Reklama

Reklama

Zlo s lidskou tváří

  • USA Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile (více)
Trailer 1

Příběh jednoho z nejznámějších a nejmilovanějších sériových vrahů historie, Teda Bundyho. Překvapivým vypravěčem strhujícího filmu je Bundyho přítelkyně, která s ním v době vražd žila pod jednou střechou a o jeho hrůzyplné činnosti neměla ani potuchy. Až postupně zjišťuje, že muž, s nímž vedla láskyplný rodinný život, je jedním z nejhledanějších a největších monster Ameriky. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (342)

misterz 

všechny recenze uživatele

Oceňujem takmer doslovné skutočné pasáže dialógov a scén z Bundyho života prenesené do filmu. Z tohto pohľadu ide o naozaj reálne pôsobiaci životopisný film s mnohými informáciami zo života tohto masového vraha. Na druhu stranu si ale myslím, že je smutné glorifikovať čisté zlo a narušenú chorú myseľ a pritom na tých, čo sa pričinili o Bundyho dolapenie a odsúdenie, sa už dávno zabudlo. Ale meno Ted Bundy, to bude žiť tuším naveky. Nuž darmo, nie bez príčiny sa hovorí, že dejiny píšu zlí ľudia. Inak tým dievčatám sa čudujem, že im z tak ťažko psychicky chorého človeka vlhli nohavičky. Asi to niečo hovorí o prírodnom živočíšnom výbere, neviem. Film zaujímavý, obsažne bohatý, no mal pár hluchých miest, ktoré sa mi zdali zbytočné. Lepší priemer. 65/100 ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Príbeh neslávne slávneho Teda Bundyho, o ktorom kolovali desiatky mýtov a legiend. Vinný, či nevinný? Chladnokrvný vrah, či obeť systému? A presne na týchto hranách balansuje celý osud sympatického Teda, ktorého priam znamenito zahral Zac Efron (kto by to bol povedal, že sa z neho vyvinie takýto kvalitný herec?). Musím uznať, že samotná kostra príbehu nebola ani náhodou až tak pôsobivá ako samotné spracovanie a narábanie s kontrastami, ktoré vytvárali neustále pochybnosti o Tedovej (ne)vine. Gradácia deju to ešte celé o kus vylepšilo. Film ma bavil oveľa viac ako som prvotne čakal, pretože podľa popisu to nebol zrovna môj šálok kávy. A presne toto mám rád, keď film milo prekvapí. Zac & Lily boli vynikajúci, ale samozrejme aj ostatné postavy. Výborné, takmer 5*. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

No pre mna bol lepsi Ted Bundy Michael Reilly Burke, z Ted Bundyho z 2002 roku. kazdopadne toto je len priemer, rezia je cira rutina, rezisera akokeby horory a boj dobera so zlom nezaujimal. Herecke vykony plane, ta sudna cast ma dokonale nudila ......ze neukazali ani jednu vrazdu je mi suma fuk, nejsem jaxi na zabijanie ... len aspon ta atmosfera mohla byt lepsia .... priemerna podivana . 50 % ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA Tržby Celosvetovo $10,212,430▐ Mohlo to dopadnúť všelijak a asi najlepšie tento film vystihuje názov. Zac Efron opäť v úlohe ktorá mu sedí a dokáže to utiahnúť. Je to podané na takého ohavného seriálového vraha s nadhľadom, citom, až nevšednou namotávacou perspektívou akoby s tými zločinmi ani nemal čo dočinenia. Takže pohľad diváka je doslova nestranný a nemôže z jasnou hlavou povedať že toto je to ohavné monštrum, proste vypadá ako geniálny človek čo vie manipulovať s ľudmi. /60%/ ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Je mladý, šarmantní, vzdělaný, okouzlující a taky občas zabíjí ženy. Ted Bundy byl jeden z nejděsivějších sériových vrahů Ameriky, ale tomu, co dělá, dlouho odmítali věřit jeho nejbližší i velká část americké veřejnosti. A Zlo s lidskou tváří ukazuje, že to je vlastně docela pochopitelné… Zac Efron předvádí velmi dobrý herecký výkon a Joe Berlinger si dovede s diváky celkem chytře hrát, bohužel filmu někdy v půlce dojdou nápady a začne se stávat zbytečně průhledným a popravdě i trošku nedůvěryhodným. Což je docela škoda. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (15)

  • Anglický název filmu je reálný citát, který pronesl soudce během soudního procesu s Bundym (Zac Efron). (Grimaldi)
  • V cca 52. minutě, když Tedovi (Zac Efron) ve floridské věznici dělají, tak trochu násilím, fotografie chrupu, hraje začátek písně „The Four Horsemen“ od kapely Metallica z jejich debutové desky „Kill 'Em all“ (1983). Frontman, kytarista a spoluzakladatel kapely James Hetfield se mihne v úvodu filmu v cameo roli policisty. (Haymar)
  • V čase 1:37:20 ukazuje Liz (Lily Collins) Tedymu (Zac Efron) fotku jedné z obětí. Pravděpodobně jde o reálnou fotografii. Na fotografii má dívka na sobě světle modré kalhoty. V následném flashbacku, ve kterém se Ted doznává k jedné vraždě, má dívka kalhoty plátěné v béžové barvě. (randycz)

Reklama

Reklama