Reklama

Reklama

Zlo s lidskou tváří

  • USA Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile (více)
Trailer 1

Příběh jednoho z nejznámějších a nejmilovanějších sériových vrahů historie, Teda Bundyho. Překvapivým vypravěčem strhujícího filmu je Bundyho přítelkyně, která s ním v době vražd žila pod jednou střechou a o jeho hrůzyplné činnosti neměla ani potuchy. Až postupně zjišťuje, že muž, s nímž vedla láskyplný rodinný život, je jedním z nejhledanějších a největších monster Ameriky. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (342)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Málo temné. Film neukazuje motivy ani nijak nezobrazuje vrahovu mysl. 1) Nezajímavý scénář a neumělá režie se podepsaly na snímku, jehož tři hvězdičky drží jen díky atraktivnímu tématu._____ 2) Zde nepříliš přitažlivý 32letý Zac Efron (vrah Ted Bundy) mi přijde (v tomto snímku) podivuhodně podobný Vojtovi Kotkovi (ve tváři). Znamená to něco?_____ 3) No každopádně už vím, jak se balí holky. Dostanu se ven, koupím si dům, Mercedes a psa. Už ho slyším štěkat. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

poměrně vydařené retro,které se snaží přinést události jedné fáze Bundyho života z jiného a celkem netypického pohledu.Vlastně by to i mohlo celkem slušně fungovat pokud by se jednalo o fikci.Ve chvíli kdy jde ale o interpretaci skutečných událostí (a dle dochovaných záznamů dost věrnou) a divák ví co byl Bundy zač je celkem problém se do toho všeho vžít a nebo mu nedej bože fandit.Efron je nicméně překvapivě velmi dobrý,Lily Collns pak využívá svého talentu ve všech filmech kde "stárne" vypadat pořád úplně stejně...60% ()

Reklama

BoPo 

všechny recenze uživatele

Zlo s lidskou tváří postráda emócie. Či už kladné, alebo záporné. Vidieť masového vraha rozmerov Teda Bundyho a mať dojem ako z tuctového filmu z prostredia súdu je známkou zabitia potenciálu. Celý film prezentuje hlavne Tedov pohľad na udalosti. Jeho manipulovanie s ľudmi a sebavedomie. Čo však úplne absentuje je samotné vraždenie. Chápem, keďže sa celý film tvorcovia snažili držať všetky dôkazy v rovine 50/50, tak ani vraždenie ukázať nemohli. Účasť mien typu Haley Joel Osment, Jim Parsons a John Malkovich bola len marketingom. Najväčší potenciál zaujať mala vlastne Tedova skoro manželka, lenže Joe Berlinger hold nie je David Fincher. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Zajímavě uchopený a úspěšně zrealizovaný profil šílence, schopného skrýt svoji skutečnou osobnost takřka i sám před sebou. Film neukáže jedinou Bundyho vraždu a zobrazuje pouze jeho klamlivou “normální” polohu. Nebýt dvou náznaků temné povahy, vypadalo by to, že snad chce jeho justiční obvinění popřít. Zábavný je Efronovým výkonem, portrétem Bundyho lišácké obratnosti studenta práv v soudní síní. A emocionální je příběhem jeho přítelkyně, rozervané vnitřním konfliktem mezi zamilovaností a pochybami/obavami, že by se mohla mýlit ve víře v jeho nevinu. Právě tato situace její postavy je dramatickým motorem filmu. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

S filmy ze soudních procesů se nám v posledních letech roztrhl pytel a tento film je jeden z těch lehce průměrnějších. Do konce filmu nevíme, jestli je souzený člověk vinný, nebo není, napětí postupem času stoupá a vidět samotného obžalovaného zároveň jako svého obhájce je dost zajímavé. Současně je zde zfilmování pojato z druhého konce, a to ze strany běžného rodinného života Teda Bundyho a jeho následného odvedení a fráze "s lidskou tváří" by se dala aplikovat i na tento způsob vyprávění. Film stojí z většiny svého úspěchu jednak na skutečných událostech, ale hlavně na výkonu Zaca Efrona, kterému tahle role prostě skvěle sedla a vlastně si v ní ani nedokážu představit nikoho jiného. Potěší i sekundující Lily Collins, John Malkovich a další známé tváře. Ve výsledku jsem se vůbec nenudil, jak jsem se původně bál, film ubíhal rychle a v druhé polovině soudního procesu bylo šikovně až do konce budované napětí okolo finálního verdiktu. Dlouho odkládaná záležitost, která určitě diváka nezklame, ale nemůžu říct, že by mě to vyloženě radostí házelo z křesla. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (15)

  • Film bol zakázaný na územiach Kuvajtu a Ománu. (chesterko)
  • Název filmu se objeví až během závěrečných titulků. (noelcoward73)
  • V cca 52. minutě, když Tedovi (Zac Efron) ve floridské věznici dělají, tak trochu násilím, fotografie chrupu, hraje začátek písně „The Four Horsemen“ od kapely Metallica z jejich debutové desky „Kill 'Em all“ (1983). Frontman, kytarista a spoluzakladatel kapely James Hetfield se mihne v úvodu filmu v cameo roli policisty. (Haymar)

Reklama

Reklama