Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Anglický pár s malým nemluvnětem se plaví na lodi u afrických břehů. Loď ztroskotá, sice se všichni zachrání, ale záhy jsou napadeni tygrem. Rodiče umírají, miminko ukryté pod dekou zachrání gorila Kala. Odnese ho mezi členy své tlupy, dá mu jméno Tarzan a vychovává ho jako vlastního. Jeho dobrodružný život v korunách stromů obrátí naruby expedice profesora Portera, který přijel do africké džungle studovat život goril. Tarzan si poprvé uvědomí, že je člověk, a zamiluje se do profesorovy dcery Jane. Čeká ho velké rozhodnutí. Zvolí život po boku krásné Jane, nebo zůstane se svojí gorilí rodinou? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (201)

Zagros 

všechny recenze uživatele

Příběh Tarzana mám hodně rád. Nejvíce asi z knih od Edgara Rice Burroughse, od kterého mám téměř celou jeho řadu. Filmových zpracování jsem ale prozatím mnoho neviděl. Začal jsem animovaným filmem z roku 1999 a byl hodně zklamán. Nosné části příběhu byly jak z rychlíku a to jen proto, aby udělaly místo nechytlavým písním, zběsilým a ukřičeným honičkám a hloupým gestům všech postav. Nevím, proč má mladá gorila z pralesa stejnou mimiku a vyjadřovací schopnosti jako zastydlý puberťák… ztotožnění se s postavami? Nefunguje ani nostalgie, film jsem viděl až teď a možná i proto si vysloužil jen dvě hvězdy a to ještě spíše z lásky k původní literární verzi. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

A máme tady za sebou dalšího animáka z pera Disneyova, a zase u toho byla nemocná dceruška :o). Po skončení se hrozně vyptávala kdo zabil ty rodiče a jak zabili tu malou opičku, tak sem se to snažil krapet okecávat, ale myslím, že už mi to uplně nežere, tak říkám rači skoropravdu :o). Tarzana sem nikdy v týdle podobě neviděl, takže sem vlastně netušil o čem film bude. Jedinýho, kterýho vlastně znám je s KEvinem Sorbo, taková ta americká slátanina z devadesátek. Tohle si drži kvalitu a napínavost až do konce. ()

Reklama

.baris. 

všechny recenze uživatele

Určitě bych Tarzana nepovažovala za úplně nejlepší animák z dílny Disneyho, ale je velmi dobrý. Hodně dojemná podívaná podkreslená výbornou animací a hlavně fantastickou hudbou, která to celé zvedá ještě o level výš - a můžu říct, že Phila Collinse mám fakt ráda, ale Petr Muk ho v českých verzích písní hravě strčil do kapsy. To, že z knižní předlohy zůstala jen kostra, mi vůbec nevadí, naopak, neumím si představit, jak by měla vypadat pohádka pro děti, která by se jí striktně držela. Celkově spokojenost, i když k dokonalosti Lvího krále a jemu podobných pro mě tentokrát přece jen malý kousek chyběl. ()

Kass 

všechny recenze uživatele

Jak se na film odehrávající se v divoce tepoucím srdci afrického pralesa sluší a patří, vyznačuje se nespoutaně dynamickou a dravou animací. Tarzanovo vyprávění se tím stává lehce koukatelným nejen pro dětské, ale i odrostlejší publikum. V porovnání s ostatními Disneyovkami je "Tarzan" vyjímečný a zvláštní především tím, že zde tradiční písničky nezpívají hl. postavy (jak je obvyklé), ale pouze "vypravěč(?)". Závěr? ... pravděpodobně nejlepší Disneyovka od druhé poloviny devadesátých let. ()

Hees 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekná rozprávka,ktorá poteší srdce dieťaťa a aj dospelého.Rozhodne ju odporúčam na pozeranie s deťmi a podobne.Je milá a nápaditá.Aj keď je jasné čo je to Tarzan.Aj tak prináša vtip a pekné momenty,ktoré ocenia ja viem sa znovu opakujem najmä najmenší diváci.Páčilo sa mi to a rozhodne si to môžem pozrieť aj znova. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (26)

  • Aby animátoři přesně zachytili pohyb Tarzanova těla při sjíždění kmene, inspirovali se pohyby skatera Tony Hawka. (D3VIL)
  • Minnie Driver (hlas Jane Porter) z velké části improvizovala svůj dechberoucí monolog, ve kterém oznamuje Claytonovi a svému otci, že zahlédla Tarzana. (D3VIL)
  • Soundtrack k originálnímu znění nazpíval Phil Collins, který mimo jiné získal Oscara za píseň "You'll Be In My Heart". (Aknah)

Reklama

Reklama