Reklama

Reklama

Mamma Mia! Here We Go Again

  • USA Mamma Mia! Here We Go Again (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Je to přesně deset let, co muzikál Mamma Mia! zboural kina po celém světě. Jen u nás se na tom „ničení“ podílelo skoro 750 tisíc diváků, kteří od té doby sní věčný sen o pokračování. Sice to trvalo relativně dlouho, zato v pokračování Mamma Mia! Here We Go Again dostanete hned dva příběhy v jednom! S tím prvním se vrátíme do časů, kdy byla Donna (Meryl Streep a Lily James) čerstvou absolventkou univerzity, chtěla poznávat svět a netušila, že brzy narazí na tři civilizované mladíky a jeden necivilizovaný řecký ostrov a totálně se jí změní život. Druhý příběh se odehrává přesně deset let po událostech prvního dílu, kdy zcestovalejší a moudřejší Sophie (Amanda Seyfried) plánuje velkolepé znovuotevření rodinného hotelu na Kalokairi, na které se samozřejmě sjedou všichni „obvyklí podezřelí“, včetně trojice jejích charismatických tatínků (Pierce Brosnan, Colin Firth a Stellan Skarsgård). Oba příběhy se rafinovaně proplétají a propojují písničkami švédského hudebního zázraku jménem ABBA, ať už novými aranžemi kousků, které zazněly už v minulém díle, nebo hity, na něž se předtím nedostalo. (Cinemart)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (333)

alisa.upir 

všechny recenze uživatele

Asi tak - jestli sledujete instagram a zachytili jste, že letošním barevným schématem je něco jako oranžová s tyrkysovou/divně modrou barvou, budete z tohohle filmu nadšený. Někoho totiž napdlo stejnou barevnou kombinaci zakomponovat téměř do úplně každý scény :D ale ničemu to nevadí, jen mi ten film přišel jako sledování hodně dlouhýho instagramovýho videa, asi tak :D A Cher - kdo ví kolik jí vlastně je, ale je teda totálně vyžehlená, ani jedna vráska, dokonce i ty její dlaně vypadaj skoro jak za mlada. Jako vypadá úžasně, o tom žádná debata, jen mě její zjev šokoval asi nejvíc z celýho filmu. ()

applause 

všechny recenze uživatele

Nejprve mě překvapilo, že má být vůbec druhý díl. Byla jsem k tomu ze začátku skeptická, ale když jsem četla synopsi, viděla trailer a slyšela písničky, tak mě napadlo, že si uděláme dámskou jízdu. A za to jsem ráda. Líbilo se mi to víc než první díl. Skvělé písně a taneční kreace. Alterega herců byla opravdu skvěle vybrána. Zvlašť se mi líbila alterega Donny (Lily James) a Sama (Jeremy Irvine). Amanda Seyfriend mi teď co by Sophie docela vadila a také zpěv Skye, který tam naštětí moc obsažen nebyl. Scéna s Harrym a Billem a' la Titanic byla vtipná. Nápadité bylo obsažení Cher, co by babičky Sophie, která písně svým hlasem ještě obohatila. Celé to bylo vtipné a milé. Doporučuji. ()

Reklama

jezurka42 

všechny recenze uživatele

And turning out the light, I must have yawned and cuddled up for yet another night, And rattling on the roof I must have heard the sound of rain, The day before you came. Chcete nádhernou květinu, ale nedáte ji dostatek vláhy. A tak i toto pokračování postrádá veselost, lehkost, spontálnost, krásy Řecka a neotřelý hlas Donny Sheridan. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Krásné prostředí, příjemné herecké obsazení (teda až na Cher, tu bych aj vystřihnul), nestárnoucí písničky, solidní choreografie a ve finále i nečekaně upřímné dojemné. Nicméně příběh jako takový hraje snad ještě víc druhé housle než v případě jedničky a je opravdu prostinký. Mamma Mia má výhodu v nadupaném soundtracku, protože ABBA má tak výrazné melodie a texty, že je bez váhání pozná prakticky každý a kdo má naposloucháno, ten zas určitě ocení svěží covery. Fajn sequel, ale určitě o kousek slabší (moje oblíbená Our Last Summer mi chyběla) - jak po stránce letní atmosféry, tak samotného scénáře. ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsme s manželkou vyrazili do letního kina a lepší zážitek jsme si ani nemohli přát. Vyšlo nám krásné počasí a kupodivu druhý díl oblíbeného muzikálu byl stejně dobrý jak díl první! Opět hromada známých písniček od kapely ABBA. Příběh byl humorný, romantický a krásný. Ozvala se nostalgie na první díl, který vyšel před deseti lety. S ženou jsme si to maximálně užili. Zasmáli se, zaplakali a nechali se unášet písničkami a krásnou lokací. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (28)

  • Pro flashbacky z Donnina (Meryl Streep) mládí byla do filmu vybraná Lily James. A ukázalo se, že obsazení nebylo daleko od pravdy. S Meryl Streep jsou vzdálené příbuzné. (griph)
  • Benny Andersson, jeden z pilířů skupiny ABBA, se na filmu podílel i jako výkonný producent. (mar48)
  • Cher byla nabídnuta i role v jedničce Mamma Mia! (2008), tu ale odmítla. [Zdroj: moviezone.cz] (CrypzzXD)

Související novinky

Další Mamma Mia! na cestě

Další Mamma Mia! na cestě

22.06.2020

Ať už to měla být výhružka, zbožné přání, nebo prostě jen oznámení, producentka původního muzikálu i obou filmových adaptací Mamma Mia! Judy Craymer se nechala slyšet, že třetí díl je na cestě. Plány… (více)

Equalizer v kinech porazil Abbu

Equalizer v kinech porazil Abbu

23.07.2018

O víkendu se v amerických kinech utkala dvojice pokračování, Equalizer 2 vrátil do akce Denzela Washingtona (Let), zatímco Mamma Mia! Here We Go Again vsadila na Meryl Streep (Akta Pentagon: Skrytá… (více)

Reklama

Reklama