Reklama

Reklama

Starship Troopers: Záchrana Marsu

  • USA Starship Troopers: Traitor of Mars (více)
Trailer

Staří známí Johny Rico, Carl Jenkins a Carmen Ibanez tentokrát čelí nejen broukům, ale také superinteligentní nebeské maršálce, která je ochotná pro své ambice zničit celou planetu. Rica a jeho četu poskládanou z marťanských nováčků tak čeká křest ohněm. Přežijí dost dlouho na to, aby splnili svou misi a zachránili Mars? (Martrix)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (53)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Snímek volně navazuje na předchozí film z roku 2012 ´Hvězdná pěchota: Invaze´ a tak se objevují známé postavy. A s odstupem času se jedná o mírné zlepšení. Scénář je více propracovaný a i ta animace lidských pohybů je o něco lepší. Ale snímku z roku (2001) ´Final Fantasy: Esence života´ to bohužel stále ještě nedosahuje. Grafika se smyslem pro sebemenší detail je však opět na úrovni. Snímek je tedy animovaný na bázi CGI a je na co se dívat. Napětí, akce, hlášky i psychologické rozjímání. Vše tu zcela vyrovnaně je, a tak ke zmatečným výjevům nikterak nedochází. Příběh se veze na jednoduchosti k patřičnému porozumění a dá se tvrdit, že takřka na komiksové úrovni. Dokonce se vrátilo i přerušování děje daným zpravodajstvím, které posledně chybělo. Děj se přesunul na planetu Mars a i tam se dějí věci. Známá dějová šablona představuje typického záporáka, v tomto případě ženského pohlaví a pánové, co si budeme povídat, vcelku i krásné, mající s Marsem nekalé úmysly. K tomu invaze brouků, nezkušenou jednotku a o popkornovou sci-fi zábavu je postaráno. A protože je to animované, atmosféra je přeci jen jiná, než u předchozích hraných. Svůj potenciál však rozhodně má. CHCETE VĚDĚT VÍC? ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Na detailní realistickou animaci a grafiku postav, zbraní/bojových obleků i prostředí bych sice nepěl úplné ódy, ale vypadaly skvěle a líbily se mi velmi. Nijak mě ovšem nezaujal nevýrazný, stroze ohraničený příběh politického spiknutí (jednotlivce) za účelem zničit Mars (kvůli popularitě?!), do kterého nevýrazná režie nevtáhla ani v konečně citelně hmotné, nicméně celkem jednotvárné (střílení a bombardování brouků) akci. Ke všemu ubylo krve a žádná vojanda neukázala prsa! ()

Reklama

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Nejdříve plusy: jde o přímé pokračování původního filmu (všechny postavy zde máme + se odkazuje na původní film). To je fajn. Animace super, koncept se také drží (svérázné reklamy), jen mi přišlo, že se polevilo na přístupnosti. Taková ta přehnaná morbidita a krvavost tu chybí (nemluvě o nějaké té scéně ze sprchy). Prostě prudérie zapracovala a s ohledem na to, že děj je tupý až to bolí, je třeba buď být: 1) fanda Starship Troopers a tolerovat nebo 2) film ignorovat (a ušetřit si další odpad na CSFD) ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Cca 10 vojáků s Ricem zachraňuje Mars zamořený brouky. Nikdo jiný tam nežije jelikož už všichni umřeli a přesto si zde maník z ničeho nic udělá anténu a pošle pro sebe záchranou loď (logika level 0) ten samý maník se pak opět z ničeho nic dostane k přísně tajným informacím (logika level - 0) a zdiskredituje jakousi ženskou, co chtěla zničit bombou Mars. Celé to působí spíše jako počítačová hra. než jako film. P.s. o té ženské co radši vysílá něco na netu místo, aby tam jela a zachránila je (na konci to sice udělá, ale už bylo pozdě) ani nemluvím. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Chcete vědět víc?'' --- Ano. Dle hesla federálního zpravodajství jsem chtěl vědět víc. První Pěchota mne okouzlila a tak mám pro tenhle žánr válečné sci-fi slabost. Na rozdíl od předchůdců, tento díl již není hraný a je celý animovaný. Na rok 2017 mi však zejména některé animace postav přišly místy horší, přiznávám ale - že byly momenty, kdy jsem naopak zase žasl nad detailností tváří či třeba ženských vlasů ve větru... Nejspíše to je však tak, že mi to vadilo hlavně ze začátku a pak už jsem si nějak zvykl. Mars byl udělaný dobře i hmyzáci. Po Marsu neběhal žádný nový druh a tak jsme tam měli klasiku s klepety a berušky jež zadečky vystřelují plasmu... Hvězdná pěchota ale s výstrojí notně pokročila a tak chlapce a holky z řad domobrany Marťanů chrání slušné brnění vylepšené o trysky a umožňující vzdušný výsadek z výsadkových lodí, nebo naopak krátký let pro nástup do evakuačního stroje, který nemůže z nějakého důvodu přistát. Už v polověně filmu jsem se přistihl, že se nudím a trvalo to tak až do konce. kromě bojů na Marsu byla ve filmu ještě jedna politicko-špionážní zápletka, ale jak říkám, nějak mně to už nechytlo. Ačkoliv konec filmu byl celkem akční a zakončený solidním ohňostrojem, potěšila mne na konci spíše hudba. V poslední minutě je nám totiž puštěn a ústřední melodie Pěchoty od Basila Poledourise a ta je opravdu povedená. Koneckonců chytla mně už v tom roce 1997, kdy u vojenského letectva Federace jěště létala kapitánka Denise Richards... Dávám tedy za dvě atomovky, což není moc. * * ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama