Reklama

Reklama

The Orville - Season 1

(série)
Trailer 2
USA, 2017, 8 h 39 min (Minutáž: 42–45 min)

Tvůrci:

Seth MacFarlane

Hrají:

Seth MacFarlane, Adrianne Palicki, Penny Johnson Jerald, Scott Grimes, Peter Macon, Halston Sage, J. Lee, Mark Jackson, Larry Joe Campbell, Norm MacDonald (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(12)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (13)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Orville Seth MacFarlanea je studnicou múdrosti ukazujúcu inteligentný spôsob prístupu k emóciám a problémom spoločnosti v atraktívnom prostredí vesmírneho cestovania. Takže v zásade ako akékoľvek iné sci-fi. Ale páči sa mi to. Nie je to také absurdne vtipné, ako by sa mohlo od predchádzajúcich Sethových prác zdať. Je to kupodivu veľmi uvedomelé. Niektoré diely trošku tlačia na pílu v moralizovaní a niektoré sú slabšie. Väčšina je ale nápaditá - postavy bavia a celkovo je to taká ľahšia verzia k novému Star Trek: Discovery. Prvá séria bola každopádne super a som spokojný. Uvidíme čo druhá. 1. Séria 80%. ()

Heywood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ano, těm jinotajům a kritice rozumíme. Díl Majority Rule je špičkovou kritikou dnešního světa doslova zblblého lajky a šmajlíčky. Giorgia Whigham mě nadchla už v Punischerovi, tady má sice štěk, ale podstatný. About a Girls je námět na film, nikoliv díl, takže hodně palců nahoru.Občas mi to připadalo podlézavé k očekávanému chování "vyspělé společnosti", ale jindy to vtip zachránil. Není to parodie Star Treku a není to nudné. Není to ale také špičkové, aby mi obsah dílu zůstal v hlavě déle jak dva dny. Solidní řemeslo, kde mě míjí jen nechytlavá hudba. ()

Reklama

KillHurt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čekal jsem přisprostlý seriál parodující Star Trek a další sci-fi takovým způsobem, že na nich nezanechá nit suchou. A naštěstí jsem se nedočkal. Orvill je velmi povedený hold startrekovským starším bratříčkům (nejvíce Nové generaci a Voygeru). Jediný rozdíl je, že postavy jsou nejen důstojníky Unie, ale jsou lidmi, moclany, slizmi a dalším a mají své lidské potřeby. Takže se dokážou radovat jako malé dětí, když sestřelí nepřátelskou loď, drbou mezi sebou kolegy, souloží, řeší partnerské rozepře, nebojí se ironie a občas jim ujede sprosté slovo. Velké plus dávám za díly, které řeší problémy jiných kultur (náboženství, sociální sítě, rovnost pohlaví ad). MacFarlenovi se povedlo udělat startrekovitější seriál než je Star Trek: Discovery a navíc mu dal lidská rozměr. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokorný hold klasickému Star Treku se navrací k jeho samotné podstatě a možná člověku několik dílů dochází, že se ji nesnaží "módně" shazovat ani vytlemeně parodovat, ale opravdu obléká podobný kabát a kráčí v povědomých šlépějích - jen s úsměvným, znalým pomrkáváním. Posádku unijní průzkumné lodi USS Orville proto tvoří normální (s)prostí lidé (mimozemšťané), kteří pro nemístnou hlášku / sexuální narážku, kanadský žertík či sklenku alkoholu nejdou daleko - ovšem ve výrazně umírněnějším podání, než bych od MacFarlaneho čekal. Navíc mnohým epizodám nechybí myšlenka a (stejně jako "předloha") nakusují závažná společenská, kulturní či náboženská témata. Přesto musím podotknout, že si mě ani postavy, ani zápletky kolem prstu úplně neomotaly - zatím. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Upřímně jsem čeka šílenou sci-fi řachandu, která bude satirou, parodií a vším možným...Ale takovéhle jsem to úplně nečekal. Pořád značně odlechčené, ale spíš ve stylu těch devadesátkových věcí jako Hvězdná brána, takže postavy hážou cool hlášky na pozadí morálních a společenských linek. Postavy jsou výborné, každá má svůj dost barvitý a až absurdní charakter, který dokáže pobavit. Je vidět, že i různá poselství lze přinášet skrze humor a nadsázku. ()

Galerie (180)

Zajímavosti (24)

  • Posádka mostíku na začiatku epizódy sleduje epizódu The Junior Mint (1993) seriálu Seinfeld (od r. 1989). (koba)
  • Odrezaná hlava, použitá počas scény v kaplnke, bola vyrobená podľa podobizne maskéra Toma Saviniho. (koba)

Reklama

Reklama