Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zaměstnanec pohřebního ústavu Pleticha telefonuje svému nadřízenému. Přeslechne, že má koupit svatební dar a dopravit jej šéfově příbuzné. Na udanou adresu se proto vypraví zorganizovat pohřeb. Když se omyl vysvětlí, Pleticha na oplátku za pohoštění předvede svatebním hostům tance a písně různých národů. Jeden z hostů, dědeček Boleslav Hnipírdo, zažil při cestě do Prahy srážku vlaků u Vrňan. Protože se mu nic nestalo, nechce ani žádat bolestné. Pleticha toho využije a se zavázanou nohou se vypraví na ředitelství drah. Vydává se za Hnipírda a je ohledně své cesty podrobně vyslýchán. Díky své užvaněnosti na sebe mimo jiné prozradí, že naskočil do jedoucího vlaku, jel na černo, plival na okno a utrhl záchrannou brzdu... (ČSFD)

(více)

Recenze (102)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Klasický Karel Lamač na cestách, napresoval tohle natáčení mezi lepší a nákladnější filmy, které měl rozdělané venku (respektive to nejlepší, co udělal s Anny Ondrákovou ve Výmaru), Burianovi do toho moc nemluvil a film byl na světě. Pobavil se, odpočinul si a než bys řekl švec, už byl zase ve vlaku. Aneb jak jinak hodnotit společně vystupující partu známých a přátel? Baarová se tu objevila díky své roli v Lelíčkovi, ale dál už jí Nina Burianová filmy svého muže zatrhla, stejně jako vystupování v jeho divadle. Jan Richtr se pomalu upíjel k smrti, Betty Kysilková předvedla ve větším svou dobrou rutinu a například Růžena Šlemrová v 46 letech předvedla hysterickou novomanželku. Nakonec i tohle mohou být ingredience dobré komedie. ()

Kenneth 

všechny recenze uživatele

Já bych všem, kteří mají rádi Vlastu Buriana tento film vřele doporučil, protože to je přesně on. Vznikl za pár dní díky tomu, že obě hry byly 'vypilovány' přímo při divadelních představeních. Je to film Vlasty Buriana, ale třeba ti dva zaměstnanci inspektorátu drah mi taky pěkně načechrali bránice. A co mě vždycky spolehlivě dostane je, jak Burian dělá Pištěkovi š š š ššš do ucha. ()

Reklama

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Jeden z nej filmů slavného komika. Nevím, proč se mu nedostalo takové popularity jako jiným. Legrace až na půdu. Sice je vidět, že scénáristu tlačila desetidenní lhůta a ještě musel spojit dvě komikovy hry. Totiž "Už mou milou" a "Srážka vlaků", ale já se domnívám, že se mu to podařilo velmi dobře. Děj při tom sice kapánek trpí, má špatnou návaznost, ale přesto jde o super dílko. Doporučuji. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Pominu fakt, že film je vlastně jakýmsi chatrným dějem poslepovaný sled skečů, které mají ukázat komediální talent Burianův. Ten je bezpochyby na plátně přítomen, obzvláště ve scénce napodobování různých jazyků, žel jsou tam i scény slabší. Nejslabší chvíle však přicházejí, když Burian plátno opouští. Příslušné pasáže slouží pouze a jen jako lepidlo, lépe do nich nesahat. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Funus nevystrojil, nebylo komu a ani ta svatba se nekonala, nevěsta zůstala zamčená ve špajzu a ženicha si odvedl četník.. Cesta za vyplacením bolestného byla zajímavější, pestřejší, vtipnější.. Každopádně musím uznat, že Vlasta Burian tenhle podivný slepenec výrazně potáhl a udržel nad vodou, jeho komediální talent nelze přehlédnout.. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (17)

  • Výrobu filmu začala pripravovať spoločnosť Fortunafilm. Elektafilm sa ale rozhodol jeho výrobu prevziať a vyplatil Fortunafilmu odstupné vo výške 10 000 korún. [Zdroj] (Raccoon.city)
  • Vlasta Burian tu spomenie knihy "Syn lovca medveďov" od Karla Maya a "Dobrodružstvá kapitána Korkorána" od Alfreda Assollanta. Tiež bude reč o románe "Päť týždňov v balóne", ktorý napísal Jules Verne. (Šuplík)
  • Keď Vlasta Burian (Pleticha) príde na riaditeľstvo železníc, hodiny v čakárni ukazujú 12:50, ale keď vojde do kancelárie, tam hodiny ukazujú 9:15. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama