Reklama

Reklama

Voldemort: Origins of the Heir

všechny plakáty

Obsahy(1)

Harry Potter se ještě nenarodil, Voldemort ještě nepropadl zlu. V kouzelnickém světě nacházíme Toma Marvolo Riddlea (Stefano Rossi) na konci jeho kouzelnického studia, kdy se poprvé seznamuje se svou mocí a relikviemi smrti. Právě s těmito událostmi nás seznamuje neoficiální prequel natočený italskými fanoušky. (hansel97)

Recenze (52)

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem, že film bude fakt o začátku Voldemorta, ale děj je soustředěn na Grišu McLaggenovou, která u Sovětů pátrá po deníku. Sovětší mágové ji polapí a začnou vyslíchat a ona mluví utržkovitě o Voldemortovi. A tyto útržky pak vždy vidíme, mezi záběry z výslechu. Efekty docela ujdou na amatérskou tvorbu, herci mi přišli jako nějaký umělý figuríny, hlavně Tom Riddle, a vůbec tomu nepomáhalo jejich předabování. O hodně lepší fanfilm ze světa HP je Severus Snape and the Marauders a The Greater Good taky není špatné. ()

mclenin 

všechny recenze uživatele

Za mňa spokojnosť a blahoželám tvorcom, že sa im podarilo natočiť snáď najzaujímavejšie a najlepšie spracovaný "fan-made" film zo sveta HP. Je pravda, že príbeh ako taký, resp. dej na ktorý sa zameriava a spôsob jeho prerozprávania ma prekvapil (čakal som príbeh Toma Riddla, jeho pád a zrod lorda Voldemorta), no to nemení nič na fakte, že sa jedná (na to, že ide o amatérsky film) o poctivú prácu. Vyzdvihnem najmä efekty, scénu u Hepzibah Smith a pekné zábery okolia Rokfortu. Dýchla na mňa nostalgia za čo dávam palec hore a zároveň oceňujem, že si vôbec niekto dal tú námahu a podelil sa s fanúšikmi o svoju predstavu časti života Toma Riddla. ()

Reklama

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Příjemný fanouškovský prequel k HP, který míchá dobře známá fakta s vlastními nápady. Nic moc se tam sice nestane, ale hodně se tam toho probere a zmíní, takže si fanoušek může trochu osvěžit paměť a zavzpomínat. Vizuál je fantastický, herecké výkony slušné a hudba kouzelná. Nemá cenu se v tom nijak kriticky šťourat, protože na fanouškovský film je to silný nadprůměr, natočené je to slušně a hlavně jsem rád, že takhle zajímavý projekt vůbec vznikl. Třeba se na základě toho dočkáme pár dalších podařených kousků. PS: Nevím, co od toho čekali ti, kteří tomu napálili méně jak 3*, a už vůbec nechápu, jak se k tomuhle dostal někdo, kdo není fanda... ale budiž. ()

ProfChudak 

všechny recenze uživatele

Na fan-made film vizuál super, ale scenár divný. Pripadalo mi, že si scenáristi nenačítali dobre celého HP, ich scenár totiž protirečí niektorým faktom z povodnej heptalogie. Uvediem príklad: Origins of the Heir prezentuje ako jasné, že mladý Tom zbiera vzácne predmety na to aby z nich spravil horcruxy/viteály (zatím sedí), ale podla HP6 Dumbledore (a už vonkoncom žiaden auror/bystrozor) rozhodne nevedel o tom, že Voldemort vôbec zanechal nejaké horcruxy... Inak by celá zápletka Harry versus prof. Slughorn v HP6 nemala zmysel. tak vecí sa v Origins nachádza viac. Plus Grisha McLaggen? To je akože príbuzná toho debilka z HP6? Takže potomok Godrica Gryffindora je nejaký slizký vrodák? Afekty hercov mi až tak neva, docela fajn výber hercov, blbý anglický dabing. Úplne v úžase som bol pri tom ruskom generálovi - to si fakt Anglíci/Amíci myslia, že takto hovoria cudzinci? Slovná zásoba level advanced ale akcent na úrovni total beginner? ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Na amatérský film skvělé zpracované vizuálně. Bohužel klasicky z tohoto kraťasu vyčnívají špatné herecké výkony a nepřesvědčivý příběh. Je to škoda, protože jakous takous snahu doplnit příběh J.K.Rowlingové jsem tam zaznamenal, ale zůstal nevyužit. Škoda... I tak ale není třeba se tomuto pokusu vyhýbat, těch 50 minut uteče jak nic. ()

Zajímavosti (4)

  • Studio Warner Bros. projekt schválilo, jelikož se jim velmi líbil trailer, tvůrci ovšem museli slíbit, že se bude jednat o neziskový projekt, a proto byl umístěn na YouTube. (hansel97)
  • Na YouTube snímek vidělo za 4 dny téměř 8 milionů lidí a video se tak dostalo na 7. příčku v kategorii „Trendy“. (hansel97)

Reklama

Reklama