Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co se stane, když se setká geniální komik Eddie Murphy s Danem Aykroydem a Jamie Lee Curtisovou? Vznikne nadčasová komediální klasika okořeněná ztřeštěným satirickým humorem. Murphy exceluje v roli pouličního podvodníčka, který dostane šanci vyměnit si své místo s úspěšným obchodníkem s komoditami (Aykroyd). Náhlý zvrat štěstěny je však jen krutým vtípkem dvou znuděných a nechutně bohatých bratrů (Don Ameche a Ralph Bellamy), kteří spolu uzavřeli jalovou sázku. A když pravda vypluje napovrch... následky budou vskutku k popukání. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (329)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Včera som si pustil Policajnú akadémiu a po nej Výmenu. Oba filmy sú americké, z rovnakého obdobia a označené ako komédie. Zatiaľ čo na Policajnej akadémii som sa opakovane dobre zasmial, u Výmeny to bolo iba na zriedkavé pousmiatie. O manipulatívnych hrátkach znudených boháčov som už kedysi videl Miliónovú bankovku a My Fair Lady. Oba nakrútené vynikajúco a vtipne. Výmena oproti nim obsahuje sankčný prvok a happy end, čo určite potešilo schvaľovacie komisie za normalizácie. Mňa potešilo iba to, že išlo o dobre zahraný príbeh. Ale nesadol mi. Stáva sa. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Mám hned několik mnohem oblíbenějších filmů Johna Landise, které navíc nedisponují příběhem fungujícím z větší části díky "idiot plot" a skoro až ideologickému karikování retardovanosti snobských pracháčů. Zkrátka tady jsem nějak tu "úžasnou komiku" nezaznamenal a podruhé bych se nepodíval ani kvůli Jamie Lee. ()

Reklama

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Výborná variace na Prince a Chuďase Marka Twaina, kde si hlavní dvojici střihnuli Dan Aykroyd a vycházející hvězda Eddie Murphy. Navíc ta zápletka má něco do sebe, lehce vede k zamyšlení, ačkoliv je to samozřejmě jen komedie, kterou je třeba brát s nadsázkou. A komických situací, které to umožňují, je tu dost a jsou povedené. ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

70%. Kdysi se mi to líbilo podstatně více. Ale když jsem se na to podíval nyní, zase až tak skvělé to nebylo. Bylo tam pár dobrých frků a situací, ale ne zase tolik, jak bych si ve skvělé komedii představoval. Takový lepší průměr. Pozitivum bylo, že se tam nějak šíleně neksichtil a nevyváděl Eddie a mohli jsme vidět krásné tělo JLC. Takže ve finále to nebylo špatné, ale nijak extra taky ne. Howgh! ()

svik 

všechny recenze uživatele

Snobské prostředí, které se střetávalo s prostředím ulice byl dobrý nápad. Námět filmu se velice podobal Higinsově a Pickeringově sázce v muzikálu My Fair Lady (1964). Eddie Murphy se nám ukázal v druhé polovině filmu takřka jako normální chlap, ještě jsem neviděl film ve kterém by nehrál komedianta nebo zarmouceného chlápka až v tomto filmu, a docela se to k němu hodilo. Aykroyda sem vlastně také pořádně neviděl jen v Krotitelých duchů, a tak se mi nemůžete divit, že dávám 4*, když sem na to nebyl připravenej, a tak sem překvapenej. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (21)

  • Don Ameche je silně věřící a víra mu nedovoluje mluvit sprostě. Měl velký problém se scénou na konci filmu, kdy má zařvat "Fuck him!", proto se scéna musela natočit na jeden záběr. Ten byl ochotný postoupit. (don corleone)
  • Ve scéně, kdy si jde Louis do klubu půjčit peníze, objeví se na scéně postava Muffy, kterou hraje Kelly Curtis, sestra Jamie Lee Curtis. (don corleone)
  • Frank Oz hraje postavu, která je téměř identická s tou, kterou zvárnil ve filmu The Blues Brothers (1980), které také režíroval John Landis. (don corleone)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno