Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na břehu řeky byly nalezeny ženské šaty. Ukazovaly na neznámou sebevražedkyni, teď kdesi plovoucí v proudu řeky. Nebo snad ukazovaly k vraždě? Nebo je to všechno jen nějaký nevinný omyl? Vrchní inspektor Budík (J. Plesl) má o čem přemýšlet. Šaty pomohou určit totožnost ženy, která je měla na sobě. Jistá Heda Štanglová, mladá žena pekaře (M. Taclík), zmizela beze stopy. Sebevražda je jistě možná, uvažuje Budík, ale která sebevražedkyně by se před skokem do vody svlékala. Je to vražda, říká mu instinkt, a brzy narazí na první konkrétní stopy. Mladá pekařova manželka měla milence, prozradí mu Hedina kamarádka. Je to inženýr, pan někdo (P. Neškudla). Co když mu její láska byla nepohodlná a on se jí chtěl zbavit? Ale to byl jen jeden z možných motivů, kterými se Budík a jeho muži zabývali. Tělo mladé ženy stále skrývala řeka, ať se snažili hledat jak chtěli… (Česká televize)

(více)

Recenze (39)

Aniki

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mno, jemně řečeno, ani někteří herci ve vedlejších rolích nemohou tuto podivínskou krimi sérii zachránit. Teď mám na mysli třeba Taclíka. Každopádně zpříjemnit jí, to tedy zatraceně mohou a tady zas narážím na neskutečně sexy Bokovou (bože, ta ňadra). Jinak jsem v tomto díle zaznamenal konečně celkem vydařené komické repliky a scény. Vede ta s Jenovéfou a mýdlem u necek: „...upsss!”, pak celkem vtipné narážky Budíka na Nováčka, vyřčené ve voze při transportu zadrženého, kde se jedná o kápnutí božské, stran vztahu s jeho dcerou a v neposlední řadě pojídání mastnotou nasáklé klobásy v zájezdním hostinci...výstřik tuku byl ukázkový a k popukání. Se samotným dějem a zločinnou zápletkou už je to samozřejmě horší a nejvíc jsem se asi styděl při té závěrečné svatební taškařici, kdy jistě velmi "empatický" primátor pronesl kozomrdí větu o tom, jak se bude příběh a fotografie dobře vyjímat v tisku vzhledem k volbám. Toto bych na svém sobáši určitě slyšel moc rád. ()

Mallinali

všechny recenze uživatele

No já vraha bohužel odhadl hned na začátku. Už zase. Tentokrát kvůli tomu, že Taclík seřval bez vysvětlení svoje podřízený, ti si říkali ze je fakt nějak divnej a teprve potom se Taclík dozvěděl o zmizení své ženy. To bylo dost podezřelý a přitom to tam vůbec nemuselo být, takže autory opět nechápu. Ale to dělají furt. V minulých dílech se úchylný učitel v rámci nedorozumění vyděsil, že ho kriminalisté viděli, Josefíková se v jiným díle chovala tak podezřele, že to bilo do očí jako růžová tanga na Žižkovi a třeba v prvním díle se zas hrozně podezřele choval mladý bolševik se svou milou. Logika a neschopnost vyšetřovatelů jsou celkově největší nepřítel tohoto seriálu, vrcholem byl minulý díl, po kterém bych nedal pánům ze čtyřky hlídat ani přechod. Navíc tam uprostřed akce bez vysvětlení jezdili domu, na rande, na pivo... A mimochodem, občas by bylo fajn, kdyby se aspoň dovyprávěli načatý příběhy. Tady vyšla do ztracena buzerace bohatý rodiny, minule pozvání Bartošky na kobereček, v druhém díle zmizel celý konec vyšetřování atd. ()

Reklama

milos.bradik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdyby si odpustili ty odbočky do soukromí, tak by to jako kriminálka ještě šlo, ale ten Denis Šafařík jako Nováček s tou Budíkovou dcerou působí až trapně, vypadají jako děcka z mateřské školky, která si hrají na milence a teď se k tomu přidala ještě ta druhá dcera, která se zapletla s jakýmsi anarchistou, což u aristokratky je zvlášť na pováženou. ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No tak mělo to nějakou strukturu detektivky, na rozdíl od minulého dílu a hrál tam Štěpán Kozub, i když asi tak minutu. Jinak to byla, jako obvykle u tohoto seriálu, nuda s nezajímavými vsuvkami z osobního života vyšetřovatelů na úkor vyšetřování. A ten závěr se "svatbou" prostitutky a inspektora v nemocnici a se svědkyní - milenkou ženicha, to byl dobrej bizár. 1,5*. ()

adaben 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zápletka vcelku průhledná, a navíc nedovyprávěno, jestli vrchnímu komisaři nenastaly problémy, když stopa do bohaté rodiny byla falešná. Ale herecky slušně zahráno, a pravda potěší, že i v menších rolích jsou dobří herci (Novotný, Chramostová, Boková, Kozub i primátor Baxa aj.). a také potěšilo využití krásné budovy vodárny v Podolí (jestli se nepletu). ()

Galerie (21)

Zajímavosti (4)

  • Ve 49. minutě přichází pekař Štangl (Marek Taclík) se zdravýma rukama, má zástěru uvázanou uprostřed a je mu malá, tak kličku tvoří jen nepatrný cancour. V 50. minutě má v detailním záběru pekař jizvu na hřbetě levé ruky a v dalším detailním záběru na ruce má zástěru zavázanou na straně velikou kličkou. (aquacam)
  • Premiéru sledovalo téměř 1,9 milionu diváků starších 15 let (podíl 41 %), což byl nejlepší výsledek večera i celého nedělního dne. (rublik05)
  • Historickou pekárnu našli lokační v Černčicích a na pečení si filmaři domluvili odborného poradce. (Česká televize)

Reklama

Reklama