Reklama

Reklama

Jason Statham hraje kapitána Taylora, který před pár lety musel opustit na dně Mariánského příkopu svou posádku, když na podmořskou stanici cosi zaútočilo. Teď je to cosi zpátky a vypadá to, že jde o pravěkého žraloka megalodona a Taylor dostane šanci se mu postavit znovu. Má ale vůbec proti největšímu predátorovi šanci? (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (653)

choze 

všechny recenze uživatele

Po cool plakátech a průměrných trajlerech připlul letní megavýplach, se kterým se ponoříte na nejhlubší místo na Zemi (respektive pod něj), pokocháte se obřím prehistorickým žralokem a na konec skoro uvidíte masivní masakr údajně nejlidnatější pláže na světě (Ajovy Piraně se shovívavě zubí). Prostě všechno je tu nej a mega, ale zároveň po tom filmu neštěkne pes, protože scénář, režie, herci, akční scény, triky, hudba i humor nepřesahují vyměklou blockbusterovou rutinu s notnou dávkou tuposti. Jasně, žádnou intelektuálštinu od toho nikdo nečekal ani nechtěl (byť je to podle knihy a jsou pod tím podepsaní tři scenáristé), ale to neznamená, že to musí být tak zapomenutelné. Ale jako divák, co má slabost pro žraločí, podmořské a námořní filmy a jako člověk milující moře, lodě, ponorky, vrtné plošiny, podmořské stanice a legendy o mořských obludách, jsem si to docela užil. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Spojenie Statham a “Ryba Žilina”, do seba asi tak zapadá, ako duet Vrbovského s Kazíkom. Celkový dojem zachránila akurát veľká "piksla RioMare”, ktorá sa rozhodla vyplávať na povrch, aby zožrala všetko, čo sa jej postaví do cesty, pričom za zmienku stojí ešte vizuálny efekt, a akčnosť s tým prepojená. Toto všetko však dokáže naplniť akurát priemerné očakávania, lebo na nadpriemer, by samotný scenár, nesmel byť tak neskutočne primitívny, režijná stránka tak neuveriteľne odfláknutá, herecké výkony tak amatérsky neprirodzené, a dialógy, akoby čisto na náhodu spustené. Stále však neviem, čo je horšie. Či všetky tieto aspekty, alebo to neskutočné klišé po “americky”, plné neuveriteľných hrdinov, respektíve, ako podľa šablóny, dookola opakujúcich sa stupídnych scén, ktoré doslova vyrážajú dych. Dajte si radšej Kinedryl, lebo “Meg” je celkom slušný twist po zákrutách. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Vlastně se ani nedivím, že tu Jason Statham hraje. MEG je zrovna kvalitní béčko, které je blbé jen v případě, když v něm Jason nedrží pivo v ruce. Jason totiž s pivem vypadá jako největší bourák pod sluncem a myslím si, že by ho mohl držet i v momentě, kdy by v druhé ruce držel prut, na kterém by měl chyceného toho megalodona. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Má přes dvacet pět metrů dlouhej megalodon vůbec nějakou šanci v souboji se Stathamem a jeho hustokrutopřísným pohledem? Jasně že ne, vole. Pokud si někdo z Vás myslel, že prehysterickej žralok, co na posezení sežere velrybu a párá lodě aniž si toho všimne, může obstát v souboji s kurýrem tak byl hodně naivní. Džejsn konzervačním tónem oznámí po cca půl hodině, že neznámá příšera je megalodon, a naprosto suteréně začne nebohému megovi nakopávat ploutve v oblasti prdele nebo prdel v oblasti ploutví. Zoufalej meg ví, že na někoho, kdo nikdy nedoručil pizzu pozdě, zkrátka nemá a tak se v panické hrůze žene na hladinu, prcajíc co nejdál od holohlavého ďábla. Ten ale nebohou parybu nenechá na pokoji a pronásleduje jí až ke břehům mojich soukmenovců a zpátky na širé moře, aby jí v epickém finále dal kolosálně přes píču pokud to byla samice či po kokotovi pokud to byl samec. Mezitím stihne sbalit stále šukézní BimBam ééé Beng Beng teda chci říct Gangbang nebo jak se kurva...a pak, že já mám blbý jméno...no prostě Li, nebo-li tu co hrála Adu Wong. Jako bonus trousí drsný hlášky a já mu opět věřím, že na sobě jednou použil defibrilátor, neoprén si ušil sám a kompletně ukousnutou levou ruku si přišil, kurva, pravou rukou !! ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„ČLOVĚK VERSUS MEG – TO NENÍ BOJ, TO JE MASAKR…“ /// Fajn záběry z pod hladiny – ty odváděj spoustu cenný práce! Pak to, že vodní predátoři jsou mnohem dokonalejší než ti suchozemští… Vodsejpá to. Statham je prostě zachránce světa, Číňanka sympatická (navíc její lidi do toho nasypali dost peněz) a vobluda megalomanská. Triky fajn (za ty prachy), postavy se nechovaj jako kokoti… jen je to kapku patosácký. Ke konci mluvěj víc, než je zdrávo, páč v takovýmhle filmu je 5 minut jako půlhodina. Na druhou stranu najdou prostor pro černej humor…. – teda snad to mělo bejt k smíchu… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Sérii MEG, kterou píše Steven Robert Alten, neznám. 2.) Živá fosílie mi sežrala kámoše. 3.) Thx za titule “urotundy@cbox.cz“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Galerie (80)

Zajímavosti (25)

  • O natočení snímku se začalo mluvit již v roce 2005 – o vývoj se měla postarat společnost New Line Cinema a rozpočet měl činit zhruba 75 milionů USD, uveden měl být o rok později a režírovat měl Jan de Bont a produkovat Guillermo del Toro. (fiLLthe3DD)
  • Jason Statham má vo filme hodinky IWC Aquatimer Perpetual Calendar Digital Date-Month Edition “50 Years Aquatimer”, ktoré majú hodnotu 46,800 amerických dolárov. (andykanadan)

Související novinky

Samuel L. Jackson jako prezident

Samuel L. Jackson jako prezident

07.09.2023

Akčních filmů není nikdy dost, zejména těch, ve kterých hraje Samuel L. Jackson prezidenty, kteří se musí pomocí zbraní uvnitř luxusní limuzíny bránit proti útočníkům, kteří se je snaží zabít. Přesně… (více)

Ben Wheatley se podívá žralokovi na zoubek

Ben Wheatley se podívá žralokovi na zoubek

24.10.2020

Zatímco Rebeka, nová adaptace slavného románu Daphne Du Maurier, před třemi dny odstartovala na Netflixu a od diváků a kritiků sklízí vesměs velmi vlažné reakce, vypluly na hladinu informace o… (více)

7. Filmový víkend ČSFD je tady

7. Filmový víkend ČSFD je tady

07.08.2018

Již za pár dní bude v Letním kině Boskovice u Brna zahájen 7. ročník Filmového víkendu ČSFD - nadšeneckého setkání filmových geeků a fanoušků ČSFD.cz. Akce, kterou každoročně navštíví přes tisíc… (více)

Reklama

Reklama