foto

Andy Samberg

  • nar. 18.8.1978 (40 let)
    Berkeley, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

David Andrew Samberg se narodil v Berkeley v Kalifornii 18. srpna 1978 Margi Marrow, učitelce na základní škole a fotografovi Joe Sandbergovi. Vyrůstal v židovské domácnosti. Jeho děd Alfred J. Marrow sloužil jako výkonný předsedající v Americkém židovském kongresu. Když mu bylo 8 let, začal snít o účinkování v Saturday Night Live. Samberg absolvoval v roce 1996 Berkeley High School a šel na University of California, Santa Cruz. Poté přestoupil na New York University studovat film na NYU´s Tisch School of Arts kde promoval s BFA v roce 2000.

V září 2005 se Samberg přidal ke štábu Saturday Night Live jako featured player. Jeho kolegové z komediální kapely The Lonely Island Jorma Taccone a Akiva Schaffer jej následovali. Jejich populární sketche jsou například parodie na O.C. s názvem THE ´BU nebo jejich pilotní film AWESOMETOWN. Od té doby mají The Lonely Island na svědomí více než 60 krátkých filmů pro SNL zahrnující také oblíbená videa na Youtube; Lazy Sundays (ft. Chris Parnell), Jizz In My Pants, I´m On The Boat (ft. T-Pain) a Dick In a Box – duet s Justinem Timberlakem, který vyhrál ocenění Creative Arts Emmy za výjimečně originální hudbu a text.

Samberg natočil svůj celovečerní debut s názvem PIRÁT SILNIC (HOT ROD). Tento film byl produkován producentem SNL Lorne Michaelsnem, režírován Akiva Schafferem a ve vedlejší roli se objevil i Jorma Taccone. Andy také zapůjčil svůj hlas v animovaném filmu VESMÍRNÍ OPIČÁCI (SPACE CHIMPS). Naposledy si zahrál po boku Paula Rudd a Jasona Segela ve filmu KÁMOŠ K POHLEDÁNÍ (I LOVE YOU, MAN).

kovajda

Herecká filmografie

Filmy

2018 Hotel Transylvánie 3: Příšerózní dovolená
2017 Mazlíček
Medvěd Brigsby
Tour de doping (TV film)
2016 Popstar: Never Stop Never Stopping
Take the 10
Čapí dobrodružství
2015 Hotel Transylvánie 2
Sedm dní v pekle (TV film)
2014 Maya Rudolph Show, The (TV film)
Sousedi
2013 Machři 2
The To Do List
Zataženo, občas trakaře 2
2012 Celeste a Jesse navždy
Hotel Transylvánie
Můj otec je šílenec
2011 Co ty jsi za číslo?
Kamarád taky rád
2010 Freaknik: The Musical (TV film)
2009 Kámoš k pohledání
Zataženo, občas trakaře
2008 Vesmírní opičáci
2007 Pirát silnic
2005 Awesometown (TV film)
2003 Regarding Ardy (TV film)
2001 White Power (TV film)

TV seriály

2019 Brooklyn 99 (TV seriál)
Epizoda 1 (S06E01)
2018 Brooklyn 99 (TV seriál)
Jake & Amy (S05E22)
White Whale (S05E21)
Show Me Going (S05E20)
další epizody (9)
Bobovy burgery (TV seriál)
Sleeping With the Frenemy (S08E11)
2017 Lady Dynamite (TV seriál)
Apache Justice (S02E06)
Hypnopup (S02E02)
Master of None (TV seriál)
New York, I Love You (S02E06)
Brooklyn 99 (TV seriál)
The Favor (S05E11)
Game Night (S05E10)
99 (S05E09)
další epizody (23)
Čas na dobrodružství (TV seriál)
Elements Part 5: Slime Central (S09E06)
2016 Brooklyn 99 (TV seriál)
Captain Latvia (S04E10)
The Overmining (S04E09)
Skyfire Cycle (S04E08)
další epizody (23)
Nová holka (TV seriál)
Homecoming (S06E04)
2015 Brooklyn 99 (TV seriál)
Yippie Kayak (S03E10)
The Swedes (S03E09)
Ava (S03E08)
další epizody (22)
2014 Major Lazer (TV seriál)
Brooklyn 99 (TV seriál)
Stakeout (S02E11)
The Pontiac Bandit Returns (S02E10)
The Road Trip (S02E09)
další epizody (22)
Čas na dobrodružství (TV seriál)
Billy's Bucket List (S05E52)
2013 Awesomes, The (TV seriál)
Brooklyn 99 (TV seriál)
Christmas (S01E11)
Thanksgiving (S01E10)
Sal's Pizza (S01E09)
další epizody (11)
2012 Kuků (TV seriál)
Studio 30 Rock (TV seriál)
The Ballad of Kenneth Parcell (S06E04)
2011 Portlandia (TV seriál)
Čas na dobrodružství (TV seriál)
V břiše bestie (S02E21)
Americký táta (TV seriál)
Season's Beatings (S08E07)
2010 Parks and Recreation (TV seriál)
Park Safety (S02E19)
2009 Americký táta (TV seriál)
Rapture's Delight (S06E09)
2003 Arrested Development (TV seriál)

Dokumentární

2018 Be Natural: The Untold Story of Alice Guy-Blaché
2017 Michael Bolton's Big, Sexy Valentine's Day Special
2015 Live From New York!
2012 Inside Portlandia (TV film)
2011 Město žraloků (TV film)
2010 Saturday Night

TV pořady

2016 2016 MTV Movie Awards (TV pořad)
68. Emmy Awards (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2016 (TV pořad)
2015 67. Emmy Awards (TV pořad)
An SNL Christmas 2015 (TV pořad) - a.z.
Saturday Night Live 40th Anniversary Special (TV pořad)
The 21st Annual Screen Actors Guild Awards (TV pořad)
2014 2014 MTV Movie Awards (TV pořad)
66. Emmy Awards (TV pořad)
Late Night with Seth Meyers (TV pořad)
Nickelodeon Kids Choice Awards 2014 (TV pořad)
Teen Choice Awards 2014 (TV pořad)
The 2014 Film Independent Spirit Awards (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2014 (TV pořad)
2013 Comedy Central Roast of James Franco (TV pořad)
The 2013 Film Independent Spirit Awards (TV pořad)
The Hollywood Reporter Roundtables (TV pořad)
2012 2012 MTV Movie Awards (TV pořad)
2012 MTV Video Music Awards (TV pořad)
Comedy Bang! Bang! (TV pořad)
2011 63. Emmy Awards (TV pořad)
Saturday Night Live Special: Backstage (TV pořad)
2010 Conan (TV pořad)
2009 2009 MTV Movie Awards (TV pořad)
2008 Night of Too Many Stars: An Overbooked Concert for Autism Education (TV pořad)
Saturday Night Live: Weekend Update Thursday (TV pořad)
2007 2007 MTV Movie Awards (TV pořad)
Webnation (TV pořad)
1995 E! Živě z červeného koberce (TV pořad)
1975 Saturday Night Live (TV pořad)

Hudební videoklipy

2011 The Lonely Island feat. Justin Timberlake and Lady Gaga - 3-Way (The Golden Rule) (hudební videoklip)
2010 The Lonely Island - I Just Had Sex (feat. Akon) (hudební videoklip)
2009 The Lonely Island feat. T-Pain - I'm on a Boat (hudební videoklip)
2006 The Lonely Island feat. Justin Timberlake - Dick in a box (hudební videoklip)
2005 Lazy Sunday (hudební videoklip)

Producentská filmografie

Filmy

2017 Medvěd Brigsby
2016 Popstar: Never Stop Never Stopping

TV seriály

2018 Alone Together (TV seriál)
Pop Up (S01E04)
Fertility (S01E03)
Road Trip (S01E02)
další epizody (4)
Brooklyn 99 (TV seriál)
Jake & Amy (S05E22)
White Whale (S05E21)
Show Me Going (S05E20)
další epizody (9)
2017 Brooklyn 99 (TV seriál)
The Fugitive Pt. 2 (S04E12)
The Fugitive Pt. 1 (S04E11)
2016 Brooklyn 99 (TV seriál)
Captain Latvia (S04E10)
The Overmining (S04E09)
Skyfire Cycle (S04E08)
další epizody (23)
2015 Brooklyn 99 (TV seriál)
Yippie Kayak (S03E10)
The Swedes (S03E09)
Ava (S03E08)
další epizody (22)
2014 Brooklyn 99 (TV seriál)
Stakeout (S02E11)
The Pontiac Bandit Returns (S02E10)
The Road Trip (S02E09)
další epizody (22)
2013 Brooklyn 99 (TV seriál)
Christmas (S01E11)
Thanksgiving (S01E10)
Sal's Pizza (S01E09)
další epizody (11)

Scenáristická filmografie

Filmy

2016 Popstar: Never Stop Never Stopping
2008 Nejtajnější přání
2004 Channel 101 (TV film)

TV seriály

2018 Alone Together (TV seriál)
Pop Up (S01E04)
Fertility (S01E03)
Road Trip (S01E02)
další epizody (4)

Režijní filmografie

Filmy

2005 Awesometown (TV film)
2003 Regarding Ardy (TV film)
2001 White Power (TV film)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(59)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace