Reklama

Reklama

Zlo s lidskou tváří

  • USA Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile (více)
Trailer 1

Příběh jednoho z nejznámějších a nejmilovanějších sériových vrahů historie, Teda Bundyho. Překvapivým vypravěčem strhujícího filmu je Bundyho přítelkyně, která s ním v době vražd žila pod jednou střechou a o jeho hrůzyplné činnosti neměla ani potuchy. Až postupně zjišťuje, že muž, s nímž vedla láskyplný rodinný život, je jedním z nejhledanějších a největších monster Ameriky. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (342)

dom156 

všechny recenze uživatele

Zvláštně ne chronologicky postavená dějová linka mě dobrou půlku filmu mátla, což je ale můj problém nikoliv filmu. Konečně Efron vyzrál v herce, kterého nemusím mít zaškatulkovaného pouze jako floutka z tanečních filmo-nemyslů. Jedná se o poměrně citlivě podaný příběh člověka, který si nezaslouží pro to, co udělal, ani zmínku v dějinách čehokoliv. Bohužel opět žádná významná nadstavba v podobě práce s kamerou, zvukovým doprovodem apod., proto dávám jen průměrné hodnocení a skutečně lehoulinké doporučení. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Film snažící se být áčkovým, ačkoliv za použití béčkových hereckých výkonů (krom Collins, která jakž takž byla uvěřitelná), takže se děj řeší prostřednictvím událostí, nežli prostoru jednotlivým emocionálním projevům. Nicméně působivé je pojetí vraha očima přítelkyně potažmo veřejnosti, kdy nikdo de facto nevěděl, zdali opravdu vraždil. Šarmantní muž s takto něžným působením by přece nemohl zabíjet. Pokud režisér chtěl ukázat, jak se vrah viděl sám, tak se mu to povedlo, ale bohužel jen jednostranně, chybí právě to, co popisuje název filmu. ()

Reklama

k4n9ur 

všechny recenze uživatele

Film mohl být klidně o 20 minut kratší. Ze žánrů bych asi vyjmul ten “thriller”, ale budiž. V oněch 70. letech by to bylo pouze drama a nanejvýš krimi, ale možná naštěstí už to dneska máme konkrétnější. Nicméně žádné vraždy tam nečekejte, snad jednu. Takže je film i pro slabší povahy, ale zase lepší než krvák. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Je znát, že Joe Berlinger se dal na mnohaletou dráhu dokumentů, ve kterých se docela i našel. Zlo s lidskou tváří je ale i tak velice slušné drama o jednom z řady sériových vrahů Ameriky. Jen musíte přijmout fakt, že film obsahuje obrovské množství viditelně přesných informací, ale i skutečnosti, že je vyprávěn jako faktická knížka, než-li příběh plný vypjatých a do filmu se hodících scén. I tak je ale Zac Efron neuvěřitelný a zíral jsem, do čeho se to pustil...a hlavně, jak to zvládl. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

S filmy ze soudních procesů se nám v posledních letech roztrhl pytel a tento film je jeden z těch lehce průměrnějších. Do konce filmu nevíme, jestli je souzený člověk vinný, nebo není, napětí postupem času stoupá a vidět samotného obžalovaného zároveň jako svého obhájce je dost zajímavé. Současně je zde zfilmování pojato z druhého konce, a to ze strany běžného rodinného života Teda Bundyho a jeho následného odvedení a fráze "s lidskou tváří" by se dala aplikovat i na tento způsob vyprávění. Film stojí z většiny svého úspěchu jednak na skutečných událostech, ale hlavně na výkonu Zaca Efrona, kterému tahle role prostě skvěle sedla a vlastně si v ní ani nedokážu představit nikoho jiného. Potěší i sekundující Lily Collins, John Malkovich a další známé tváře. Ve výsledku jsem se vůbec nenudil, jak jsem se původně bál, film ubíhal rychle a v druhé polovině soudního procesu bylo šikovně až do konce budované napětí okolo finálního verdiktu. Dlouho odkládaná záležitost, která určitě diváka nezklame, ale nemůžu říct, že by mě to vyloženě radostí házelo z křesla. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (15)

  • Anglický název filmu je reálný citát, který pronesl soudce během soudního procesu s Bundym (Zac Efron). (Grimaldi)
  • Ted Bundy byl sériový vrah, násilník a nekrofil a za své činy byl 24. 1. 1989 ve věznici na Floridě popraven v elektrickém křesle. Dokonce byl spuštěn ohňostroj po jeho smrti. (ARI50)

Reklama

Reklama