (více)

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

Netflix ukořistil sci-fi s Reese Witherspoon

Netflix ukořistil sci-fi s Reese Witherspoon

14.08.2019

Netflix podle čerstvých zpráv přeplatil šest dalších velkých studií a získal tak práva na nové sci-fi Pyros v hl. roli s Reese Witherspoon (Pravá blondýnka, Sedmilhářky). Snímek bude produkovat a… (více)

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

12.08.2019

Mohli jsme to předpokládat, teprve minulý týden se to však stalo oficiální. Po propadácích typu X-Men: Dark Phoenix se studio Disney rozhodlo zaříznout drtivou většinu chystaných snímků od studia… (více)

Reklama

Reklama