Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdina filmu Tonda Blaník ohlásil prezidentskou kandidaturu, v kampani slíbil například máslo a lithium do každé rodiny nebo korupci dostupnou pro všechny a sehnal i sto tisíc podpisů. Kandidaturu na Hrad však nakonec nepodal, když se jeho asistentovi Žížalovi nepodařilo doručit včas podpisové archy na ministerstvo vnitra. Přesto Tonda Blaník pokračuje ve snaze zachránit českou zemi a ukázat jejím obyvatelům, jak se mít líp. Celovečerní film navazuje na úspěšný seriál Kancelář Blaník. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (496)

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Politická satira v kině dlouho chyběla. Vlastně si ani nevzpomínám, kdy to bylo naposled. Jestli vůbec. Každopádně za úspěchem celovečerního Blaníka vidím tři důvody. Prvním je načasování, kdy ještě z lidí plně nevyprchaly emoce z prezidentské volby a celého toho humbuku kolem. Druhým je dobrovolná i nedobrovolná účast mnoha známých tváří české politiky, zpravodajství a kultury. A třetím je určitě odvaha, se kterou šli tvůrci do tohoto projektu a současně také určité riziko, že specifický a vulgární Blaníkův humor nemusí sednout zdaleka každému. Trochu zamrzí jen poněkud nedotažený konec, ale na druhou stranu chápu, že tvůrci měli málo času na postprodukci v závislosti na výsledku prezidentské volby. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Nejvymakanější politická satira, jaká kdy byla v našich lůzrech a hnojích uplácaná… No satira, ono je to vesměs smutná pravda. Tudíž spíš naše nejvymakanější tragikokotmédie nezvládla dlouhý formát, stejně jako tak tak klipař Najbrt absolutně nedává celovečeráky. A tak se to po nadějně ostrých čtyřiceti minutách téměř standardní qality zvrhlo v dalších padesát rychlovyblité polomongoloidní vaty pro diváky TV Loppatov, jen aby to mělo délku kinofilmu. Takže namísto ždímání již suchého hadru měli raději počkat na budoucí výživná dobrodružství, až se té ostudné vypité egoistické senilní mrtvole na hradě zlomí při státní návštěvě Sovětského svazu játro, nově vzniklé hnutí národního zchytření - NE - rozvěsí hrabivého maďarského zkurvysyna a jeho suitu po kandelábrech a bude se kolektivizovat Agrozmrd. Anebo taky ne a bude zde žít navěky 70 procent vypatlaných, lehce zmanipulovatelných ovcoidních hovad, které tentokrát demokraticky, dobrovolně a pod heslem národ sobě zvolily druhé největší zlo od rocku 1948. Další podobné rádoby satiře se já už ale nebudu smát někde z Kostariky. Tedy pokud jí neanektuje Venezuela. ()

Reklama

troufalka 

všechny recenze uživatele

Kancelář Blaník mě místy bavila, místy nechávala chladnou, někdy štvala ... Ale rozdíl mezi krátkometráží a celovečerákem je velký. Na tenhle druh humoru musí být člověk naladěn, je to patrné na rozdílech mezi hodnocením. Můj šálek čaje to není, ale nemůžu popřít, že jsem se místy i bavila, někdy to zamrazilo. Pokud o tohle tvůrcům šlo, film splnil svůj účel. ()

hrona 

všechny recenze uživatele

Tondu Blaníka mám moc rád, při sledování seriálu mě některé díly dohání až k slzám, a pravda u některých i ta 7 minutová stopáž je dlouhá. Tento film je přesně ta samá cesta.. Po dobu prazidenstké kampaně do nepodání podpisu jsem se královsky bavil. Pak film ztrácí sílu, přichází spousty umělých nehumorných situací, Havloidního šílenství za celý film bylo opravdu až moc a celkové směřování děje už pomalu také omrzí. Je pravdou, že tomuto modelu zkrátka sluší krátká stopáž. 95 minut je silné sousto i na tak velikého lobistu jakým bezesporu Toonda Blaník je. Takže Toníku z velkého světa září reflektorů - prosím o návrat zpět do té malé pohodové seriálové roklinky a věnovat se dále aktuální politické scéně, tak jak to umíš jen ty. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Vy jste kadil? Ne byl jsem se vysrat! Ale my ještě nemůžeme volit, ještě nám nebylo 18. Tak proč do prdele vypadáte tak dospěle?! Do píče kokote! Tak palec nahoru ČT, že se nebála tuhle smršť vulgarit nasadit v hlavním večerním vysílacím čase. Jinak opravdu spíš změt různých skečů a hrubozrnýho humoru bez nějakýho souvislýho příběhu jak se dalo čekal, ale líbilo se mi, že je natřeli úplně všechny hlavně dva největší kašpary Horáčka s Drahošem i ten Havel byl dobře zparodovanej. Pravda a láska zvítězí na lží a nenávistí čuráci!70% ()

Galerie (9)

Zajímavosti (10)

  • Ve chvíli, kdy Tonda Balník (Marek Daniel) telefonuje s překladatelkou čínské delegace, má telefon v ruce obráceně (mluví do reproduktoru) - jasně patrné je to na čočce foťáku. V záběrech z větší vzdálenosti má telefon ve správné poloze, aby při bližším záběru je zase obráceně. (Topper.H)
  • Původní záměr tvůrců filmu byl, aby Antonín Blaník (Marek Daniel, který by se úředně přejmenoval) skutečně na presidenta kandidoval, ale nakonec to Daniel kvůli své povaze nerváka odmítl. (JoranProvenzano)
  • V noční scéně si Tonda Blaník (Marek Daniel) volá taxi a uvede adresu Tusarova 58, což je skutečná adresa kanceláře, kde je ve filmu sídlo jeho štábu. (Povaxs)

Reklama

Reklama