Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V prvním díle – nazvaném Přepadení - postarší učitelka paní Hrabánková zaklepe na dveře psychologa, aby se mu svěřila se svým příběhem. Jednou večer cestou na metro ji přepadl jakýsi mladík a ukradl jí tašku s penězi. Z loupežného přepadení se postupně stává terorizování, když žena mladíka pozná a dokonce ho ohlásí na policii. Nemá totiž bohužel žádné důkazy a mladík s ní dokonce bydlí v jednom domě. Oporou jí přestává být vlastní manžel, který zpočátku nevěří mladíkově tvrzení, že se žena chová jako zhrzená milenka. Nepotrestané zlo, které se vysmívá a stupňuje, stresuje ženu k nevydržení... Roli ženy, která sama vypátrá muže, jenž ji přepadl, a stane tak tváří v tvář zlu, nad nímž nemůže zvítězit, skvěle ztvárnila Iva Janžurová. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (60)

dr.fish 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Iva Janžurová coby učitelka na zdravotní dovolené u psychologa vypovídá o přepadení, následném patologickém vztahu k pachateli a dopadu těchto událostí na ni i na rodinu. Výborné drama, skvěle zahrané všemi zúčastněnými. Ano, řada věcí je velmi zjednodušených a některé charaktery postav (zejména ve škole) dost odfláklé, ale jinak super. Cyklus Oběti považuji za jeden z nejlepších počinů ČT v posledních letech. 85% ()

rysafi 

všechny recenze uživatele

Něco tak geniálního jsem už dlouho neviděl. Mobilní telefony byly symbolem blahobytu, všude šeď, nebo grafity nekvalitní barvy, vykrádání bytů, končila éra jednoduchých nájemných vražd. Vyrůstal jsem v té době. Herecké výkony excelentní. Scénář do mrtě! Kamera, světlo, střih, všecko perfektní. Hudba decentní. ()

Reklama

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vynikající psychologické drama, místy až thriller. Není nouze o nečekaný (nebo spíše "nedoufaný") vývoj, zvraty, překvapení. Škoda jen, že takto propracovaný scénář a skvělí herci zůstali pouze v záběru televizní kamery. Tento scénář by zvládl klidně filmové plátno a to nejen díky přesné a bravurní Ivě Janžurové a přirozeném Janu Kodetovi. ()

Markussis 

všechny recenze uživatele

Nemohu hodnotit jinak než-li plným počtem, neboť právě kdybych hodnotil jinak, asi bych si připadal jako pokrytec. Vždy když vidím takovýto tuzemský film a v něm herce, kteří kriticky a upřímně svým uměním odhalují nějakou problematiku naší společnosti, tak mám jakýsi pocit zadostiučinění. Jíři Kodet, Iva Janžurová a brilantní Vladimír Dlouhý jsou perfektní. Vladimír Dlouhý svůj part sehrál velmi tvrdě a nekompromisně a také naprosto realisticky. Vždyť ono to také ani jinak nešlo, neb mnoho takovýchto inteligentních hyen v naší společnosti jest. Úřední byrokracie je zde další velké téma a to se mi velmi líbí. Film velmi silně poukazuje na to, že právě proti této byrokracii takřka žádné zbraně neexistují a malinko tak v samotném vyvrcholení děje vybízí k takovým lehkomyslným anarchistickým myšlenkám. Tedy poškozený si již razí cestu vlastních pravidel. Scénář je sepsán velmi zručně a také stručně. Film má díky tomu dokonalé proporce. Je to velmi zapomenutý film a to je velká škoda, možná je díky svému komornímu ladění trochu nevýrazný, to je snad ten důvod. ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělý filmový počin P.Slavíka, ve kterém můžeme vidět tu nejlepší plejádu českých herců. Nelze řící, kdo z výše zmiňovaných zahrál nejlépe. Celé to byl herecký koncert ve strhujícím dramatu posazeného do "zašpiněného" sídliště, s věčně kouřícím J.Kodetem, netradičně úlisným V. Dlouhým a chybně zvoleným hudebním podkresem, který "zlodějsky" ukradl těch zbývajících deset procent do úplné spokojenosti. 90%!! ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Vladimír Dlouhý původně roli Jindřicha přijmout nechtěl, říkal totiž, že nemá rád postavy, které jsou čistě zlé. Přemluvil ho až jeho bratr Michal Dlouhý (Igor), který zde také hraje. (Lauralex)
  • Natáčení probíhalo v Praze v lokalitách Opatov a Háje. (Terva)

Reklama

Reklama