Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na břehu řeky byly nalezeny ženské šaty. Ukazovaly na neznámou sebevražedkyni, teď kdesi plovoucí v proudu řeky. Nebo snad ukazovaly k vraždě? Nebo je to všechno jen nějaký nevinný omyl? Vrchní inspektor Budík (J. Plesl) má o čem přemýšlet. Šaty pomohou určit totožnost ženy, která je měla na sobě. Jistá Heda Štanglová, mladá žena pekaře (M. Taclík), zmizela beze stopy. Sebevražda je jistě možná, uvažuje Budík, ale která sebevražedkyně by se před skokem do vody svlékala. Je to vražda, říká mu instinkt, a brzy narazí na první konkrétní stopy. Mladá pekařova manželka měla milence, prozradí mu Hedina kamarádka. Je to inženýr, pan někdo (P. Neškudla). Co když mu její láska byla nepohodlná a on se jí chtěl zbavit? Ale to byl jen jeden z možných motivů, kterými se Budík a jeho muži zabývali. Tělo mladé ženy stále skrývala řeka, ať se snažili hledat jak chtěli… (Česká televize)

(více)

Recenze (39)

adaben 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zápletka vcelku průhledná, a navíc nedovyprávěno, jestli vrchnímu komisaři nenastaly problémy, když stopa do bohaté rodiny byla falešná. Ale herecky slušně zahráno, a pravda potěší, že i v menších rolích jsou dobří herci (Novotný, Chramostová, Boková, Kozub i primátor Baxa aj.). a také potěšilo využití krásné budovy vodárny v Podolí (jestli se nepletu). ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vlastně ani o pekařině to pořádně není... A to vysvětlení - v tomto seriálu použité už podruhé –, že se pachatel někam vloupal, aby tam nechal stopu pro natvrdlé detektivy, to už si ze mě tvůrci dělají srandu, ne? ... A vtípek s klobásou ukradli tvůrci z Comebacku? A ten konec v nemocnici je z Cimrmana? ()

Agatha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Díval jsem se jen a pouze kvůli paní Chramostové, která byla i ve své poslední roličce skvělá jako vždycky. Jinak bohužel další nudný a strnulý díl. Chybí tomu šťáva, život, energie, přirozenost - pojmenujte si to jak chcete. Aby si divák nějaký seriál oblíbil, musí si oblíbit postavy a zde se mi to prostě nedaří a nedaří. ()

topi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdyby kolem samotného vyšetřování nebylo tolik debilní a zbytečné vaty, tak by to nebylo tak zlé. Ale to bych se furt opakoval. Jako celek je to natahovaná telenovela. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chlupy a výstřih Jenovéfy převálcovaly i více než devadesaátiletou paní Chramostovou v její poslední roli. Zde rád kvituji, že ve vedlejších rolích hrají opravdoví herci. Případ by byl docela milý, takový pohodový. Nebýt zbytečných odboček k rodinným poutům policistů, navíc s anarchistickou zápletkou, která se asi povleče i dále a bude rušit ještě více. Stejně jako lkající sestřička u svatebního lože s primátorem Baxou. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebýt bočního příběhu, který ke konci navodí přeci jen trochu chuti do dalšího příběhu, dostali bychom tuctový příběh zmizelé ženy, podezřelého milence a ke konci příběhu očekávaného vraha. V příběhu chyběla postava inspektora Havlíka, který sice minule přežil výbuch v bytě, ale léčení přeci jen nějakou dobu zabere. Jeho vtípky příběhu dodávali šmrnc, to tu teď hodně chybělo. Průměr. ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No tak mělo to nějakou strukturu detektivky, na rozdíl od minulého dílu a hrál tam Štěpán Kozub, i když asi tak minutu. Jinak to byla, jako obvykle u tohoto seriálu, nuda s nezajímavými vsuvkami z osobního života vyšetřovatelů na úkor vyšetřování. A ten závěr se "svatbou" prostitutky a inspektora v nemocnici a se svědkyní - milenkou ženicha, to byl dobrej bizár. 1,5*. ()

Disease 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tentokrát naprosto bez výhrad. Seriál je díl od dílu lepší. Mezi Budíkem a Nováčkem to funguje naprosto parádně a Rudla sice leží v nemocnici, ale ve finále to ještě převálcuje. Jsem zvědav i na pokračování anarchistické linie. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tři hvězdy za poslední roli Vlasty Chramostové, pro kterou si režisér Brabec dojel do domova důchodců. Případ zmizelé manželky mlynáře Taclíka byl určitě smysluplnější než minulý bomberman Liška, ale že by to byla nějaká krimi zápletka hodná námahy scénáristy se moc říct nedá. Štěpán Kozub vytasil hereckou kreaci z Případů prvního oddělení a stačilo mu to, Langmajer celý díl jako ležák, Plesl jeden přimračený výraz ve tváři a Bartoška je tam úplně zbytečný. Trošku jihnu při romantických chvilkách Šafaříka a Pavlovičové, ale tak nějak se rozplývají naděje, které jsem do tohoto drahého, dobového, krimi seriálu vkládal. ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celý díl absolutně průhledný a naprosto předvídatelný. Ostatní dějové linky nezajímavé a zbytečně překombinované, samotný případ nudný a strašně zdlouhavý. Natahování napětí mezi Jardou Pleslem a Denisem Šafaříkem už je vyloženě trapný a stupidní plot twist s druhou dcerou všemu nakonec nasadil korunu. Tragédie, i když od televize jsem zatím ještě neodešla. Jedna a půl hvězdičky. ()

Reklama

Reklama