Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Každý má své problémy. Vrchní inspektor Budík (J. Plesl) se svými dcerami, policejní agent Nováček (D. Šafařík) se svou dívkou, inspektor Havlík (J. Langmajer) s jistou dámou lehké pověsti (L. Žáčková). Ale vražda je přece jen vražda a má přednost. Tentokrát je to mladá pěkná holka jménem Kristýna, uškrcená v Malé Chuchli, tedy v Budíkově Velké Praze. Shání se po ní jiná pěkná holka, Eliška (E. Josefíková), která u ní bydlí. Vyšetřování se rozbíhá a najevo vycházejí zajímavé věci. Je tu jistý fotograf, který se kolem Kristýny točil, pak jsou tu jistí pánové, jejichž děti Kristýna učila hrát na klavír. Brzy ale vyjdou najevo i další věci. Budíkovi lidé najdou fotografie, které pocházejí z Malé Chuchle a jsou velmi zajímavé, Budíkovo policejní uvažování se rozbíhá naplno. Jde tu o vraždu pro peníze? Je to vydírání? Nebo něco úplně jiného? S mladými pěknými holkami to zkrátka není jednoduché. (Česká televize)

(více)

Recenze (47)

milos.bradik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Od začátku bylo jasné, že je v tom ta její "kamarádka" zapletená, ale tentokrát se v tom Budík a jeho tým trochu plácal, nějak jim pozdě došlo, že když dvě mladé ženské žijí takto spolu a nemají žádné pánské návštěvy, tak je to podivné. Navíc ta Josefíková se celou dobu tvářila tak, že ji měli zmáčknout hned a ono by to z ní vypadlo. ()

Amalberga odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak a dost. S tímhle seriálem jsem skončila. Zpočátku to vypadalo, že se kvalita bude jakž takž držet, jenže ono to má sestupnou tendenci. Vraha uhodne člověk hned na začátku a zbytek dílu čeká, kdy na to dojdou slavní pánové z kriminalistiky. A že jim to trvá. Kdybych hodnotila jen děj, dala bych jednu, dvě hvězdy, ale "dožral" mě způsob, jakým se v seriálu jedná se ženami. Dvě pěkné dívky v pěkném bytě? No jistě, to nemůže být v pořádku, protože jsou pěkné a mají pěkný byt, že jo. Dva pěkní muži v pěkném bytě? Žádný problém. Ve vztahu k ženám boduje i Langmajer, pardon, inspektor Havlík. Sice na každou sukni háže vilné pohledy, ale jeho malá dcera ho musí koučovat, jak vlastně ženskou sbalit. Havlík to bral původně moc doslova a kupodivu mu objekt zájmu nepadl k nohám, když ji prvně nechal sbalit poldama a pak si pro ni přijel na motocyklu. Ale jedna kytka asi zachrání vše, i když vám ji podává slizký a manipulativní šmejd. ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně slušný detektivní příběh i docela vtipné dění kolem rodin hlavních postav. Příběh zavražděné dívky je sice od začátku divákovi znalému detektivek zcela jasný a Eva Josefíková hraje tu svou podezřelou tak podezřele, že jen blázen by si myslel cokoli jiného. Ale to nevadí. Příběh byl slušně vymyšlen, hlavní hrdina si konečně prosadil svou a taky něco předvedl ze svého kriminalistického umění. Dobré byli vedlejší postavy, Melíšková rozhodně potěšila. Jen tak dál. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když na začátku Josefíková držela vázu, jako by šlo o její život, tak jsem si hned říkal, že v ní odnáší nějaké důkazy... Stejně tak se komplexně od začátku chovala dost divně, a bylo jasné, že její postava je dost podezřelá. Tady by to chtělo ještě zapracovat, ale na to už je asi pozdě... Tenhle díl by ale přišel takovej nejvíc pohodovej a příjemně ubíhajicí. Plesl se taky konečně chová i jako skutečný komisař, a reálně vyšetřuje a konfrontuje podezřelé. ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhodně zatím nejlepší díl. Chválím LGBT+ zápletku, která u nás ve filmech z období První republiky není vůbec obvyklá, přestože tenkrát, stejně jako nyní, se lesby a gayové ve společnosti vyskytovali (jen se ke své orientaci nemohli veřejně hlásit nebo by byli postihováni zákonem). Bohužel byl však zajímavý případ odsunut až na druhou kolej kvůli vztahovým problémům vyšetřovatelů a jejich okolí (nezajímaví Nováček a Budíkova dcera) a to mi brání dát vyšší hodnocení. 2,5*. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (4)

  • Premiéru čtvrtého dílu zhlédlo 1,99 milionů diváků starších 15 let. Epizoda byla nejsledovanějším pořadem večera a zároveň celého dne. (rublik05)
  • V této epizodě jsou hned 2 chyby. Zatímco v kleci je kanárek, divák slyší hlas papouška vlnkovaného neboli andulky. Při kontrole lístků v tramvaji je pak na jízdenkách vidět velké písmeno D, tak byly označovány dětské jízdenky, na lístcích pro dospělé žádné písmeno nebylo. (Evusja)
  • V epizodě můžeme zaslechnout cizí slova jako: „plezír“ – to je zkomolenina německého Pläsier, tedy potěšení. Další slovo je „Wenzelsplatz“, německé pojmenování pro Svatováclavské náměstí, tak se totiž jmenovalo dnešní Václavské náměstí. Slovo „štráfek“, pravděpodobně z německého slovesa streifen, tedy dotknout se, zasáhnout – jednalo se o pojmenování frajera, štramáka, sekáče. Pak tu máme slovo „lábuž“ ze slova labužírovat, původem ze staročeského labuziti – mlsati. (sator)

Reklama

Reklama