Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nevlastní bratři Jáchym a David společně s kamarádem Sašou tráví většinu času ve světě sociálních sítí. Vztahy pro ně představují chaty s virtuálními dívkami, které nikdy neviděli, obživu falešná módní show, v níž se předstírá něco, co není a největší životní problém pak vybitý mobil nebo nefunkční wifi. Na nátlak rodičů jsou donuceni vydat se pod vedením Davidovy půvabné „macechy“ Terezy na dvousetkilometrový cyklovýlet. S překvapením zjišťují, že tam venku je skutečný svět, v němž život znamená víc než status na facebooku, opravdové dívky vypadají poněkud lépe, než kreslené akční hrdinky počítačových her a k lásce patří také sex. Srážka se životem sice nese jistá úskalí, ale s humorem, se dá zvládnout nejen výšlap do strmého kopce, stavba stanu, chybějící elektrická zásuvka, ale také sok v lásce. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (355)

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Trochu jsem se obával imitace různých -áků (před pomlčku doplň sportovní náčiní), trochu zdejšího hodnocení. Nejvíce jsem se ale lekl úvodní scény s Matonohou, která byla navýsost trapná. Naštěstí se přes všechny nedostatky dalo na tyhle moderní floutky i dívat. Sice tvůrci udělali z kluků zbytečně hrozné budižkničemy, ale alespoň mladí diváci tu nadsázku poznají. Holky jsou totiž v tomto často stejné, ve filmu jsou to ale ty "správňačky", které život žijí. Uznávám, že humor je dost pokleslý, ale mě prostě Pavel "pumpička" Nečas a Fashion Alex bavili. Pro mě žádný propadák. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Přiznávám bez mučení - jediný důvod proč jsem na film koukal byla Hanka Vagnerová. Při představě kterak si to v přiléhavém trikotu zvýrazňujícím křivky na všech těch správných místech jede letní krajinou jsem zapomněl nejen na ,,její'' vlezlou reklamu na Trivago, ale i místní bídné hodnocení. Ale upřímně, moc jsem neočekával, protože současná česká komedie stále tápe a bloudí kdesi v mlhách nevtipna a týká se to skoro všech počinů o její oživení. Po rozpačitém onanistickém rozhovoru mezi Matonohou a Mišíkem se film začne rozjíždět a nikoho asi nepřekvapí, že najel na ohrané schéma - partička exotů na kolech co jede na vejlet. Filmy tohoto žánru se nám poslední dobou nějak kupí - viz. např. před nedávnem také natočená ,,komedie'' Musíme se sejít. A samozřejmě aby kluci nebyli na vejletě sami, potkají partu dívek v rozpuku vdených cyklo šílencem Pavlem Nečasem. Ten mně asi bavil nejvíc a dost mi připomínal ortodoxního běžkaře Ondřeje Pavelku v Padesátce. V kritikách jsem četl jak je film nekorektní k menšinám, ale mně to nijak nepřišlo a navíc různých menšin mám už plné zuby, protože pokud se někdo chová nekorektně jsou to poslední dobou právě ony. Humor si ve filmu tak trochu utahuje z dnešní generace, která je bytostně závislá na sociálních sítích a youtube. Dovolená bez wifi signálu, nebo bože chraň bez signálu úplně je něco nepředstavitelného a když už se na takové advenčr cestě mládež ocitá, nabízí to řadu vtipných momentů. Leckdo to bude brát za přitažené za vlasy, ale ti co mají doma pubertální teenagery dobře ví jak složité je kamkoliv vytáhnout a jak ještě složitější je jim vysvětlit, že mobil nechají doma... Závěr? Čekal jsem větší průser. Hlavně u mladší generace má film šanci uspět i když na dnes už značně fousaté Rafťáky a Snowboarďáky mít nikdy nebude. Na mně z toho dýchlo velmi příjemně léto a párkrát jsem se zasmál, takže dávám za dvě pumpičky a mimochodem - Hance to slušelo. :-) * * ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k mizernému hodnocení jsem moc nečekal, ale že k tomu psal scénář Kolečko a Snowboarďáky jsem měl svého času docela rád, tak jsem tomu šanci dal. A nelituju. Má to pár fakt dobrých vtipů, pár docela trapných vtipů, občas trochu haprují herecké výkony, které někdy až moc tlačí na pilu - zejména ze začátku, kdy kluci předstírají až nereálnou závislost na moderních technologiích (byť vidím ten záměr), ale jinak se to veze na nesmírně pohodové vlně lehce naivního letního dobrodružství. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Snaha navázat na úspěchy "Snowboarďáků" a "Rafťáků" se moc nepovedla. Mišík mě baví v zábavných pořadech, ale hrát bohužel moc neumí. Mezi mladými "objevy" vyčnívá jedině Vojtěch Machuta v roli Fashion Alexe, zbytek osazenstva nestojí ani za zmínku. Postavy rodičů na zabití (Matonohu zvládám jedině jako Tomiho Paciho), závěr už bych zařadila do sci-fi žánru. Achjo. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Je to přesně tak jak píše xxmartinxx, nesympatické postavy opravdu dostanou to (tu) co chtějí jen proto, že to začnou chtít. On je to tak nějak osvědčený formát, (ne)vynalezený ve Snowboaďácích. Zde povýšeno na další level neboť Kotek Mádl měli něco do sebe, kdežto tady ústřední trojice naprosto nemá ani zbla osobnosti. Ono břímě ústředního motivu tedy vláčí na svých bedrech skvělý Pavel Nečas, který není buhvíjaký herec, prakticky stále trne v jedné pozici a hereckém výrazu, ale když toho využijete a napíšete postavu s tímto výrazem, nemá to chybu. No a pak snad kromě samoúčelné scénky z lomu prakticky není co zmínit... ()

Galerie (38)

Zajímavosti (15)

  • Během natáčení koupací scény v lomu bylo jen 15 stupňů. Lom se nachází u obce Čenkov. (Duoscop)
  • Kombajny byly zapůjčené od zemědělce z Rakovníku a od zemědělce z Českého Rudolce. Žlutá míchačka je až z Moravy. (asdfasdf)

Reklama

Reklama