Reklama

Reklama

Vice

  • Česko Muž v pozadí (více)
Trailer 1
USA, 2018, 132 min

Režie:

Adam McKay

Scénář:

Adam McKay

Kamera:

Greig Fraser

Hrají:

Christian Bale, Amy Adams, Steve Carell, Sam Rockwell, Alison Pill, Eddie Marsan, LisaGay Hamilton, Jesse Plemons, Bill Camp, Don McManus, Lily Rabe (více)
(další profese)

Příběh Dicka Cheneyho, nejvlivnějšího viceprezidenta, jehož politika významně ovlivnila průběh dějin. Životopisné drama Vice získalo osm nominací na Oscara včetně kategorie za nejlepší film. Christian Bale ztvárňuje Dicka Cheneyho v tomto epickém příběhu o tom, jak se obyčejný washingtonský úředník nepozorovaně dostal až po bok amerického prezidenta George W. Bushe a stal se nejmocnějším mužem planety, který zásadně změnil zemi i celý svět. V dalších rolích této temně komediální sondy do zákulisí americké politiky se představují Amy Adamsová, Steve Carell a Sam Rockwell. (Cinemax)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (171)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Nechcem sa vyjadriť nejako nemravne, alebo netolerantne a verte, že je to skôr pochvala ako kritika, ale Christian Bale vie skvelo zahrať aj h0vn0 na kameni. Plus oscarové masky a drajv, keď vlastne sledujete človeka, ktorý drží vlasť za gule a bolo by mu prakticky odpustené aj verejne vysraté HovN0 na kameni. Pozerá sa na to dobre, ale vníma sa to ťažko. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

podvratně zábavný film...McKay zvolil podobný formát jako u Sázky na jistotu a i když Vice není takový majstrštyk i tentokrát mu to vychází.I tentokrát se na plátně nedějí úplně košér věci,ale díky formě,hercům a pár netradičním a fajn nápadům je to velmi slušná zábava skoro celou dobu.Skoro celou je psáno záměrně,protože narozdíl od Big Short tu jsou hluchá místa a ty víc jak dvě hodiny jsou přeci jen trochu moc.Co zamrzí je jednak fakt,že ač Cheney (výborný Bale),Rumsfled (zase a už nepřekvapivě výborný Carrell),nebo Colin Powell (skvěle trefený Tyler Perry) jako by svým předlohám z oka vypadli,nedá se to samé říct o Rockwellově G.W.Bushovi.Druhak pak fakt,že film nejde úplně do hloubky a myslím,že mohl mnohem líp ukázat proč je Cheney tak nenáviděn.Takhle je to mnohdy jen v náznacích a místy to smrdí Moorovinou...70% ()

Reklama

Rocky88 

všechny recenze uživatele

McKayův režisérský styl můžu, Balea můžu, pletichářství v politice taky můžu. Byl jsem zklamán? Ne, jedná se o zábavnou skorosatiru mapující honbu za mocí ve WH a kokotinami, které z vycházejí z činů dělaných při této honbě. Bale je zde jako vždy výborný, obličejově k nepoznání. Jediným nešvarem je trochu delší stopáž. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Neviem ako reálne na tento filmu budú ľudia reagovať. Možno by to bolo zaujímavé vidieť, no určite to bude film, ktorý zapolarizuje. Bude mať svojich fanúškikov, bude mať svojich odporcov a určite sa nájdu aj ľudia, ktorým príde ako slabo spracovaný. Alebo moc komplikovaný a politický. A pravdou je, že by som všetkým povedal, že majú pravdu. No nejdem riešiť názory sveta na tento film, poviem vám čo som si o ňom myslel ja. "Vice" má určite zaujímavú tému a je super vidieť Christiana Bala, ako sa skoro absolútne perfektne zmení na Dicka Cheneyho. Kus poriadnej roboty. Sam Rockwell ako George W. Bush je pre mňa už trošku iná story. Musím povedať, že sa snažili a s prižmúrenými očami by som v ňom bývalého prezidenta našiel, no reálne som hlavne videl Sama Rockwella. Ale aj tak je to asi jedno z najlepších spracovaní reálnych postáv vo filme. V roku 2001 som mal 13 rokov a tieto veci som vtedy nejako výrazne nevnímal a neštudoval som si potom poriadne históriu. Takže film mal možnosť mi povedať svoje dojmy tak ako chcel. Viac menej by som mu zožral asi všetko. Ale aj tak si nemyslím, že sme tu mali diabla v tele. Ľudia sú zložitejší a tento film to nevie poriadne ukázať. Čo je škoda. Okrem toho musím povedať, že naratív je miestami trošku zmätený. Postupne som tomu začal viac rozumieť a určite je to celkom originálne (nie úplne). Niekomu to sadne, niekomu možno nie. Plus tie falošné titulky... zaujímalo by ma koľko ľudí začalo z kina v tom čase odchádzať. Mám pocit, že film sa úprimne snaží niečo povedať a byť úprimný, no akosi nedokázal poriadne držať moju pozornosť, nedokázal ma nejako presvedčiť to chcieť sledovať so zatajeným dychom. Bolo to dosť politické a spracované štýlom, že som sa miestami mal naozaj problém orientovať. Napriek relatívne vysokému ratingu to skôr spôsobuje schopná réžia, dobré herecké výkony a kreatívny naratív než reálna story, ktorá ma akosi viac sklamala. Stojí to za pozornosť? Ak máte radi politické filmy, tak si myslím, že to stojí za jedno pozretie. Čo sa týka odporúčania ostatným, asi nie som ten, ktorý by to mal rozhodnúť. Preto poviem, že najlepšie uvidíte ak sa na to pozriete sami a zistíte či to je film pre vás. Neviem to s určitosťou posúdiť ako na to budú ľudia reagovať. No rozhodne si myslím, že názory budú pestré. Hodnotenie: B ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Aby sa clovek brutalne vyznal V US politike, hlavne smerom dovnutra. n to ja nemam cas, ja som cechoslovak a sledujem domovinu, a hodne i Europu. To, ze sa stretol politik A s B, C, D ......X, z toho mam ja hovno. A hovno mam aj z tohoto filmu. Viem ale kto je Juraj chodec Krovie. Aspon ze mali zabrany a nepitvali zahranicnu politiku USA, film sa drzal v pokojnych vodach - za to teda obiede 45 % ()

Galerie (118)

Zajímavosti (9)

  • Jelikož měl Dick Cheney po většinu svého života problémy se srdcem, musel Christian Bale v rámci své role nastudovat prevenci infarktu. Tyto nově získané znalosti mu nakonec přišly vhod, jelikož režisér Adam McKay utrpěl během postprodukce lehký infarkt. (ČSFD)
  • Celosvětová premiéra proběhla 12. prosince 2018 v Los Angeles. (BMW12)

Související novinky

Novinka Adama McKaye má hvězdné obsazení

Novinka Adama McKaye má hvězdné obsazení

16.10.2020

Leonardo DiCaprio, Meryl Streep, Cate Blanchett, Jonah Hill, Himesh Patel, Timothée Chalamet, Ariana Grande, Kid Cudi, Matthew Perry a Jennifer Lawrence. Málokdy se vidí až takto hvězdné obsazení,… (více)

Christian Bale končí s nabíráním váhy

Christian Bale končí s nabíráním váhy

10.11.2019

Přestože zní titulek spíš bulvárně, ujišťuji vás, že se jedná o ryze filmovou zprávu. Oscarový herec Christian Bale (Fighter, Dokonalý trik) v novém rozhovoru oznámil, že už nadobro končí s… (více)

Na Febiofestu uvidíte oscarové snímky

Na Febiofestu uvidíte oscarové snímky

19.03.2019

26. ročník Mezinárodního filmového festivalu – Febiofest přiveze do Prahy francouzského herce a režiséra Louise Garrela, který 25. března osobně uvede svůj nejnovější film Věrní nevěrní. Komediální… (více)

Studio United Artists znovu ožívá

Studio United Artists znovu ožívá

06.02.2019

Sto let poté, co legendární tvůrci D. W. Griffith, Mary Pickford, Charlie Chaplin a Douglas Fairbanks založili první distribuční a produkční společnost na podporu nezávislých filmových umělců, studio… (více)

Reklama

Reklama