Reklama

Reklama

47 metrů

  • Velká Británie 47 Meters Down (více)
Trailer 2

Dovolená je prý ideální čas k tomu, aby člověk vyzkoušel nové věci – zážitky na hony vzdálené těm, které zná z každodenního života. Takhle aspoň Kate (Claire Holt) přesvědčila svou sestru Lisu (Mandy Moore), aby se v chatrné kovové kleci ponořily pod hladinu oceánu a ocitly se tváří v tvář velkému bílému žralokovi. Na dovolenou v Mexiku se dvojice vydává jen chvíli poté, co si Lisa prošla bouřlivým rozchodem. Jedním z důvodů, proč ji bývalý partner opustil, byla i údajná Lisina nudná povaha, proto jí přijde celkem vhod, když se v baru seznámí s Benjaminem (Santiago Segura)‚ a Louisem (Yani Gellman), kteří obě dívky přemluví, aby se společně vydaly za životním zážitkem na moři. Když se ale jejich klec odtrhne od lodi a prudce míří ke dnu, sestry se ocitají v pasti obklopené zuřivými žraloky. A kyslík zatím rychle ubývá… (Bontonfilm)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (361)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

No páni, film za pár babek, natočený v nějakém zaflusaném bazénu, a jaké je to sugestivní, klaustrofobické a hustoatmosférické drámko. Možná, že při jeho sledování budete chvílemi podvědomě zadržovat dech, abyste šetřili vzduchem a nezačali se topit. A další plus - v tomhle případě se fakt nemusíte obávat, že byste si k hrdinkám vytvořili nějaký vztah a trpěli soucitem s nimi, nebo tak podobně. Obě dvě ségry jsou totiž vymaštěné slepice, hlavně starší Lisa. Ale to by vám na druhou stranu nemělo zabránit v tom, abyste se trochu zamysleli nad podstatou života vezdejšího, a začali si vážit tak všední a samozřejmé činnosti, jakou je obyčejné lidské dýchání. Aspoň já jsem na tohle téma srovnatelně intenzivně uvažoval naposledy někdy ve dvanácti, při četbě Verneova 20 000 mil pod mořem. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Letos je pro žraloky celkem hojný. První Shallows byl sice o krapet lepší ale tenhle film má jeden trumf který napíšu později.Opět jako Shallows film začíná pomalu, ale jakmile se dvě sestry dostaly pod hladinu tak je tu hodně dobrý boj o přežití. Film se sice snaží dost táhnout ale je dostatečně napínavý. Co mi hodně vadilo byla strašná uječenost sester, chápu že byly v panice ale z toho pištění mě bolela po chvíli hlava. Ten trumf o kterým jsem psal, je ten konec, zatraceně dobře natočený a kurňa napínavý, když jedna ze sester rozsvítí světlici a okolo všude žraloci jsem pomalu nedýchal. A finální scéna byla hodně depresivní. Dobrý film kterýmu bych dal 3* ale díky konci dávám slabší 4*. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Dvě sympatické slečny na dovolené v Mexiku skončí při prohlídce žraloků uvězněny v malé kleci na dně oceánu s docházejícím kyslíkem a se žralokem kolem. Slušný nápad,hezký vizuál. dvě postavy, spousta napětí a hutné atmosféry a hlavně živý žralok ( žádná digi sračka), kterému se daří diváka i slušně polekat a rozhodně jde z něj respekt. Krve je zde poméně, ale v závěru i na to lehce dojde. Spokojenost a kdo rád animal survivaly, neměl by si film nechat ujít. Story 5/10, Atmosféra 7/10, Gore 4/10, Vizuál 7/10, Akce 7/10, Napětí 7/10,Humor 0/10. Zábavnost 7/10, Lekačky 5/10.70% ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Tento rok druhý survival so žralokmi (Shallows som ešte nevidel, ale sklamanie neočakávam) a bolo na čase, že tvorcovia sa zase trochu prebúdzajú v rámci animal horrorov, pretože dobrý žraločí kúsok som už 6 rokov nevidel (naposledy ma takto chytil The Reef). Výborné. Dve sympatické holčiny ostanú "visieť" na dne v klietke v spoločnosti zubatých kamarátov, dochádza im vzduch a nemôžu von. To je ako byť uväznený na lanovke, pomaly zamŕzať a dolu vlci. Alebo na strome a dolu krokodíl, alebo v dome s tigrom, to je jedno. Proste ešte sa asi nikdy nestalo, že by ma takýto horor (alebo thriller pre mňa za mňa), mohol sklamať. Veď čo je lepšie, utopiť sa, alebo to risknúť, nech ma zožerú? Napinák ako má byť, s prehľadom nakrútené aj zahrané. Režisér sa pokúsil aj o nejaké malé prekvapenie, ktoré už na síce asi na niekoho nezaberie, ale snaha sa cení. Nemám vlastne žiadne výhrady, takže plných 5. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Je to něco jako ZOO, akorát v kleci budete vy! '' ----- Na počátku žraločích survival filmů nebylo světlo, ale Čelisti. Od těch dob se lecos natočilo a kvalita filmů ociluje od naprostých šíleností typu Žraločí tornádo se svými snad už 5 díly a podobně debilní Deep Blue Sea po třeba dle mého názoru velmi zdařilý a drsný australácký The Reef. Někde mezi tím jsou promarněné Shallows, kde mně teda osobně víc než žralok zajímala kočka jménem Blake Lively, díky níž jsem se na to co se děje s přílivem ani nemohl pořádně soustředit... Abych výčet posledních filmů kde se objevují tito nádherní a mnou obdivovaní predátoři nenechal nekompletní ještě je tu názvově zavádějící kravina 47 metrů mimo klec, jejížto název by slušel spíše tomuto snímku. Začátek tohoto filmu je takový jaký máme rádi. Tropický ráj, Mexiko, tyrkysové  průzračné moře a dvě mladé kočičky turistky co si chtějí trochu zablbnout aby bylo doma o čem vyprávět u papírových kelímků ve Starbucks. Potěšilo mně, že jedna z nich byla Mandy, kterou mám také docela rád. Od rozpustilého pobíhání po městech Evropy s bodyguardem coby neposlušná dcera prezidenta of USA pravda krapet zestárla, je ale pořád zatraceně pěkná ženská po níž mlsně koukne jistě nejenom velký bílý.  Já jsem jednou na jakémsi skutečném homevideu co pak někdo šoupnul na net viděl také takovou dvojici co se spustila v kleci do modré tmy za Brusíčkem. Jestli si někdo myslí, že zkouška ostří několika řad žraločího chrupu na tyčkách klece je jen filmařská licence, tak se mýlí. To co ze tmy připlulo možná nemělo úplných šest metrů, ale pustilo se to do klece s takovou vervou, že jeden borec málem přišel o ruku, druhej přišel o  foťák a klec to slučně zohýbalo a odrbalo. Nebylo úplně vidět, žda se kolem osádky klece zakalila voda, ale pokud ano, jistě to nebyla krev. Když je vytáhli, vypadalo to že se k moři ta dvojka už nikdy nevypraví ani na sledování východu slunce z balkonu kilák vzdáleného hotelu. Proto by mně nikdo do ničeho takového nikdy nedostal i kdyby mi tvrdili, že Mandy a Blake půjdou dolů se mnou a ta tmavá skvrna dole je delfín Flipper co se chce se mnou spřátelit. Divák nemusí být Prušinovský aby vymyslel jak se scénář bude vyvíjet dál. Mně osobně překvapila ta určitá věrohodnost děje. Pravda s tím lanem to bylo trochu přes žraločí ploutev, i s leckdy posledním nádechem z lahve (bomba se neříká!) ale jinak nemám moc co vytknout. Závěr je super. Filmaři si s divákem skvěle pohrají, otráví ho, protože si řekne... Jéžiš..tohle tu už bylo stokrát. Ale ono to tak není. Film jsem viděl ve 3D s prostorovým zvukem a řeknu vám, že mísa chipsů zůstala nedojedená. Takhle slušně v napětí mně hned tak nějaký film dlouho neudržel. A protože je to tu teda sakra podhodnocené, dávám o hvězdu navíc a je to za 5 světlic bez debaty. Tohle byl jeden z nejlepších žraločích survival filmů co jsem kdy viděl! PS. Obsah TV prima je na pěst, nečtěte ho. Nevykecali tam akorát kolik stehů na noze Mandy měla!!!  * * * * * ()

Galerie (42)

Zajímavosti (11)

  • Klec má své světlomety odpojené od zdroje napájení, přesto však stále svítí. (BMW12)
  • Celý film nemají holky signál na loď a musí vyplavat ven z klece a výš, aby se dokázali spojit s Taylorem na lodi. V závěru filmu Taylor (Matthew Modine) mluví s Lisou (Mandy Moore) uvězněnou v kleci na dně. (Ace.A.T.L.)
  • Žraločia klietka so žeriavom boli pre potreby filmu vyrobené v britskom Kente. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama