Reklama

Reklama

Mission: Impossible - Fallout

  • USA Mission: Impossible - Fallout (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ethan Hunt si vždycky vybíral nesplnitelné mise. Pokaždé v nich uspěl, okolnostem navzdory. Na začátku tohoto příběhu však čelí úplně nové situaci. Něco se pokazilo, past nesklapla a vinou jeho selhání se ocitnou ve smrtelném ohrožení vybraná světová velkoměsta. Ethan je přesvědčen, že pouze on se svým týmem dokáže tragickou chybu napravit. Je však sám, kdo si to myslí. Do hry vstupují další hráči, kteří mu možná pomáhají, ale možná také sledují své vlastní zájmy, které jsou v rozporu s těmi Ethanovými. Rozdělení na kladné a záporné hrdiny nebude tentokrát vůbec jednoduché. V pozadí navíc čím dál rychleji utíká čas vstříc momentu, který dramaticky změní mapu světa. (CinemArt)

(více)

Videa (32)

Trailer 1

Recenze (905)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Cestopisná nátura nových Mission: Impossible mě na stará kolena těší čím dál víc. Fantastická honička Paříží nebo vrtulníkový mač v Kašmíru jsou dechberoucí. Akci si Cruise umí vychutnat jako málokdo a v McQuarriem našel vysloveně spřízněnou duši. Fallout nemá ani jedno hluché místo, lokace jsou krásné a dokonce i ta Eiffelovka vypadá neokoukaně. Příběh je řádně temný, ještě o trochu více než minule, tentokrát o škodné a následcích soupeření špionážních agentur. Herecky se jede na jistotu a Cavillův Wallker je řádně sviňácký parťák. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Orgastické nadšení, lemované chvilkama hořkosti, kterou může a nemusí rozmělnit druhé, případně třetí shlédnutí. Sám Nolan by se styděl to pojmout takto dark-knightovsky, protože by byl obviněn ze sebekopírování. Hlavně teda Balfe jenom změnil pár tónů černorytířských soundtracků, aby dialogům dodal napětí a dějovému vyprávění kontinuálně pulzující dynamiku. Většina akčních mega-scén, které jsou téměř žánrovou údálostí, i drsné fyzické mlátičky, nicméně trendově nestavají na hudbě, ale na zvukové syrovosti, která jim dodává realičnost. Tyto moderní prvky ohlušující hudební naléhavosti a koule rvoucí realistické akce, tedy kombinace ze které všichni nadšeně učuráváme, se zde potkávají s postavama zbytečně překombinovanou zápletkou s opakovaným strháváním masek a změnami identit, kdy zvládáme chápat základní dějovou linku, ale v pointách jednotlivých zvratů se beznadějně ztrácíme. Teda aspoň já jsem se ztrácel. A nejspíš ne proto, že bych byl blbej, ale protože scénář a jeho snaha zdramatizovávat za každou cenu a všude, i tam kde to není potřeba. Za něj dávám čtyři, a umírněnější a elegantně krásnou Rogue Nation zvedám na pět. Mimochodem, nejvíce ze všech scén Falloutu se mi líbila ta sentimentální s francouzskou policajtkou. A vůbec, ženský tu má Cruise fakt krásné, hezčí než leckterý Bond. ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

Už předchozí snímek měl slušně našlápnuto, ale to, co je převedeno v šestém MI, nemá obdoby. Tom Cruise je samozřejmě vynikající (i já mám problém s jeho soukromím), ale je potřeba říci, že za úspěchem jeho několika posledních projektů stojí jeden jediný režisér a scénárista. To on udělal Fallout tím, čím je. Svou akcí, osudovostí a důrazem na morální dilemata stojí a padá téměř výhradně s Christopherem McQuarriem. Samozřejmě nesmíme zapomínat na nosnou romantickou linku (pro některé dámy a vlastně i pány), další členy týmu (Ving Rhames, Alec Baldwin), humor (Simon Pegg) a na protiváhu k Ethanu Huntovi (podmanivě úsporný Henry Cavill). U akčňáren to tvrdím málokdy (jenomže tohle vlastně není "jen" akčňárna), ale tohle je pro mě zatím film roku!!! ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

"I'll figure it out!!"... a počítačové akční scény Avengers (a všech dalších nejen letošních blockbusterů) se smutně krčí v koutě. EDIT: napodruhé ještě lepší a neméně intenzivní, musím šestku korunovat na dosavadního IMF krále - i kdyby jen proto, že dvakrát jsem zatím na žádné Huntově předchozí misi v kině nebyl. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Má to snad úplně všechno! Plutónium, Ajfelovku, bandu třípísmenných agentur, dvojité agenty, trojité agenty, jasné zmrdy, skryté zmrdy, Kašmír, sexy špionku, hnusnou špionku, výpravu jako kráva, tisíc statických i pohyblivých kamer a samozřejmě trpaslíky, ale … Představte si, že na vás jednoho večera začne z druhé strany baru pomrkávat totální kunda. Vysoustružená jako z masturbačního katalogu plnými rty vykrouženými do lascivního O pomalu vysrkává z oliv ančovičky, sem tam si objedná banán, který si bez kousání zasune do jícnu a polkne, přičemž vás s lačně přimhouřenýma očima fixuje pohledem, občas si špičkou jazyka olízne nos a její zrychleně se vzdouvající 95D jakoby se každou chvíli chystaly samovolně vyklouznout z přecpaného dekoltu. Pro jistotu se ohlédnete, jestli za vámi náhodou nestojí nějaký podměrečný, urputně dobarvovaný a chirurgicky z posledních sil udržovaný obstarožní sájentolog, a když se přesvědčíte, že tomu tak není, kvapně koupíte dva Kedlubnové bollsy a rozhodnut risknout, že se ráno neprobudíte s ukousnutou hlavou a uzlem na čuráku, se to vydáte prozkoumat zblízka. Pak však po jejím hysterickou dickcí proneseném půlhodinovém monologu o nutnosti zastavit globální oteplování a zachránit všechny mouchami obsypané africké děti s hrůzou zjistíte, že je úplně blbá, z huby ji smrdí tak, že v okruhu dvou metrů padají k zemi blijící masařky, a navíc si při svém zaníceném vyprávění co pět minut nahlas bublavě usrala. A tak se raději se svým pepermintovým likérem vrátíte zpět na svou stranu baru, ještě chvíli se pokocháte pohledem na to výstavní zpracování, snažíc se zapomenout na všechny ty „bonusy“, načež se otráveně odeberete domů pustit si péčko. Po dokonalé, hutné a inventivní Imposibilní pětce Kryštofovi evidentně zřídly spermie, nicméně rozjetá mašinka Tomáš urputně tlačila na poslední předdůchodové promo, a tak prostě jen zoufale naházel do generátoru nenápaditých, tisíckrát omletých klišovitých pičovin „špionáž, agenti, akce, jaderný, pár tupých zvratů, auta, motorky, vrtulníky, hodně cestovat a Gimli“. Ovšem následně vyplivnutého Bonda z Ereboru, který si názvem i scénářem říká o Folaut, naprosto fantasticky natočil, což je třeba ocenit alespoň dvěma hvězdami. A ta třetí je za ty noční můry, které musel během natáčení zažívat chudák Supergej. To bylo co půl hodiny: „STOP!!! No tak, pane Clavin, zase se zapomínáte! Pokrčte se v kolenou a pořádně nahrbte, ať vedle vás Tomík i v těch vycpaných botách na podpatcích nevypadá, jako by zabloudil v jahodách, a že byste ho i stojícího na špičkách zabil jen tím, kdybyste se pečlivě nedíval, kam šlapete … „ ()

Galerie (145)

Zajímavosti (48)

  • Rebecca Ferguson (Ilsa Faust) během natáčení filmu otěhotněla. Ačkoliv nemohla dělat ty nejtěžší kaskadérské kousky, trvala na tom, že ty lehčí si odbude sama. (JustMeeKatie)
  • Christopher McQuarrie nabídl Jeremymu Rennerovi (William Brandt) cameo. Měl se objevit v úvodní scéně v Berlíně, kde by jeho postava přišla o život. Dle slov režiséra by měla jeho smrt velký emocionální dopad pro Ethana Hunta (Tom Cruise). Renner odmítl s tím, že by se mu nechtělo jet na tři dny natáčení a zemřít. Režisér také přemýšlel, že by na začátku filmu nechal zemřít postavu Vinga Rhamese Luthera Stickella, ale nakonec si to rozmyslel, protože nechtěl naplnit klišé "černoch umře vždycky jako první." (CrypzzXD)
  • Jednotka, ktorá v Paríži preváža Solomona Lanea (Sean Harris), je protiteroristická zásahová jednota francúzskej národnej polície RAID. (ČSFD)

Související novinky

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

15.02.2024

Velké tajemství to nebylo, ale oficiálně potvrzeno taky ne. To se změnilo včerejším Valentýnem, kdy Marvel oznámil definitivní obsazení své Fantastické čtyřky. Reeda Richardse, nejgeniálnějšího vědce… (více)

Nová Mission: Impossible sbírá nadšené ohlasy

Nová Mission: Impossible sbírá nadšené ohlasy

20.06.2023

Tom Cruise loni vlastnoručně zachránil kina a jeho Top Gun: Maverick se po fenomenální jízdě napříč světem zastavil až těsně pod 1,5 miliardami dolarů. Letos se něco podobného, ačkoliv tam to člověk… (více)

Pokračování Top Gunu je prý filmem roku

Pokračování Top Gunu je prý filmem roku

13.05.2022

Na internet čerstvě dorazily kompletní recenze k dlouho očekávanému a také dlouho odkládanému pokračování Top Gunu, a podobně jako reakce ze sociálních sítí v uplynulých týdnech jsou kritické ohlasy… (více)

Sedmá Mission: Impossible má obří rozpočet

Sedmá Mission: Impossible má obří rozpočet

09.02.2022

Několikrát odložená Mission: Impossible 7, naposledy z letošního roku na příští léto, bohužel doplatila na pandemická opatření a nejrůznější dopady dost možná nejhůř ze všech velkých produkcí. Kvůli… (více)

Reklama

Reklama