Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdina filmu Tonda Blaník ohlásil prezidentskou kandidaturu, v kampani slíbil například máslo a lithium do každé rodiny nebo korupci dostupnou pro všechny a sehnal i sto tisíc podpisů. Kandidaturu na Hrad však nakonec nepodal, když se jeho asistentovi Žížalovi nepodařilo doručit včas podpisové archy na ministerstvo vnitra. Přesto Tonda Blaník pokračuje ve snaze zachránit českou zemi a ukázat jejím obyvatelům, jak se mít líp. Celovečerní film navazuje na úspěšný seriál Kancelář Blaník. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (496)

hansel97 

všechny recenze uživatele

Přesně takové jaké jsem čekal. Přehlídka epizodních gagů celkem zdatně spojená jedním příběhem a už předem existujícími postavami. Ale je to tak moc aktuální, že je to vlastně film, který za rok můžete hodit do koše. Plno narážek už pak nikdo nepochopí a satiricky to až tak úžasné také není. Plní to účel jednoduché zábavy. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Serial je super, takze jsem se na film hodne tesil, ale nakonec spis zklamani. Prvni pulka filmu je presne v duchu serialu, sice tu je i nejakej ten pribeh, ale je to perfektne naroubovany na aktualni politicky temata, je tu spousta znamejch politiku, nektery si pro sebe urvali i par vet, Daniel jako vzdy uzasnej, Dalecký a Třešňáková take, jako vzdy, fajn, i kdyz tentokrat jsou jeste krapet vic ve stinu Daniela. No a je to proste zabava od zacatku az zhruba do ty poloviny filmu. Bohuzel ve druhy se upusti od parodovani a pruzeni politiku a zacne se jet vlastni pribeh, kterej byl pro me misty zmatenej, misty lehce nudnej, ale hlavne uz bohuzel pouze minimalne vtipnej. Skoda, kdyby tvurci udrzeli latku nasazenou prvni pulkou filmu az do konce, byl bych naprosto spokojenej, takhle jen lepsi 3*, sice to nastesti neni jen dil serialu natazenej na filmovou stopaz, ale na serial to bohuzel nema. ()

Reklama

liborek_ 

všechny recenze uživatele

Viděno 2,5 měsíce po volbě a už po tak relativně krátké době mi tento film přišel hrozně zastaralý (obsahově i esteticky). Společnost žije jinými kauzami a kampaněmi, svět se zase o něco posunul, většina kandidátů již byla zapomenuta, některé detaily se musejí lovit v hloubce paměti, kde čekají na definitivní výmaz... Základní dějová linka (při tvorbě operativně přizpůsobovaná aktuálnímu průběhu skutečné prezidentské volby) je ještě jakž-takž nosná a dobře vypointovaná, ale i ta bude pro spoustu diváků za pár let nepochopitelná (Jací Číňani?, Kdo to byl Tvrdík? apod.). Na ní se pak nabaluje množství gagů kolísavé úrovně, z nichž čas ohlodá téměř vše, až zůstanou pouze vulgarity. Blaník-seriál v maximálně desetiminutové délce je relativně svěží satira pro "tady a teď"; na jedno podívání jako okamžitý ventil. Blaník-film toto stoprocentně přebírá. Bohužel "tady a teď" rozhodně netrvá dva měsíce... Kromě toho vlastně nejde o film, je to jen sled skečů u nichž hlouběji pod povrch ani nemá smysl jít. Psychologie postav je bizarní, často absurdní a libovolně se podřizující ději. Celek drží pohromadě jen divákova tolerance a chuť se smát prvoplánovým narážkám. __Pokud by autoři měli zájem o nějakou nadčasovost jejich satirického dílka, nabízím pobitvěgenerálskou radu: S havlovskou symbolikou se jistě dalo pracovat daleko důmyslněji, než pouhým kombinováním pražskokavárnicko-duchařské konspirace s reminiscencí na Danielovo účinkování v Sedláčkově Českém století. Dnešní česká společnost se totiž do značné míry (např. hodnotově) liší od doby Havlova prezidentství. Zachycení tohoto kontrastu by filmu jistě dodalo rozměr navíc. Vždyť šlo o volbu prezidenta republiky. A prezident je především symbol doby. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Ideální stopáž, mnoho trefných momentů a hlášek, bohužel i přesto potenciál celého projektu zůstal podle mě nevyužitý. Je to škoda, něco tomu chybělo. Podíl na tom, že dávám jen 4 hvězdy, je i to, že Blaník na můj vkus moc kurvoval a nadával. Já vím, že je to jeho styl, ale není třeba to hnát do extrému. Kdybych to chtěl pustit ve škole jako vtipnou politikou satiru, tak bych měl smůlu kvůli těm vulgaritám. 75% ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Vy jste kadil? Ne byl jsem se vysrat! Ale my ještě nemůžeme volit, ještě nám nebylo 18. Tak proč do prdele vypadáte tak dospěle?! Do píče kokote! Tak palec nahoru ČT, že se nebála tuhle smršť vulgarit nasadit v hlavním večerním vysílacím čase. Jinak opravdu spíš změt různých skečů a hrubozrnýho humoru bez nějakýho souvislýho příběhu jak se dalo čekal, ale líbilo se mi, že je natřeli úplně všechny hlavně dva největší kašpary Horáčka s Drahošem i ten Havel byl dobře zparodovanej. Pravda a láska zvítězí na lží a nenávistí čuráci!70% ()

Galerie (9)

Zajímavosti (10)

  • Původní záměr tvůrců filmu byl, aby Antonín Blaník (Marek Daniel, který by se úředně přejmenoval) skutečně na presidenta kandidoval, ale nakonec to Daniel kvůli své povaze nerváka odmítl. (JoranProvenzano)
  • Filmařům se podařilo zorganizovat úspěšnou crowdfundingovou kampaň, v níž vybrali téměř dva miliony českých korun, ačkoli žádali 1,5 milionu korun. Na vznik filmu přispělo 3219 fanoušků Tondy Blaníka. [Zdroj: Týden.cz] (hippyman)
  • Ve chvíli, kdy Tonda Balník (Marek Daniel) telefonuje s překladatelkou čínské delegace, má telefon v ruce obráceně (mluví do reproduktoru) - jasně patrné je to na čočce foťáku. V záběrech z větší vzdálenosti má telefon ve správné poloze, aby při bližším záběru je zase obráceně. (Topper.H)

Reklama

Reklama