Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdesi v Zapovězeném lese žije zlý čaroděj Kruciatus (Josef Abrhám). Ten se před sto lety pokusil zničit království, kterému dnes vládne král Alexandr (Jaromír Hanzlík), jenž má dva syny – následníka trůnu Jana (Patrik Děrgel) a mladšího prince Karla (Kryštof Hádek). Karel se však nechce s rolí druhého v pořadí za žádnou cenu smířit. S pomocí svého sluhy Pakosty (Pavel Kříž) se na hradě vloupá do zakázané komnaty, získá kouzelné rekvizity, které tu po zlém čaroději zůstaly, a hodlá svého bratra zničit. Princ Jan tak vypije kouzelný lektvar, který mu jeho povedený bratr naservíruje, a ten mu vmžiku vymaže paměť. Jan se poté bezhlavě vydává na cestu do Zapovězeného lesa, ve kterém každý, kdo tam kdy vkročil, beze stopy zmizel. Od tohoto okamžiku se začíná odvíjet řetězec dramatických, ale především často komických situací. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (494)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Nevím, možná to bude tím, že mi štědrovečerní kýbl bramborového salátu, dvojitá porce kapra a řádná porce cukroví navrch tlačili ze zadu na oční bulvy a ze spoda na mozek, ale fakt jsem se párkrát zasmál, měl jsem pocit, že po letech zase vidím hezkou a sympatickou princeznu a Hádka jsem skoro nepoznal jak hrál úplně jinak než jindy.... Jasně, bylo to z velké části i takové slabší a nedotažené, ale po dlouhé době jsem se z české pohádky nepoblil, takže tam asi něco je.. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Vypadá to, že se přeci jen v Česku začínají natáčet lepší pohádky. Tahle je totiž velmi povedená. Příběh je hezký, má kladného i záporného hrdinu, krásnou princeznu, dobrou zápletku a je to celkem milá pohádka. Hodně se mi líbil Patrik Děrgel, tohle je první film, ve kterém ho vidím a opravdu v této pohádce byl skvělý. To samé mohu říci i o Evě Josefíkové, taktéž výborný výkon. Jediné větší negativum je Kryštof Hádek, jehož herecký výkon se mi nelíbil. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Když pustíte Karla Janáka k pohádce, počítejte se zakomponováním řady moderních prvků, nezůstanete ušetřeni debilních postav a ani situací, v nichž se protagonisté nacházejí, občas na vás jukne svěží a originální pojetí, schematický ráz pohádek je často podemílán, ale celé to vázne na slabé řemeslné zručnosti a pičoidním buzerantství mít z obyčejně vyhlížející pohádky pohádku pohádek. Strašilo vás před časem obočí Patrika Děrgela v(H)Ulici? Už se ho nemusíte bát. Janák mu ho uhladil porcí ejakulátu. Nyní je sice stále husté, tak trochu London look, ale bez Rimmelu, nicméně už neidentifikujete na jeho čele zarostlou piču. Tu ve snímku zastupuje Josefíková, která si pro potřeby role dolepila knír. Sbírka zvadlých herců - Hanzlík, Abrhám a Mrkvička. Jeden horší než druhý s přibývajícími léty. Hanzlík mohutně ohlašoval konec kariéry, no jo, kačáky došly, tak se vrátil s podprůměrným herectvím, je mně za něj stydno. Herec. Hahaha. Mrkvička - už mu ani nedávají dialogy, tak zahrál huhňajícího kreténa, v "trajleru" jsem si ho spletl se Suchánkem. Abrhám, chrchlavec obecný. Herec. Hahaha. U Kříže mně přišlo, že se za svoji pablbskou roli sluhy Pakosty styděl. Jediný, kdo zahrál nad slabé televizní poměry, byl Hádek. Ten jeho záporák to vytáhl z nudy. Výprava tomu vůbec nepomohla, když vizuál byl jen a pouze hrubě televizní. Občas ucházející triky. Jan Maxián dodal snesitelnou a zajímavě anti-pohádkovou hudbu. Celkově ale absolutní nuda sešpikovaná z bezduchého a septikového scénáře, na kterém si zjebaně zahudlal Hudský, a to celé v nezvládnutém režijním provedení a s nápady okoukanými z jiných (ne jen) pohádek. Jen to bylo použito tak, aby to vypadalo pro netrénované oko originálně. Já mám ale natrénováno dost, takže na mě si nepřišli. 20% ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Pravděpodobně bych hodnotil třemi hvězdičkami, protože to žádná pecka nebyla, i když příběh byl jasně srozumitelný, herecké výkony na úrovni (Kryštof Hádek hrál pěkného hada), drak nebyl z nejhorších a díkykomukoli, nikdo nezpíval. Pro čtvrtý kousek jsem se rozhodl, protože jsem se výborně bavil, tolik kvalitního humoru jsem nečekal ani omylem. Pochechtával jsem se od samého začátku, ale turnaj tomu nasadil korunu (roztleskávačky, postupový pavouk). Spokojenost. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Z čeho by Epstein udělal tři až čtyři unylé pohádky, se tady sype z rohu hojnosti vtipu, nápadu, skutečné neotřelosti a ani chvilku nenudí. Bavily mne všechny ty průpovídky, bavili mne lidé zbavení paměti, zápletka byla dostatečně napínavá, drak úchvatný, a i když se mi nelíbí ani Josefíková, ani Boková, tady mi nevadily ani v nejmenším. Uvěřitelné charaktery (na pohádku), žádné diblíkování, a ostatně ani ten Hádek nepřehrával natolik, aby nebyl současně dostatečný zlosyn - Liška se od něho může učit, jak lze zlouna zahrát i komicky, a přitom mu ponechat zlo. Navíc na sebe vše navazuje, každá rekvizita má své místo, kamera je skvělá (takhle dřív cepoval své kameramany Strach, a i ve scénáři dbal na podobné detaily) i lokace dobře vybrané. Nemám, co bych vytknul, pohádka mne bavila od začátku do konce s výjimkou asi dvou hluchých míst (po drakovi a před turnajem), filmařsky dokonale zvládnuté, rád se na tuhle podívám znovu. A kam se hrabe Gandalf! ()

Galerie (151)

Zajímavosti (10)

  • Mnohé, nejen interiérové scény, byly natáčeny na hradech Křivoklát (hrad princezny) a Kokořín (sídlo princů). Veškeré souboje se točily na louce pod hradem Točník. (formelin)

Související novinky

Zemřel Josef Abrhám

Zemřel Josef Abrhám

17.05.2022

České nebe se rozrostlo o další velkou hvězdu, ve věku dvaaosmdesáti let totiž zemřela jedna z nejvýraznějších postav naší kinematografie, Josef Abrhám. Oblíbený herec se poslední dobou bohužel… (více)

Vysílá studio Brno

Vysílá studio Brno

11.10.2016

Pojďte si zahrát AZ kvíz a moderovat zprávy ve výstavě na Špilberku. Vybrat písmenko a správně odpovědět, zasednout před mikrofon a čtecí zařízení a přednášet zprávy, nakouknout do zákulisí slavných… (více)

Reklama

Reklama