Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Schopnost utíkat nejrychleji ze všech na světě (na jakémkoliv světě, v němž se právě vyskytuje) by ježek Sonic bez mrknutí oka vyměnil za opravdového kamaráda. Ze svého lesního útočiště sice chodí navštěvovat dobráckého maloměstského šerifa Toma (James Marsden), ale ten se tak úplně nepočítá, protože si Sonica při jeho rychlosti ještě nestačil všimnout. A Sonic se snaží nezanechávat stopy své přítomnosti, protože ví, že by pak po něm šli. Kdo? Všichni! Jenže i ten nejopatrnější ježek může udělat malou chybu, kterou bylo v jeho případě dočasné vypnutí elektřiny v polovině Ameriky. Bezradná a znepokojená vláda na odhalení příčin kolosálního výpadku najme toho vůbec nejschopnějšího génia, lehounce šíleného Doktora Robotnika (Jim Carrey). A ten velmi brzy zavětří Sonicovu stopu. A Sonic rázem zjistí, že ani nejrychlejší nohy nemusí k úspěšnému útěku stačit, zvlášť když ztratil magické kroužky, které mu umožňovaly rychle cestovat mezi různými světy. Jediný, kdo zná jejich aktuální polohu, je jeho „kámoš“, šerif Tom, a ten se do záchrany mimozemského ježka před neúnavným a vynalézavým Doktorem Robotnikem zrovna nežene. Pak si však jako správný ochránce zákona uvědomí, že slabší je třeba bránit, a začnou se dít věci… (CinemArt)

(více)

Videa (7)

Trailer 5

Recenze (410)

UhLee 

všechny recenze uživatele

(7/10). Parádně nahláškovaná rodinná zábava, která ví na jakou cílovou skupinu diváků cílí a na nic si nehraje.. Tohle si mi na něm hrozně líbí.. Postavy jsou sympatické, Sonicův design je super.. Kombinace roztomilosti a energie tomu filmu fakt svědčí.. Krásně nám to uzavírá zlatým kroužkem mistr grimasů a úžasný doktor Robotnik - Jim Carrey, který předvádí inteligentní krasojízdu. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem průser, ale nakonec z toho vyklouzla příjemná zábava. Jim Carrey se objevil na scéně a začala zábava jak se patří. Vizuální stránka Sonica byla bez chyby, lépe snad zpracovat nešel. Ano typický příběh, ale kdo mohl čekat víc, k takové zábavě naprosto dostačující. Příjemné překvapení, které fanoušky Sonica nemůže urazit. 7/10 = 75% ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Z outsidera se nakonec vyklubal pěkný hit, který je úspěch i po finanční stránce. Sonic je překvapivě vemi zábavná a rodinná zábava, s roztomilým Ježkem, kterého si oblíbíte okamžitě a sympaťáka Jamese Mardsena taktéž. Jim Carrey má naopak svůj velký comeback a předvádí přesně to, proč jej jako herce milujeme. Humor je trefný, vizuál slušný a fungují i emoce, takže za mne příjemné překvápko. Bavil jsem se. Příběh***, Akce***, Humor****, Násilí>ne, Zábavnost****,Hudba***. 7/10. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+2* se Sonicem jsem vyrůstal a proto není divu, že se ve mě ozvalo to skryté dítě, které se chce jít na tento film podívat. Dítě nakonec bylo spokojeno, protože je to dětinské a přímo pro něj dělané, ale jako dospělák jsem byl z příběhu zklamaný. Žádnou přidanou hodnotu jsem ve filmu nenašel a navíc ústřední herecká dvojice - šerif a jeho partnerka, byla herecky hodně slabá. Efekty jsou na standardně slušné úrovni, tak se dalo na to dívat, ale opakování nestojí za to a to stejné platí pro případné pokračování, kterému se svět nevyhne. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 3 /// ORIGINALITA: 0 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Toren 

všechny recenze uživatele

7/10. Sonic je velké překvápko. Oproti loňskému Pikačuovi si totiž je vědom, na koho míří, jaké jsou jeho ambice a především hravě využívá své předlohy. Hrozně to připomíná devadesátkové rodinné filmy s mluvícím roztomilým zvířátkem v ústřední roli. Jen s tím rozdílem, že Sonic má solidní porci popkulturních gagů, fenomenálního zlosyna (šílený Jim Carrey si to neskutečně užívá) a na rozpočet i slušnej vizuál. Kolem a kolem - příjemná věc, u které mi přijde, že půlka diváků poslouchala slovní přestřelky zadnicí a ne ušima - páč jinak by netvrdili, že v nich zazní jen fórky pro děti. Ty dialogy jsou (v daném žánru) nesmírně kreativní, plné dvojsmyslů, odkazů a slovních hříček - což mě šokovalo a příjemně potěšilo! Logicky, kdo čeká filmové umění... může hledat dál, ale ve své kategorii je Sonic moc fajn! ()

Galerie (57)

Zajímavosti (22)

  • Tajemní válečníci na začátku filmu, kteří chtějí zneužít Sonicovu moc, blízce připomínají starobylou rasu ježur, kterou představila herní série (konkrétně titul „Sonic Adventure“). Sonicova moc manipulovat s časem i prostorem přitom vychází z původního konceptu Chaosového smaragdu, který měla zmíněná rasa za úkol naopak chránit. (Ryuuhei)
  • „Oprava“ designu Sonica stála Paramount Pictures 5 milionů amerických dolarů. (petr.koca)

Související novinky

Nový Sonic drtí všechny rekordy

Nový Sonic drtí všechny rekordy

11.04.2022

Kdo by to ještě před pár lety řekl, že tím prvním filmem podle videohry, který prolomí ono proslulé prokletí nepovedených, a především neúspěšných herních adaptací na stříbrném plátně, bude až Ježek… (více)

Nový Star Trek, Tiché místo i Sonic

Nový Star Trek, Tiché místo i Sonic

16.02.2022

Studio Paramount v rámci prezentace pro investory oznámilo kupu novinek, a jelikož je toho opravdu hodně, asi se do toho rovnou pustíme. Tou největší zprávou je čtvrtý Star Trek. Nové pokračování… (více)

Dočkáme se třetího Ace Ventury?

Dočkáme se třetího Ace Ventury?

21.03.2021

Žádná jiná role neproslavila Jima Carreyho víc než prakticky jedna z jeho prvních. V roli Ace Ventury, prapodivného zvířecího detektiva s bizarními metodami, divákům vůbec poprvé na velkém plátně… (více)

Růžový panter se vrátí

Růžový panter se vrátí

21.11.2020

Režisér Jeff Fowler, jehož Ježek Sonic byl jedním z nemnoha filmů, které jsme v letošním roce mohli ještě vidět v kinech, a Chris Bremner, scenárista úspěšného letošního akčňáku Mizerové navždy,… (více)

Reklama

Reklama