Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zdánlivě nenápadný pan Poulíček (P. Liška). Ve skutečnosti válečný hrdina, odborník na výbušniny, pak neúspěšný vynálezce, a nakonec písař na stroji v písárně, patřící jeho příteli z války. Ten přítel mu ovšem spí se ženou (T. Hofová). Už je toho moc, toho nepochopení, zrady, ponížení, toho životního pádu. Pan Poulíček se rozhodne konat. Mstít se za svůj zmarněný život a trestat. První to odnese zrádný přítel, co mu spí se ženou. Je zastřelen. Vraždu vyšetřuje vrchní inspektor Budík (J. Plesl) a jeho muži (J. Langmajer a D. Šafařík). Tentokrát však nemají vraha na konci příběhu, ale na jeho samém začátku. Je tu ovšem problém, ten vrah se zavře ve svém bytě spolu se ženou, revolverem a bednou dynamitu. To je ovšem zcela nová hra, kterou kriminalista Budík nezná, které nerozumí. Vražda je vlastně nicotná proti tomu, čím pan Poulíček vyhrožuje. Stačí malý pohyb jeho prstu a dům vyletí do vzduchu. Možná i kus ulice. Ale proč to ten člověk dělá? Je to blázen, nebo je za tím něco jiného? Co vlastně chce? Budík musí mnohé pochopit, aby ten šílený případ nějak zvládl, aby porozuměl. Nakonec se mu to samozřejmě podaří – ale ne tak úplně… (Česká televize)

(více)

Recenze (40)

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Nůůůůůdááááá!" Jak by řekl Homer Simpson. Vlastně se neřešil žádný případ vraždy, protože už byl vyřešen a magor Liška v baráku ze Sám doma mě nezajímal. Kdyby ten vynálezce chtěl, aby přijel prezident Masaryk, tak by mu Budík a spol. asi taky vyhověli, místo, aby ho odpráskli. A ty WTF scény s vyjížděním inspektora po Tereze Hofové, byly pěkně trapné. Jinak lituju všechny, kteří si nemohou zapnout na televizi titulky pro neslyšící, protože rozumět Liškovi je teda kumšt. :D ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V našich končinách spíše neobvyklý případ. Navíc jsem se těšil na Lišku. Jeho "idiotské" herectví mám rád a vizuálně nezklamal. Jenže zklamal zvukař, Liškovi nebylo téměř vůbec rozumět. Nováček s falešným knírem a snad nefalešným fotoaparátem začal krizi případu, který skončil tragicky. Bohužel scénáristicky tragicky, ale pokud je kriminalista tak hloupý, nic jiného si nezaslouží. Svatba asi nebude. ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tentokrát tvůrci zvolili hodně netradiční kriminalistický námět a musím jim pogratulovat, moc se jim to povedlo. Příběh, reálie, řešení, to vše dopadlo na jedničku. Samozřejmě - tempo je pomalé, hodně času trávíme budováním atmosféry, osobní události hlavních hrdinů tentokrát také nepřekvapivé, ale celkové vyznění včetně konce u mně zabodovalo. ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celkem solidní díl, byť opět chvílema nelogické chování pánů policistů...vyklidil bych ulici hned a sebe se ženou ať klidně odpálí. Anebo, když už dostali tu nevěrnici ven, vše vyklidit a nechat ho tam...buď mi to časem únavou vzdal, nebo by odpálil sebe a pár baráků. Samozřejmě chápu, že se tvůrci snaží udělat z Budíka člověka s mylným úsudkem...závěrečnou Liškokalypsu jsem totiž přesně čekal. ()

Karp 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po zklamání úvodních dílů jsem pár epizod vynechal. Už jsem se chtěl radovat, že E05 Pekelný stroj bude fajn, ale pak přišel závěr. Jak bylo zmíněno i v některých komentářích, opravdu zkušený komisař J. Langmajer netušil, co se stane, když P. Liška otevře skříň? A stejně tak se musím přidat k nepochopení výstřelu, kterého si nikdo nevšiml. Jako divák si říkám proč, proč a zase proč? Pavel Liška se nakrucuje před skříní s pouty na rukou a přichází závěr, který veškerou uvěřitelnost příběhu zcela přesvědčivě pohřbí. Tohle by snad opravdový policajt nikdy nedopustil... Chlap má zadrátovaný byt, pistolky u dveřích, rozesílá prskavky, ale skříň je oáza klidu a bezpečí, kterou sám pachatel může zcela bez obav otevřít. 55% ()

Galerie (17)

Zajímavosti (4)

  • Písárnu vybudovanou ve Dvoře Králové pro účely natáčení tohoto dílu vybavili filmaři osmnácti historickými psacími stroji. (Česká televize)
  • Vojáky si zahrála rota Nazdar z Klubu vojenské historie a členové klubů historických hasičů. Přes zajištění za pomoci pyrotechniků byly neplánovaně zničeny pouliční lampy. (Česká televize)
  • Premiéru zhlédlo 1,8 milionu diváků starších 15 let, čímž se seriál stal nejsledovanějším pořadem večera i celého dne. (rublik05)

Reklama

Reklama