Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdina filmu Tonda Blaník ohlásil prezidentskou kandidaturu, v kampani slíbil například máslo a lithium do každé rodiny nebo korupci dostupnou pro všechny a sehnal i sto tisíc podpisů. Kandidaturu na Hrad však nakonec nepodal, když se jeho asistentovi Žížalovi nepodařilo doručit včas podpisové archy na ministerstvo vnitra. Přesto Tonda Blaník pokračuje ve snaze zachránit českou zemi a ukázat jejím obyvatelům, jak se mít líp. Celovečerní film navazuje na úspěšný seriál Kancelář Blaník. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (496)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Serial je super, takze jsem se na film hodne tesil, ale nakonec spis zklamani. Prvni pulka filmu je presne v duchu serialu, sice tu je i nejakej ten pribeh, ale je to perfektne naroubovany na aktualni politicky temata, je tu spousta znamejch politiku, nektery si pro sebe urvali i par vet, Daniel jako vzdy uzasnej, Dalecký a Třešňáková take, jako vzdy, fajn, i kdyz tentokrat jsou jeste krapet vic ve stinu Daniela. No a je to proste zabava od zacatku az zhruba do ty poloviny filmu. Bohuzel ve druhy se upusti od parodovani a pruzeni politiku a zacne se jet vlastni pribeh, kterej byl pro me misty zmatenej, misty lehce nudnej, ale hlavne uz bohuzel pouze minimalne vtipnej. Skoda, kdyby tvurci udrzeli latku nasazenou prvni pulkou filmu az do konce, byl bych naprosto spokojenej, takhle jen lepsi 3*, sice to nastesti neni jen dil serialu natazenej na filmovou stopaz, ale na serial to bohuzel nema. ()

honajz odpad!

všechny recenze uživatele

Až takhle Marek Najbrt od Mistrů klesl? Celovečerní reklama na boty s kýblem sprostých nadávek? A to je všechno? Tohle se ani jako film nedá hodnotit a kdekterý Troškův Kameńák tomuhle dílu dá v pohodě na prdel kdykoliv a kdekoliv. Kdybych to měl hodnotit jako film, musím se ptát po kameře, po střihu nebo dramaturgii, scénáři, zvratech a vrcholech. Jakože fakt má být zvrat, že republika je rozprodaná Rusům? Nu, když si vybavím německé a rakouské majitele novin a časopisů, německé majitele škodovky, francouzské majitele našich již rozprodaných a zbouraných cukrovarů nebo francouzské majitele vodních zdrojů, fakt mne tohle má posadit na zadek? A proč je zpočátku Blaník představen jako strašný a neotesaný buran s havajskou košilí, který vyhodí i mistra etikety Špačka (mimochodem, jediný slušný herecký výkon, tedy ještě Kalousek docela slušně hrál, jak ho jinak nemám moc rád), a najednou nosí kravatu a sako, a my nevíme proč, když je nosit nechtěl? Proč ten fetišismus bot? Fakt netuším, kdo s mozkem v hlavě do téhle studentské hříčky dal prachy a proč. Podobné umění je důvodem, proč je pořád Zeman na Hradě a Babiš vítěz voleb, vy burani. Za mých mladých let se podobným filmům říkalo politická agitka, a podle toho byly taky tenkrát "oblíbené". ()

Reklama

Dadel 

všechny recenze uživatele

Protože teď už jsou prezidentské volby trochu OUT a z toho katastrofálního výsledku jsme se už všichni oklepali, film byl nečekaně brzy uvolněn zdarma k vidění na stream.cz. Film je stejně kvalitní a ztřeštěný jako seriál, včetně hudby od Midi Lidi, a pokud vydržíte 80 minut místo 10, skvěle se pobavíte. Ten nejlepší způsob, jak se na události z ledna 2018, tuto černou kapitolu, 11. září, Waterloo českých dějin podívat, je s humorem:) Alternativní konec s Drahošovým vítězstvím bohužel dosud zveřejněn není:( ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Sem tam nějaký vtípek, drobná narážka či zajímavé cameo (dá-li se to takhle nazvat), ale jako politická satira je to hodně bezzubé. Tonda Blaník mluví sprostě, ale na rozdíl třeba od britského kolegy Malcolma Tuckera (Je to soda), to funguje jenom občas. Pobavila mě tedy hlavně lumpenkavárna, zato scény s Václavem Havlem jsou už snad humoru zcela prosté. Jinak řečeno, na začátku to chvíli docela jelo, ale vzápětí tomu začala docházet šťáva, až se to tak nějak dobrodilo k závěrečným titulkům. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Některé narážky zestárnou a lidé jim za pár let nebudou rozumět, jiné přetrvají, protože jsou prostě obecnějšího rázu - například Miloš Zeman jistě není ani první, ani poslední, kdo vyznává "kreativní práci s ústavou." Problém celovečerních verzí seriálů je tradičně v tom, že divákovi připadne, že sleduje více slepených dílů za sebou, takže i Prezident Blaník by potřeboval zkrátit. Potěšující je, že hlavní trio postav bylo rozvedeno více do hloubky, i když pořád jen v tom komediálním rozměru. 90%. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (10)

  • Natáčení probíhalo od poloviny září 2017 a skončilo až 16. ledna, tedy pár dní po prvním kole prezidentských voleb. [Zdroj: deník Metro] (hippyman)
  • Původní záměr tvůrců filmu byl, aby Antonín Blaník (Marek Daniel, který by se úředně přejmenoval) skutečně na presidenta kandidoval, ale nakonec to Daniel kvůli své povaze nerváka odmítl. (JoranProvenzano)
  • Ve chvíli, kdy Tonda Balník (Marek Daniel) telefonuje s překladatelkou čínské delegace, má telefon v ruce obráceně (mluví do reproduktoru) - jasně patrné je to na čočce foťáku. V záběrech z větší vzdálenosti má telefon ve správné poloze, aby při bližším záběru je zase obráceně. (Topper.H)

Reklama

Reklama