Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Anglický pár s malým nemluvnětem se plaví na lodi u afrických břehů. Loď ztroskotá, sice se všichni zachrání, ale záhy jsou napadeni tygrem. Rodiče umírají, miminko ukryté pod dekou zachrání gorila Kala. Odnese ho mezi členy své tlupy, dá mu jméno Tarzan a vychovává ho jako vlastního. Jeho dobrodružný život v korunách stromů obrátí naruby expedice profesora Portera, který přijel do africké džungle studovat život goril. Tarzan si poprvé uvědomí, že je člověk, a zamiluje se do profesorovy dcery Jane. Čeká ho velké rozhodnutí. Zvolí život po boku krásné Jane, nebo zůstane se svojí gorilí rodinou? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (201)

tron 

všechny recenze uživatele

Ten úvod! Výbuch, ľudská rodina, čln, rozbúrené vlny! Noc, tajomný ostrov!! V džungli skupina opíc, prestrihy na ľudskú rodinu, gepard, mŕtve opičie mláďa, mŕtvi ľudskí rodičia!!! Brilantné vtesnanie desiatok Burroughsových knižných strán do takmer až trailerovito poňatého prológu. Síce sa nejedná o detailnú adaptáciu románovej predlohy a scenár si nezaslúži veľa kladných poznámok, ale tempo, do slovenčiny (Vašom Patejdlom) nadabované nadupané pesničky Phila Collinsa (nespútaná „Strangers Like Me“), svižná akcia, zeleno-hnedá krása obrazu, texty pesničiek a dunivá atmosféra bubnov z hĺbky džungle, robí z disneyovky TARZAN majestátny kus filmárčiny. Nie všetci bývame v džungli, ale džungľa je v každom z nás. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

A máme tady za sebou dalšího animáka z pera Disneyova, a zase u toho byla nemocná dceruška :o). Po skončení se hrozně vyptávala kdo zabil ty rodiče a jak zabili tu malou opičku, tak sem se to snažil krapet okecávat, ale myslím, že už mi to uplně nežere, tak říkám rači skoropravdu :o). Tarzana sem nikdy v týdle podobě neviděl, takže sem vlastně netušil o čem film bude. Jedinýho, kterýho vlastně znám je s KEvinem Sorbo, taková ta americká slátanina z devadesátek. Tohle si drži kvalitu a napínavost až do konce. ()

Reklama

kamil0606 

všechny recenze uživatele

Fantasticky vtipná Disneyovka s veľmi vydarenou animáciou, geniálnou hudbou a brilantnou réžiou ... Animácia sa nesnažila byť dokonalá ale bola výborná a vtipná. Hudba a piesne(v slovenskom dabingu) boli nádherné a síce scénar sa od originálu veľmi oddiaľuje ale to vôbec nie je problém. Naopak, bolo to pozitívom a tvorilo to výborný príbeh. Tento animák som videl asi 80-krát(a to nepreháňam!!!) a stále ma pobaví ... ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Dramatický bezeslovný úvod, kdy vše řekli Phil Collins s Markem Mancinou svou písní/hudbou, byl v podání špičkové "2D" animace (později možná až příliš rozevláté) bezmála dechberoucí. Nastavenou laťku se však udržet nepodařilo, klasická story neměla čím překvapit a nesourodě míchala dospělé elementy s infantilním šaškováním všech, nejen komických zvířátek. Bohužel mne po chvilce už dvakrát nebavilo ani extrémně kinetické pohupování-proskakování-klouzání mezi stromy, natož zkratkovitá romantika. ()

char_t 

všechny recenze uživatele

Tady někdy končila zlatá éra klasických animáků. Tenhle konkrétně adaptoval klasiku E.R.Burroughse, aniž by z toho udělal nějakou zběsilou srandu pro celou rodinu nebo by tahal do příběhu současnost a narážky na popkulturu. Samozřejmě je z originálního příběhu něco málo vynecháno, aby se dětičky zbytečně netraumatizovaly, ale jinak je adaptace citlivá a i po letech koukatelná a zábavná. Který z dnešních animáčů tohle má, no? ()

Galerie (22)

Zajímavosti (26)

  • Ve filmu jsou Jane Porter a její otec z Londýna, v knize jsou obyvateli New Yorku. (D3VIL)
  • Aby tvůrci získali zkušenosti a film vyzněl autentičtěji, vydali se před začátkem natáčení pozorovat gorily a přírodní prostředí do africké džungle. (ctirlistek)
  • V jedné ze scén Tarzana napadne levhart a poraní jeho hruď drápy. V následující scéně už není žádné zranění patrné. (Horryx)

Reklama

Reklama