Reklama

Reklama

Doktor Martin: Záhada v Beskydech

  • Slovensko Doktor Martin: Záhada v Beskydách (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběhy populárního doktora Martina s tváří Miroslava Donutila vyvrcholí úplně novým a tím největším případem jeho kariéry v celovečerním filmu v kinech. Svérázný doktor Martin bude řešit dosud nepoznané záhady osobního života i jednu detektivní otázku. Musí totiž zvládnout postarat se jeden den o malé dítě a současně s tím musí přijít na kloub záhadě, jejíž stopy vedou hluboko do historie až do doby první republiky. O dávném tajemství beskydských lesů dnes už ví jen málokdo a na povrch se dostane teprve nálezem podivuhodně malé kostry. To samo o sobě vnese do městečka v horách rozruch, ještě větší pozdvižení ale vyvolá představa, že do řešení se vrhnul strážmistr Topinka a doktor Martin, který si připravil nejedno překvapení. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (122)

ac3r 

všechny recenze uživatele

Jak to vešlo do kin, tak zavládla hysterie jak kdyby to bylo Playgirls III, tak si říkám proboha, že by to až tak zesrali, ale evidentně na to akorát zaběhli místní mozkovny považujíc se za těžký experty a když to není nějaká oscarová gayptákovina typu Moonlight, tak automaticky solí odpad, kór jak jde o CZ film :-) Prostě další trošku natažená epizoda, která volně navázala už na lehce upadající druhou řadu a která nijak nevybočuje z toho co bylo vidět v seriálu. Zápletky tam byly podobně primitivní, Topinka stejně cirkusácký, tak nechápu co tady někteří zas mají. Hodnocení něco mezi 2-3, přikloním se ke třem díky Elizavet :-) Do kina bych na to teda taky ale nešel, to je pravda. ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Jako standartní prodloužený (čti nudnější) díl s detektivní, ale poněkud nezajímavou zápletkou. Není to ani nějak vyloženě špatné, ani nějak vyloženě dobré, prostě průměr..Určitě potěšila postava Elizavety Maximové (která se jmenovala Volná :-) ), naopak Jiří Bartoška se tu prakticky nezjevuje..Nápad s letadlem byl fajn...50% ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Asi mě mohlo varovat, že i tchyně, která jinak má seriál ráda, byla filmem naprosto znechucena. Myslím, že poslední role paní Štěpánkové rozhodně mohla být důstojnější, i když i tady hraje stále dobře. Jediné, co je na filmu asi pozitivní, jsou záběry beskydské krajiny a pivo Beskydského pivovárku na čepu. Jinak se sice tvůrci snažili o absurdní komedii, ale nejenom, že se jim rozpadla pod rukama, ale sami mají podivný smysl pro to, co by to tak asi absurdní komedie mohla být. V určité chvíli už dokonce začnou, a řekl bych, že zcela nevědomě, parodovat sami sebe. Jako ano, chápu jejich styl humoru, kterým chtěli z Tomáše Hanáka udělat Sherlocka a z Nebřenského Watsona, chápu ten ohromný vtip, že trpaslík měl za syny dva chlapy jako hory, ale ono to tady fakt nefunguje. Hlavně strážmistr Topinka nemá žádné charisma, nic, proč by měl divák jeho postavu mít aspoň trochu rád -. naopak ten štětec pod nosem je spíše důvodem k nenávisti. A tenhle prezentovaný neumětel má mít dokonce vlastní seriál? Wtf? Pak zde ještě máme návštěvy u manželského psychologa, které také spíše zdržují, vztahu postav Donutila a Čvančarové se navíc nedá ani trochu věřit. A dvakrát se zde objeví jako drsní ostravští policisté s pražskou mluvou Bartoška a Taclík. Štvala mne i neadekvátní hudba - to umcaca by se hodilo možná k filmům podle Rosamund Pilcherové, ale tady to snad mělo dotvářet nějakou náladu, ne? Pravděpodobně rozvernou, ale nepovedlo se. Inu a ta scéna v chaloupce stařenky a "nečekané" odhalení jedné z postav - to je jak z Cimrmana. Jestli to bylo myšleno vážně, je to tragické, jestli jako vtip, pak to nezapadá do příběhu a jeho dosavadního vedení, prostě ta scéna je jak pěst na oko. A dost, na tak zapomenutelnou věc jsem vyplácal už dost slov. ()

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Ve všech produkčních aspektech veskrze televizní a dojmem seriálové epizody natažené na celovečerní délku působící rozlučka s postavou Doktora Martina v bizarním kriminálním příběhu o nálezu trpasličí kostry a pátrání po pokladu, v němž nechybí indiáni, nacisté, estébáci a dobový cirkus. Zatímco věčně nabručený venkovský lékař řeší se svou manželkou banální a uměle vyhrocenou partnerskou krizi, otěže hlavního hrdiny za něj chvílemi přebírá strážmistr Topinka alias největší idiot z celého filmu, jemuž nelze věrohodně uvěřit ani ty nejzákladnější policejní schopnosti. Většinu postav tvoří zdegenerované panoptikum stereotypních figurek a pitvořivých karikatur, herci jsou v řadě případů vedeni ke šklebení a nepřirozenému přehrávání, příběh často zdlouhavě přešlapuje na místě s viditelným pokrokem tak jednou za dvacet minut, pokusy o akční či seriózně dramatické scény vyznívají směšně a parodicky, stejně jako mnohé dialogy, a korunu tomu nasazuje závěrečné vyvrcholení bohaté na krkolomné absurdní zvraty. Chtěný humor je na úrovni speciální školy a vůbec nefunguje, místy se dá naopak dobře zasmát v momentech, kde film zřejmě vtipný být neměl. Plně uspokojit by to mohlo snad jedině ty televizní diváky, kteří se skutečně neironicky těší na připravovaný seriálový spin-off se strážmistrem Topinkou, pokud jim tedy zápletka filmu nebude připadat až příliš výstřední. ()

Alden_Larson 

všechny recenze uživatele

Pane bože, to bylo stupidní, kde jen začít? Zaprvé mi přijde divné, že titul tohoto filmu je "Doktor Martin". Tohle je snad první film, který jsem viděl, kde protagonista je hlavnípostavou vedlejšího příběhu, hlavní děj se totiž motá kolem Topinky a pokladu. Tenhle film měl být spíš dvoudílná epizoda seriálu Strážmistr Topinka, soudě už jen podle toho, že Topinka stráví mnohem více času an obrazovce než doktor. A hlavní děj navíc není moc dobrý, některé jeho části nedávají smysl a konec byl tak nesmyslný, že jsem se mu musel smát. Prezentace je fajn, ale není ničím zajímavá, navíc ve scéně v letadle bylo vidět, že použili greenscreen a vůbec se jim nepovedlo ho zamaskovat. Herecké výkony jsou většinou podprůměrné a vůbec tomu nepomáhá fakt, že dialogy taky nejsou moc dobré. Aspoň, že hudba se dala poslouchat. 3/10 ()

Galerie (25)

Zajímavosti (2)

  • Služební vůz Volkswagen Tiguan, se kterým jezdí slovenský policista Lubomír Ostrý (Marek Geišberg), má poznávací značku BA-496YZ. Na Slovensku jsou ale kombinace s „Y“ na předposlední pozici vyhrazené pro přívěsy a traktory a na osobním autě taková značka být nemůže. (Martin_L)

Související novinky

Zemřela herečka Jana Štěpánková

Zemřela herečka Jana Štěpánková

21.12.2018

Česká herečka Jana Štěpánková zemřela. 84letá dáma nakonec nezvládla boj s těžkou nemocí, podle všeho zemřela již v úterý, dnes se s ní pak měli rozloučit její blízcí. Mezi její nejznámější role… (více)

Reklama

Reklama