Reklama

Reklama

Jason Statham hraje kapitána Taylora, který před pár lety musel opustit na dně Mariánského příkopu svou posádku, když na podmořskou stanici cosi zaútočilo. Teď je to cosi zpátky a vypadá to, že jde o pravěkého žraloka megalodona a Taylor dostane šanci se mu postavit znovu. Má ale vůbec proti největšímu predátorovi šanci? (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (652)

choze 

všechny recenze uživatele

Po cool plakátech a průměrných trajlerech připlul letní megavýplach, se kterým se ponoříte na nejhlubší místo na Zemi (respektive pod něj), pokocháte se obřím prehistorickým žralokem a na konec skoro uvidíte masivní masakr údajně nejlidnatější pláže na světě (Ajovy Piraně se shovívavě zubí). Prostě všechno je tu nej a mega, ale zároveň po tom filmu neštěkne pes, protože scénář, režie, herci, akční scény, triky, hudba i humor nepřesahují vyměklou blockbusterovou rutinu s notnou dávkou tuposti. Jasně, žádnou intelektuálštinu od toho nikdo nečekal ani nechtěl (byť je to podle knihy a jsou pod tím podepsaní tři scenáristé), ale to neznamená, že to musí být tak zapomenutelné. Ale jako divák, co má slabost pro žraločí, podmořské a námořní filmy a jako člověk milující moře, lodě, ponorky, vrtné plošiny, podmořské stanice a legendy o mořských obludách, jsem si to docela užil. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Divím sa, že vôbec takýto béčkovy film šiel do kín, ale nevadí, rad som si ho kukol. A ešte niečomu som sa divil v kine, len teraz si neviem spomenúť. Čo sa týka samotného filmu, tak je to taká klasika, že nájdu veľkého prehistorického žraloka, ktorého skratka treba utratiť, pretože je príliš besný. Zo začiatku ma to celkom bavilo, pretože sa to bralo celkom vážne a dokonca to malo akú takú záhadnú atmosféru. Druha polka s akciou už ma bavila trošku menej, kedže každú chvíľu niekto padal cez palubu, černoši začali hláškovať suchými vtipmi a celkom kazili atmosféru, alebo bola akcia až extra úsmevná a pritiahnutá za vlasy, ale dobre je to Statham povedzme, že by tomu žralokovi utiekol, kedže okrem toho, že je herec je aj potápač. Ale nebudem až taký kritický, pretože všetci vieme, že nemožne od toho očakávať ďalšie Čeľuste. Páčila sa mi ako bola spravená podmorská základňa a aj hudba od Harryho tiež bola dobrá a pokiaľ to neberiete vážne je to vlastne aj celkom sranda, hlavne preto, že je tam Statham, ktorý to proste vie utiahnuť. No a už som si spomenul, že čomu som sa divil. Kam vlastne zmizol rozpočet ? Pretože tých 130 miliónov tam moc nevidno. Sú len dve možnosti. Buď ich dali Jasonovi na novú Corvetu alebo ich zožral Meg. Obľúbený soundtrack: Mana One. 70% - 3* ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Víc komedie, než nové čelisti a zhovadilost, která by byla zábavnou a fungující zhovadilostí, kdyby měla 70 minut, jenže nemá. Bohužel. Hrozně se tu tříští momenty zcela zjevného humoru ("musíš plavat.. musíš plavat..") s humorem nechtěným, kdy selhává herecká škála Jasona Stathama, nebo jednoduše vyjde snaha o epičnost spíš úsměvně. Ovšem první třetina filmu je skvělá, pak to ovšem jde do kopru, ale když už nic, je to alespoň technicky sakra dobré (a evidentně drahé) a má to jorkšíra, takže... ×¤× Filmový víkend ČSFD 2018 ×¤× ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Zapomenutelný béčkový průměr. Chtělo to režiséra typu Stephena Sommerse nebo Joa Johnstona, který by z tak záměrně hloupého námětu udělal lepší podívanou. John Turtletaub to neumí.____P.S. České titulky Kateřiny Hámové jsou zase jednou hrůza. Ne, "squid" opravdu není "chobotnice", a že se někdo/něco "ponáří", to jsem četl fakt poprvé. A bylo toho víc. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Meg by se mi líbil více kdyby vyšel tak před 10-15 lety. Neříkám že je to vyloženě špatný film, bavil jsem se prakticky od začátku do konce. Ale v době kdy vychází každý měsíc nějaký film se žraločí tématikou už moc nenabídne. O tohmle filmu jsem četl už kdysi dávno že má vzniknout a těšil jsem se jak malej, bohužel vznikl příliš pozdě. Jinak se jedná o klasické schéma kde někdo něco objevý a pak to loví. Není to žádný trhák ale je to solidní zábava která má šíleně moc klišé, ale zároveň se klišé snaží i vyhnout(no tak kdo čekal po tom jak se MEG potopil že půjde po té helikoptéře, a nakonec se nestalo). Dále mě lehce zklamalo absence gore, jen aby film byl přístupnější, mohlo to dopadnout jako parádní Piraně 3D. 1* navíc dávám čistě kvůli tématice, žraločích filmů v kinech je zoufale málo. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (25)

  • Režisér Jon Turteltaub a herec Jason Statham vyjadrili svoje sklamanie z finálnej verzie filmu. Obaja chceli, aby film obsahoval gore a veľa krvi, ich požiadavky však nemohli byť splnené, keďže štúdio Warner Bros. chcelo film s ratingom PG-13. (drake31)
  • Velryba ve filmu je také vytvořena pomocí CGI. (griph)
  • Jason Statham (Jonas) je v skutočnosti profesionálny plavec. V roku 1990 dokonca reprezentoval Anglicko na Commonwealth Games v potápaní. (Astonko)

Související novinky

Samuel L. Jackson jako prezident

Samuel L. Jackson jako prezident

07.09.2023

Akčních filmů není nikdy dost, zejména těch, ve kterých hraje Samuel L. Jackson prezidenty, kteří se musí pomocí zbraní uvnitř luxusní limuzíny bránit proti útočníkům, kteří se je snaží zabít. Přesně… (více)

Ben Wheatley se podívá žralokovi na zoubek

Ben Wheatley se podívá žralokovi na zoubek

24.10.2020

Zatímco Rebeka, nová adaptace slavného románu Daphne Du Maurier, před třemi dny odstartovala na Netflixu a od diváků a kritiků sklízí vesměs velmi vlažné reakce, vypluly na hladinu informace o… (více)

7. Filmový víkend ČSFD je tady

7. Filmový víkend ČSFD je tady

07.08.2018

Již za pár dní bude v Letním kině Boskovice u Brna zahájen 7. ročník Filmového víkendu ČSFD - nadšeneckého setkání filmových geeků a fanoušků ČSFD.cz. Akce, kterou každoročně navštíví přes tisíc… (více)

Reklama

Reklama