Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V pokračování úspěšného akčního thrilleru z roku 2014 přinutí legendárního Johna Wicka (Keanu Reeves) k návratu ze zabijáckého důchodu jeho bývalý spolupracovník, který se pomocí intrik snaží převzít kontrolu nad tajemným mezinárodním sdružením nájemných zabijáků. Krevní přísaha Johna zavazuje, aby mu pomohl, a tak se vypraví do Říma, kde se utká s několika nejnebezpečnějšími zabijáky na světě. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (18)

Trailer 2

Recenze (1 126)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ať se mi do cesty postaví kdokoli, zabiju ho." A je jedno jestli je to houslistka, sumista, slečna Němá nebo bezdomovci. Všichni dostanou jednu sem, druhou tam, dvě kulky do hlavy a jde se dál. Já mám takovou přímočarost rád a nevadí mi ani nesmrtelnost hlavního zabijáka, kynologa a zedníka v jednom. Mně vadí, že když se nenápadně dostane až k cíli, tak místo elegantního vypaření se, odchází hlavním vchodem za doprovodu ohňostroje. Ale jinak je to fajn a služby hotelu Continental asi brzo využiju. Musím si pokecat se someliérem a rozhodně si chci nechat ušít oblek s taktickou podšívkou. Bez něj už střety s drzou sousedkou nezvládnu. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

O chloupek lepší než jednička. Kdyby to nebylo postavené na jedné osobě, klidně by se dalo založit tradici jako jsou Bondovky. Ingredience tu máme - v každé vyspělé zemi je oáza s fullservisem, dokonale vybaveným Q a krejčím jak z Kingsmana. Velmi zapracováno na paralelním vesmíru, ve kterém se příběh odehrává, a ještě o něco více přikomiksováno - což je ale u mne minus. John přestává být unikátním fenoménem, což je na škodu též. Osobně mi nostalgicky chybí postava přítele (v jedničce dle mne W. Dafoe hrál M. von Sydowa). Na druhou stranu, nechybí zde drobet logiky a karmy (a špíny), týkající se hlavního protagonisty. Vizuálně a stylem libové. Tak v souhrnu, viz první věta. ()

Reklama

Mertax 

všechny recenze uživatele

Christian Grey si může své pomůcky strčit pěkně hluboko. John Wick je totiž pravým ztělesněním ženského snu. Milující partner, který se pro lásku vzdá prestižního a výdělečného zaměstnání. Člověk, který se láskyplně stará o své štěně, ale také extrémně schopný a silný muž, který pomstí narušení vaší památky a k tomu ještě mluví plynně několika jazyky a umí se oblékat! Pro muže tu jsou zase palné zbraně, rychlá auta a přitažlivá žena, která vám nemůže odmlouvat, neboť je němá./// Ale dost vtipků. Dvojka přináší všechny atributy, kterými se jednička stala zjevením v akčním žánru. Dočkáme se tedy znovu nabitých akčních scén, které jsou naprosto přehledné, a samozřejmě nekompromisního hlavního hrdiny s bolestí v srdci a psem po boku. Nahlédneme více do tajemné mytologie zabijácké subkultury a sítě hotelů Continental, kterou Kolstad rozvádí do neskutečně absurdních, ale vzrušujících rozměrů (ti bezdomovci!). Vrací se svérázné postavy jako úslužný recepční, chápavý policista nebo korektní manažer, které v prvním díle zaručovaly, že Stahelski vše pojímá se zábavnou nadsázkou a prokládá strohými dialogy, které však řeknou více než tisíc slov. Dvojka je snad ještě stylovější a co do interiérů promyšlenější. Finále se odehrává v prostorách modernistické výstavy se zrcadly a rudým nasvícením, a to dohromady se stylem snímání vypadá, jako kdyby chtěl režisér přímočarý akčňák povýšit na umění, což nadšeně přijímám. Záporák vypadající jako Pavel Kříž zamlada se však Nyqvistovi nevyrovná a dlouhá sekvence z klubu zůstává nepřekonána, neboť akce je nyní více rozkouskovaná a určité věci se opakují. Když jde však o film, který točí stunt-double Nea, vyzvání v něm černé pevné linky a Reeves se později setká s Fishburnem na střeše, aby prohodili pár slov o „choice“ a „the one“, telelíte se blahem. [Kino] ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Těžko uvěřit, že dvojka je o tolik lepší než jednička, ale opravdu ano. První John Wick měl velice stupidní příběh - to by ještě nevadilo, avšak on se jej jaksi snažil prezentovat jako něco, co je pro něj, jako film, důležité. Přitom stejně šlo jen o to, kolika nýmandům zvládne Keanu Reeves střelit do ksichtu z pěti centimetrů. John Wick 2 si to plně uvědomuje a prezentuje svůj děj v příjemně nadneseném a nebojím se říct, že až záměrně absurdním duchu. Přesto si však, jako film, zachovává vážnou tvář. K tomu filmu nejvíce dopomohly brilantní a místy mrazivé akční scény. Souboje jsou naprosto fantastické, jednak přehledné a jednak velmi syrové a stoprocentně realistické. Zkrátka akční bomba! A charakter Johna Wicka se po dvojce řadí mezi největší akční drsňáky. Snad by ustál i srovnání s ikonickým Arnoldem a Slyem, když budou mít svůj horší den. :) 9/10 ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Tak, jak mi přišla jednička neoriginální a začátek dvojky se nehorázně táhl i přes to, že obsahoval intenzivní akční sekvenci, od přechodu do Říma jsem se dost bavil. Konečně jsem našel něco z toho, co všechny na Wickovi tak baví. Pravidla a principy Johnova světa jsou v rámci žánru zajímavé a akční scény originální. Příběhová stránka je také o něco propracovanější a já jsem nakonec spokojený (i když jsem začátek louskal opravdu asi na šest pokusů). ()

Galerie (108)

Zajímavosti (36)

  • Keanu Reeves (John Wick) odvedl 95 procent kaskaderské práce sám. Pouze pro jedinou scénu ho nahradil kaskadér, a to když měl být sražen autem. (AffectedFace)
  • Someliér (Peter Serafinowicz) povie Johnovi Wickovi (Keanu Reeves) o zásielke z Rakúska, na čo mu ponúkne pištole značky Glock v úprave od Taran Tactical Innovations (TTI). Glock je síce rakúska značka, firma TTI je však americká, zbrane by teda neboli doručené z Rakúska. (ČSFD)

Související novinky

John Wick je miliardář

John Wick je miliardář

22.05.2023

Ačkoliv to tak po kvalitním, ale relativně nenápadném prvním filmu v roce 2014 nemuselo vypadat, ze série o nájemném vrahovi Johnu Wickovi se stal globální hit. Překvapivě se díl od dílu zlepšovala… (více)

Třetí John Wick si našel padoucha

Třetí John Wick si našel padoucha

19.01.2018

John Wick 2 loni vydělal dvakrát tolik co jednička (88 milionů vs. 171 milionů), takže se logicky dočkáme třetího dílu. Studio Lionsgate už ho stihlo oznámit na 17. května 2019 a stoprocentně ho… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

John Wick se vrátí

John Wick se vrátí

30.05.2017

Dvojka Johna Wicka vydělala dvakrát víc než jednička (88 milionů vs. 166 milionů), takže není divu, že se plánuje trojka. Režisér Chad Stahelski stále neví, jestli znovu usedne za kameru, protože… (více)

Reklama

Reklama