Reklama

Reklama

47 metrů

  • Velká Británie 47 Meters Down (více)
Trailer 1

Dovolená je prý ideální čas k tomu, aby člověk vyzkoušel nové věci – zážitky na hony vzdálené těm, které zná z každodenního života. Takhle aspoň Kate (Claire Holt) přesvědčila svou sestru Lisu (Mandy Moore), aby se v chatrné kovové kleci ponořily pod hladinu oceánu a ocitly se tváří v tvář velkému bílému žralokovi. Na dovolenou v Mexiku se dvojice vydává jen chvíli poté, co si Lisa prošla bouřlivým rozchodem. Jedním z důvodů, proč ji bývalý partner opustil, byla i údajná Lisina nudná povaha, proto jí přijde celkem vhod, když se v baru seznámí s Benjaminem (Santiago Segura)‚ a Louisem (Yani Gellman), kteří obě dívky přemluví, aby se společně vydaly za životním zážitkem na moři. Když se ale jejich klec odtrhne od lodi a prudce míří ke dnu, sestry se ocitají v pasti obklopené zuřivými žraloky. A kyslík zatím rychle ubývá… (Bontonfilm)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (361)

Fr 

všechny recenze uživatele

„MÁM STRACH. CO KDYŽ PŘIPLAVOU ŽRALOCI...“ /// Je třeba přetrpět úvod. 15 minut a pak jdeme k vodě. Kikiny (dvě) vlezou do klece a … všude samý ryby. Pak se to posere (né… ryby zůstanou…) a máme tady boj o přežití s uklidňujícím(?) zvukem bublinek…STRAŠNĚ SE BOJÍM! UMŘEME TADY!... Žralok nebo vzduch? Poslouchat ty kecy a bědování je votrava. Tvůrcům patří dík za pokus o překvapivej konec, ale i to je tzv. v uvozovkách. Pod vodou hezký, vobčas i dramatický, v hlavní roli místo žraloka kyslík (neboj, i ty příšery se tady mihnou), ale jinak to moc nepřekvapuje a vobčas votravuje. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Miluju, když holka řve „bože můj, je vobrovskej!“. 2.) Často si představuju, jak mně dochází vzduch… a když se uklidním… připlave žralok. 3.) Thx za titule „lokeš“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Budeme-li se bavit o tom kovovém zařízení s příkrmy, které spustila posádka lodi do moře, nezbývá nic jiného, než zalitovat, že jim to žralok nesežral i s navijákem.. Sestry, co si musí něco dokázat, neztrácejí kyslík zbytečnými řečmi, když ten začne docházet (což nám ukazuje digitální měřák), tak to musí ještě publiku sdělit, aby v tom měli všichni jasno a technických aspektů potápění se to drží tak striktně, že jsem jen čekal, kdy se z magické hlubiny vynoří delfín s Jacquesem Mayolem a dají skrze svá ústa těm dvěma vzduch z vlastních dýchacích orgánů. Ano, je to chvílemi napínavé (tomandandy) a žraločí nenažranost částečně vysvětlí závěrečná scénáristická finta, ale na rozdíl od realistického The Reef v tom většinu času vidím jen přihlouplé plácání na dně nádrže plné brokolice.. Scházel mi epilog, kdy by Stuart Lise sdělil, že to nemyslel vážně, když jí řekl, že je nudná, ale stejně se s ní rozejde, protože má velký zadek.. ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Skoro padesát metrů pod hladinou, v kleci, bez kyslíku, se žralokem za prdelí. Jeden by řekl, že nelze udělat víc pro umlčení ženy, jenže to neznáte Lízu s Kačkou! Tyhle holky se spolu dokážou bavit i se zadrženým dechem aneb kecy v kleci. Nad některými jejich rozhodnutími by sice kroutil hlavou i rejnok, ale ve výsledku je to asi tak o čtyři hvězdičky lepší, než kolik byste od filmu s tématikou žraločí turistiky čekali. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Velmi milé překvapení a konečně zase něco z animal hororu. No, i když on je to spíše (po většinu stopáže) survival thriller než horor, protože staví víc na atmosféře než na počtu krmení. Krev a gore (po většinu) filmu chybí, což může být snad jedinou malou výtkou, takže nečekejte žádný slasherovský hody. Celkově tvůrci dle mýho prokázali dost zručnosti a invence ve smyslu "za málo peněz slušná porce zábavy". Hlavně v úvodu díky šikovně zvolené zápletce pracují skvěle se střihem, takže vůbec nepotřebují používat digitální bordel. Živá bestie je prostě živá bestie. V závěru se divák dočká všeho, takže pokud nebudou Shallows lepší, dám sem klidně pak pětku. Zatím pendovaná čtyřka. 80% Update po Shallows: Zvyšuju na plnej a doporučuju! ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Skvělý klaustrofobní thriller se žraločí tematikou...v té kleci bych nejspíš zešílel (samozřejmě ne, páč bych do ní nevlezl). Původně jsem zvažoval mezi třemi a čtyřmi hvězdami, ale za povedený konec musím jednu přihodit. A taky mám rád jakýkoliv příběh z mořských hlubin, i když je mi jasné, že většinu filmu natočili v mělkém zatopeném lomu, ale nechť... Místy opravdu napínavé a strašidelné, hlavně v momentech, kdy člověk čeká, co se ze tmy vynoří (jistě, žralok). Samotní žraloci jsou věrohodní, čemuž napomáhá i šedá modř přecházející až do temnoty, počítačové efekty nejsou do očí bijící. A dojde i na krvavé útoky! I když s každou drobnou rankou a následnou krví jsem čekal okamžitý útok, tak čekání bylo o to mučivější. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (11)

  • Klec má své světlomety odpojené od zdroje napájení, přesto však stále svítí. (BMW12)
  • Aby se napodobili organismy nalezené pod vodou, byla do nádrže přidána jemně nasekaná brokolice. Mandy Moore řekla, že po několika týdnech to bylo docela nepříjemné. Porovnávala to dokonce s natáčením uvnitř polévky. (ČSFD)

Reklama

Reklama