Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Můj otec a ostatní muži, Krásný čas a Opravdová láska, to jsou tituly televizních filmů, které věnovala režisérka a scenáristka Andrea Sedláčková postavě Renáty Soukupové (T. Vilhelmová), půvabné, emancipované ženě, která je pod nesmlouvavým povrchem křehká a zranitelná. V současné době je šťastnou matkou sedmileté dcerky a se svým partnerem, novinářem Ivanem (O. Kaiser), žijí v prvorepublikovém dřevěném srubu na břehu zatopeného lomu. Místo je to idylické, vztahy mezi Renátou a Ivanem jsou komplikovanější. Z Ivana je nyní zapomenutý mrzout, zatímco Renáta, která se stala režisérkou, je na vrcholu svých sil. Potkává novou a prudkou lásku a musí tento nečekaný problém bolestně rozhodnout... Režisérka Andrea Sedláčková však nikdy neřeší jen prostý milostný příběh, její filmy mají také společenský přesah a vyznačují se přesnou dobovou atmosférou. Dívka za zrcadlem je natočena zajímavou a atraktivní metodou filmu ve filmu, což předpokládá dvojí příběhovou linii. Výkon Tatiany Vilhelmové, která hraje Renátu ve všech čtyřech filmech, zraje spolu s její postavou. Jejím partnerem je niterný a uměřený Oldřich Kaiser a oběma zdárně sekunduje i mladší dvojice Eva Josefíková a Vojtěch Dyk. (Česká televize)

(více)

Recenze (70)

Rodin 

všechny recenze uživatele

Pomalé, pomalé, strašně pomalé. Zápletka hlavního příběhu byla čitelná hned od začátku a její vyústění bylo očekávatelné (doufal jsem, že konec všechno zachrání - no, nestalo se). Příběh v příběhu byl fádní, psychologie postav (hlavně otce) by zasloužila alespoň nějakou drobnokresbu, tohle bylo prostě placaté jako země před Galileem, Čekal bych nějakou pořádnou paralelu mezi základním příběhem a příběhem v příběhu... No prostě čekal bych, že film bude něčím zajímavý. Takže mých 40% jde na vrub Oldřicha Kaisera a malé role Jiřího Lábuse. Jinak opravdová a nefalšovaná nuda. ()

mira.l 

všechny recenze uživatele

Asi jsem udělal zásadní chybu v tom, že jsem si nějak nepřečet, že to je jeden z filmů jakési "minisérie" a koukal na to samostatně, bo mi to absolutně nedávalo smysl a vůbec mě to nebavilo, od samého začátku, příběh pro mě zcela nezajímavý. Metoda "film ve filmu" mě taky moc nezaujala, když je tímto způsobem natočený celý film, je to dost nudné. Hodnocení se potácí někde mezi odpadem a jednou *, nakonec za Tatianu, Evu Josefíkovou a snad i toho Kaisera jednu dám, ale víc ani prd. ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Pro všech stránkách nedotažená banalita, která nedokázala ani v jedné rovině vyprávět konzistentní příběh, jenž by zaujal. Fádní scénář předkládá stokrát omletou historku, aniž by se snažil některou ze situací jakkoli rozvinout, proniknout pod povrch nebo alespoň najít nějaký nový pohled. Režie jede na první dobrou a před kamerou postávají herci tak ochotnicky prkenní, že mi dokonce i kompars připadal výraznější a herecky vyspělejší. Dyk jako vždy dokazoval, že není žádný herec, Vilhelmová moc nehrála, jen byla stejně protivná jako v reálu, a tak byl jedinou výjimkou výborný Oldřich Kaiser, který svým výkonem dával tušit o kolik skvělých hereckých příležitostí ho, a vlastně i nás, připravil chlast a pitvoření v jalových televizních estrádách. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Mé první setkání s postavou Renáty Soukupové, budu muset předchozí tři snímky dohnat. Mám lidské příběhy ve filmech Sedláčkové (tedy, ty, které jsem viděl) docela rád. Tohle je na televizní formát hodně rozmáchlé, příběhově fajn, herecky taky. Tedy, Vilhelmovou mám hodně rád, pokaždé, když se v nějaké roli usměje, má mě zcela ve své moci, její zdejší režisérka není jednostranná, jednovrstevnatá, dá se do ní vcítit i jí pochopit. Kaiser zřejmě musel zestárnout, aby začal dávat skvělé výkony (i když mi tu v určitých okamžicích neseděl). Dyk prostě není herec. Chápu jeho obsazení, aby to klapalo ve vztahových scénách s Vilhelmovou, ale on je takové poleno, že ani v nich nedokázal být přesvědčivý a kdybych to nevěděl, na jejich základě bych nikdy neuvěřil, že v soukromém životě tvoří s Vilhelmovou pár. Na český televizní film hodně příjemné koukání. 3.5* ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Byť Andrea Sedláčková neopomíjí opakovaně zmiňovat, že její filmy s Renatou Soukupovou nesou přísně biografické, to podstatné vycházé z jejich osobních zkušeností. Ta potřeba vyrovnat se s vlastní minulostí je z toho bohužel až příliš patrná. Přesto má film hodně zajímavého. Oldřich Kaiser se tentokrát nestylizoval ani nepřehrával, podařilo se vybrat talentované holčičky, Evě Josefíkové to slušelo ... :o) ()

Galerie (47)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama