Reklama

Reklama

Jason Statham hraje kapitána Taylora, který před pár lety musel opustit na dně Mariánského příkopu svou posádku, když na podmořskou stanici cosi zaútočilo. Teď je to cosi zpátky a vypadá to, že jde o pravěkého žraloka megalodona a Taylor dostane šanci se mu postavit znovu. Má ale vůbec proti největšímu predátorovi šanci? (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (653)

cukorek 

všechny recenze uživatele

J. Statham konečne zahral aj niečo iné ako gangstra. Treba pochváliť aj producentov, počnúc kamerou, pretože zopár záberov ozaj stálo zato a aj prekvapenie, že mega žralokov bolo viac prispelo k dobrému výsledku. Pobavila ma scéna keď malý tučný aziat vyjednával u svojej mamy, že chce ísť do mora a neskončilo sa to žiadnym hapy endom, takže za mňa slušných 70%. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Po cool plakátech a průměrných trajlerech připlul letní megavýplach, se kterým se ponoříte na nejhlubší místo na Zemi (respektive pod něj), pokocháte se obřím prehistorickým žralokem a na konec skoro uvidíte masivní masakr údajně nejlidnatější pláže na světě (Ajovy Piraně se shovívavě zubí). Prostě všechno je tu nej a mega, ale zároveň po tom filmu neštěkne pes, protože scénář, režie, herci, akční scény, triky, hudba i humor nepřesahují vyměklou blockbusterovou rutinu s notnou dávkou tuposti. Jasně, žádnou intelektuálštinu od toho nikdo nečekal ani nechtěl (byť je to podle knihy a jsou pod tím podepsaní tři scenáristé), ale to neznamená, že to musí být tak zapomenutelné. Ale jako divák, co má slabost pro žraločí, podmořské a námořní filmy a jako člověk milující moře, lodě, ponorky, vrtné plošiny, podmořské stanice a legendy o mořských obludách, jsem si to docela užil. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V rámci animal horroru mám filmy so žralokmi umiestnené určite v prvej trojke. No a v rámci filmových akčných hrdinov je herec Jason Statham u mňa tiež na popredných pozíciách. Takže je pochopiteľné, že snímok o obrovskom prehistorickom megalodonovi, v ktorom hlavnú úlohu stvárnil Jason Statham, som si s radosťou pozrel. Titul "Meg : Monštrum z hlbín" (The Meg) zrežíroval v roku 2018 pomerne skúsený americký filmár Jon Turteltaub. Podarilo sa mu z tohto mnoho krát sfilmovaného námetu vydolovať celkom obstojný mainstreamový béčkový akčný shark horror. Podmorský duel Statham versus Megalodon som si užil. Ušlo to, bolo to fajn. Kto však bude očakávať nové "Čeľuste" (Jaws), zostane sklamaný. No kto si chce len pozrieť nenáročný, oddychový, dosť dobre natočený žraločí biják, nech bez obáv siahne po tomto filme. *** ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Čelisti a 47 metrů. Dva filmy, které je lepší před tímto nevidět, aby se člověk dočkal něčeho nového. I když je pravda, že onen žralok je mnohonásobně větší a i Jason Statham pořádně propotí neoprén, aby Mega porazil. Nicméně, co je tedy potřeba vědět. Film je koprodukován Čínou, takže mongolidních tváří se tu člověk dočká v míře vrchovaté, ačkoliv marketing to táhne logicky hlavně přes Stathama, který je tu naštěstí dost, stejně jako Megalodon, na kterého bylo dostatek peněz, takže si ho prohlédneme také často. A dál je to přesně takové středně seriózní béčko, které nabízí přesně to, co slibovalo v trailerech a nikdo v tomto směru asi nemůže odejít úplně zklamaný, ačkoliv na mě bylo té vaty možná až příliš moc a místy jsem se nudil. Kino asi není nutné, doma na blůčku to bude taky příjemné pokoukání. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Monstrum z blbin je ukázkové těleso pro logikofilní pitvaly filmů, co z nich separují nejprudší zhovadilosti a pak se vytahují, jak jsou akademicky na výši. Vidíte, doporučte to někdo Džaroušovi, to by byla pěkná diskuze - ,,Nej píčárny ve snímcích". Na stranu druhou však rozpočet byl, psék přežil a ten Jošík se zmrzkou taky, tedy hurá. Vypíchl bych čínskou vlajku, se kterou se v závěru vyprsila zbohatlická jachta. Docela šokézní pohled, co? A to nám těmi emerickými mávají před ksichty furt. Za pozornost stojí též multikulturní obsazení, páchané zde nejspíše kvůli tržebnosti, protože na Osrala si snad ambice nedělají. Korunuje to zase jednou postavička afromanského rappera, který působí v podmořské laboratoři jako nárt na oko. Netuším, co tam mohl mít za práci. Jestli dealoval parybám, nebo myl myčku na nádobí... záložní návnada... propagoval mezi biology Lidl... ()

Galerie (80)

Zajímavosti (25)

  • Režisér Jon Turteltaub a herec Jason Statham vyjadrili svoje sklamanie z finálnej verzie filmu. Obaja chceli, aby film obsahoval gore a veľa krvi, ich požiadavky však nemohli byť splnené, keďže štúdio Warner Bros. chcelo film s ratingom PG-13. (drake31)
  • Coby součást marketingu posloužila i hra „Hungry shark evolution“, jež je určena pro mobilní zařízení – pro hru bylo použito logo filmu a rovněž je možné hrát i za speciálního žraloka právě z tohoto filmu. (fiLLthe3DD)
  • Vedci kedysi verili, že megalodon bol blízky príbuzný žraloka modrého (veľkého bieleho). Dnes sa ale zaraďuje do vyhynutej čeľade otodontidae. (ČSFD)

Související novinky

Samuel L. Jackson jako prezident

Samuel L. Jackson jako prezident

07.09.2023

Akčních filmů není nikdy dost, zejména těch, ve kterých hraje Samuel L. Jackson prezidenty, kteří se musí pomocí zbraní uvnitř luxusní limuzíny bránit proti útočníkům, kteří se je snaží zabít. Přesně… (více)

Ben Wheatley se podívá žralokovi na zoubek

Ben Wheatley se podívá žralokovi na zoubek

24.10.2020

Zatímco Rebeka, nová adaptace slavného románu Daphne Du Maurier, před třemi dny odstartovala na Netflixu a od diváků a kritiků sklízí vesměs velmi vlažné reakce, vypluly na hladinu informace o… (více)

7. Filmový víkend ČSFD je tady

7. Filmový víkend ČSFD je tady

07.08.2018

Již za pár dní bude v Letním kině Boskovice u Brna zahájen 7. ročník Filmového víkendu ČSFD - nadšeneckého setkání filmových geeků a fanoušků ČSFD.cz. Akce, kterou každoročně navštíví přes tisíc… (více)

Reklama

Reklama