Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Temnotou budoucí minulosti kouzelník touží prohlédnout. Je pouze jedna cesta mezi dvěma světy... Ohni, se mnou pojď! FBI vyšetřuje vraždu Teresy Banks. Ukazuje se, že zločin v sobě skrývá ponuré tajemství, které nemůže rozluštit pouhá síla rozumu. Jeden agent beze stopy zmizí... Speciální agent Dale Cooper předpovídá, že vrah udeří znovu. Avšak kdy a kde? Twin Peaks je nevelké americké městečko poblíž kanadských hranic. Ovšem pod rouškou poklidné středostavovské idyly není nikdo tím, čím se zdá být. Nevinné tváře středoškolaček skrývají návyk na kokain a neuspořádaný sexuální život. Jedné z nich, Lauře Palmer, zbývá posledních sedm dní života... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (504)

Eddard 

všechny recenze uživatele

Těžko si představit jak by tenhle film chápal někdo kdo nezná předcházející (resp. dějově následující) seriál, natož kdo ještě nemá s Lynchem zkušenosti. Asi by byl zoufale mimo a film by šmahem odsoudil jako blbost. Pro mě jako obdivovatele Lynchova světa a nadšeného fanouška Twin Peaksu šlo samozřejmě o perfektní zážitek, obsahující všechno co mám na seriálu i samotném Lynchově stylu rád, snad až na málo prostoru pro Daela, který tu (z pochopitelných důvodů) hraje jenom vedlejší roličku. Isaak a Sutherland byli špičkoví, stejně jako ztvárnění hlavních dvou rolí Sheryl Lee a Raye Wise. A co mě nejvíc dostalo? "My name is Annie and I have been with Dale and Laura. The good Dale is in the lodge and he can´t leave. Write it in your diary." Chudák Annie. ;-( 80% a pro fanoušky Twin Peaks 90% ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem popravdě nevěděla, co si o tom myslet, ale jakmile se objevil Dale Cooper, tak to nabralo obrátek. Sheryl Lee dostala hodně prostoru a zahrála Lauru skvěle. Od poloviny jsem sice vzdala jakoukoliv snahu pochopit, co se to vlastně děje, ale z kvality to tomuhle dovětku Twin Peaks nic neubralo. ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Zbytečný a přebytečný dílek do již hotové skládanky, tak na mě působí filmový dovětek arcigeniálního Městečka Twin Peaks. Víceméně shrnuje již známé fakty o posledních dnech Laury Palmerové a tak není ničím víc než zevrubným opáčkem pro ty, kteří snad po shlédnutí tohoto, dle mého názoru vcelku přehledného, seriálu neměli v něčem jasno. Ovšem, opáčkem jak je u Lynche dobrým zvykem značně atmosférickým, hororovým a lehce neuchopitelným, čemuž odpovídá i mé mírně nadprůměrné hodnocení. 7/10 (Btw: Každý kdo doporučuje podívat se na film PŘED seriálem je buď idiot nebo poťouchlý šprýmař, protože osobě neznalé tento film jednak zkazí sledování celého seriálu, ale navíc jí samotný bude připadat jako nesmyslný blábol.) edit: Pohled na Fire walk with me jako na sen, který se zdá agentu Cooperovi až PO skončení seriálu včetně interpretace mnoha tomu nasvědčujících indicií mě nejspíš velmi brzy přinutí ke druhému shlédnutí celého díla a pravděpodobně i revizi hodnocení... ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

David Lynch je bezpochyby skvelý remeselník. Ak by sme film rozdelili na zhruba 20 kúskov, každý z nich by bol ukážkou skvelej filmárčiny. Bohužiaľ pokope je to len samoúčelný balast, ktorý je chaoticky zostrihaný a nakrútený, len aby šokoval a vyzeral vyfetene. Na radosti nepridávajú ani iritujúce postavy. PS: Seriál som nevidel. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem seriál Městečko Twin Peaks neviděl, tak mi tento film nic neřekl. Nechápal jsem pár souvislostí, které člověk pochopí nejspíš, když zhlédne seriál. Chvilku jsem se ztrácel a nevěděl, co se vlastně děje. Pro člověka, který neviděl seriál tento film není a neřekne mu absolutně nic. Tak že já silně nedoporučuji, pokud jste neviděli seriál, jinak z tohoto filmu nebudete mít absolutně nic a nebude vás bavit.. 4/10 = 40% ()

Galerie (88)

Zajímavosti (22)

  • Kyle MacLachlan, Sherilyn Fenn a další herci nejevili zpočátku zájem o převedení jejich televizní role na filmové plátno. Další verze scénáře je ale nakonec přesvědčili a obsazení je tak až na malého Pierra a Donnu totožné. (Zdroj: Temné stránky duše) (trojúhelník)
  • Ačkoliv to tak nepůsobí, v celém filmu je pouze šest společných scén Laury (Sheryl Lee) a Leelanda (Ray Wise) Palmerových, a všechny plné strachu. (Shadowland)

Související novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

Kultovní Městečko Twin Peaks čeká 3. série

Kultovní Městečko Twin Peaks čeká 3. série

07.10.2014

Po zrušení se vrátila zpět na televizní obrazovky jen hrstka seriálů. A ode dneška patří do téhle elitní skupinky také Městečko Twin Peaks Davida Lynche (Mulholland Drive, Lost Highway), jehož třetí… (více)

Reklama

Reklama